חוק 20 הנקודות

חוק 20 הנקודות

היי השאלה הזאת מופנית לכל מי שיודע\חושב שהוא יודע או עשה י"ג י"ד ויודע לענות על השאלה הבאה: יש שמועה שאומרת שציון הבחינה החיצונית שעושים בסיום הי"ג או הי"ד אסור שההפרש בינו לבין ציון המגן יהיה יותר מ20 נקודות . לדוגמא אם הגישו מישהו על ציון של 70 ובמבחן החיצוני הוא קיבל 49 (ואז נוצר הפרש של 21 נקודות) ציון המגן נפסל ואז הציון הסופי הוא 49 ולא הממוצע בין שני הציונים. האם מישהו יכול לומר לי אם זה נכון?

amitai1

New member
זה נכון לכל הבגרויות

ועד כמה שזכור לי, אם ההפרש גדול מ20 נקודות, מחשיבים את המגן רק כ10 אחוז מהציון.

yoavsc

New member
אקסל, י"ג זה לא תיכון

לעתודה טכנולוגית חוקים משלה

לגבי התיכון זה לא מה שאמרת...

אני לא זוכר בדיוק אבל זה 100 אחוז לא מה שאמרת. זה משהו כמו אם יש לך מגן נמוך ב 40 נקודות או 30 נקודות מהבחינה אז מבטלים אותו כי הוא ממש לא מגן.... ואם יש לשכבה שלמה ממוצע ציונים שהוא נמוך מהמגן במשהו כמו 30 נקודות אז בודקים מה הולך בבית ספר ויכולים אולי להחליט לבטל להם את המגנים אם מגלים שהמורים מאוד מחפפים...

בעניין הציון השנתי...

שמי רון, אני מורה בתיכון ומעריך בחינות בגרות, ומכיוון שאני מכיר את הנושא שעולה כל שנה ושנה מחדש, תרשו לי לעשות קצת סדר בתשובות : נתחיל בזה שאין שום חוק לגבי העניין הזה. אף הוראה בחוזרי מנכ"ל לא קובעת שבהפרש מסויים יש לעשות כך או אחרת. כך שבאופן עקרוני פשוט עושים ממוצע בין שני הציונים. אבל... כאשר יש הפרשים גבוהים בין הציון השנתי לציון הבחינה, זכותו של המפמ"ר (המפקח הראשי של אותו מקצוע) לנקוט במספר פעולות (אבל אין לו חובה כאמור – זה נתון לשיקול דעתו). ההפרשים האלה דרך אגב אינם נמדדים במספר הנקודות אלא בסטיות תקן מי שיודע מה זה. הפעולות בהן רשאי המפקח לנקוט הן למשל עריכת בדיקה נוספת על-ידי מעריך נוסף, השעיית ציון עד לבדיקה השוואתית עם שאר הנבחנים בכיתה, קביעת משקל שונה לציון השנתי (דבר זה נעשה בוועדה מיוחדת) ועוד ועוד... היו גם מקרים בהם נעשה מעקב של מספר שנים אחרי מורים שציוניהם רחוקים באופן קבוע מציוני הבגרות, אבל על זה אני לא ארחיב כאן... בהצלחה לכולם,
רון חשבון

למעלה