חוק עזר להרצליה

Me ma

New member
חוק עזר להרצליה

(הסדרת שרותי שמירה ואבטחה). מועצת העיר הרצליה אישרה בישיבתה אתמול את חוק העזר להרצליה להסדרת שירותי שמירה ואבטחה. בשל המצב הביטחוני, נוספו לעירייה משימות נוספות, הכרוכות בהוצאות רבות, בגין אבטחה ושמירה. חברי מועצת העיר והנהלת העירייה, רואים צורך, כנציגי הציבור לסייע לכוחות בביטחון התושבים ובכלל זה הילדים בעיר. לצורך מימון חלק מההוצאות, הטלת ההיטל היא בלתי נמנעת. תוספת הוצאות הביטחון בשנתיים האחרונות: • שיטור קהילתי משולב, המפעיל סיורים משותפים ברחבי העיר, של שוטר ולוחם עירייה. שיתוף פעולה של העירייה עם המשטרה. • משמר האזרחי. • משמר הורים. • משמר שכונות. • אבטחת מוסדות חינוך מעבר להנחיות המשרד לביטחון פנים ומשרד החינוך. עיריית הרצליה מפעילה על חשבונה אבטחת מוסדות חינוך ומתנ"סים בשעות בהן מתקיימת פעילות. • אבטחת כל גני הילדים בעיר בעלות של כ- 3 מליון ש"ח, החל מחודש אוקטובר. סך כל העלויות של פעילויות אלה ואחרות, עד היום, ללא אבטחת גני הילדים, מסתכמות בסך של 8.834 מליון ש"ח. הוצאות אלה לא כוללות תכניות נוספות של העירייה להרחבת השיטור הקהילתי, הוספת סיורים ברחבי העיר, עיבוי המשמר האזרחי ועוד. לאור אילוצי התקציב הקיים, לאור המצב הביטחוני ובהעדר תקציבים לטובת צרכים אלו מהמדינה, מצאנו לנכון להטיל היטל בטחון בסך של כ - 21 ש"ח לנכס, לחודש, זאת בכפוף לאישור משרד הפנים. בברירה בין הטלת מס פרוגרסיבי, בהתאם לגודל הדירות, לבין הטלת מס אחיד, בחרנו בהטלת מס אחיד וזאת כיוון שהביטחון ניתן במידה שווה לכל האזרחים ובמיוחד לזוגות צעירים עם ילדים. לו היינו בוחרים בשיטה הפרוגרסיבית, היה עלול להיווצר מצב, בו דווקא אותן משפחות הנהנות מאבטחה בגנים ובבתי ספר, היו משלמות פחות ממשפחות שילדיהם כבר סיימו את לימודיהם. לכן, במאזן הכולל, הוחלט, להטיל מס אחד שיכביד פחות על כל תושב ותושב. חשוב לציין כי האוכלוסיות החלשות בעיר יזכו להנחות בתשלום ההיטל באותם תנאים כמו ההנחות בארנונה. חוק עזר זה יהיה בתוקף עד ל - 30.12.03 ויבחן מחדש בהתאם למצב הביטחוני. כל הכספים שיתקבלו מהיטל הביטחון, ירוכזו לצורך הפעלת שירותי האבטחה בלבד, בקרן מיוחדת לצורך כך. נכתב על ידי דובר העירייה.

liat Gi

New member
נקווה שעד שנה הבאה לא יהיה את היטל

הזה ושהמצב ישתפר

liat Gi

New member
האאא עכשיו ראיתי מה זה משמר

הורים?? משמר שכונות אני יודעת מה זה, אבל לא נראה לי שהשכונה שלי תסכים ממש לשתף פעולה..

למעלה