חוק לחיים

EverMan

New member
חוק לחיים

אין לי הרבה חוקים לגבי עצמי , אני לא שופט אנשים. אני קודם כל מאשים את עצמי... איפה אני לא הייתי בסדר ??? -שאני רב עם מישהו , אני לא בודק מה הוא לא עשה בסדר ,אלא איך אני הייתי יכול להיות בסדר יותר. -שאני מגיע למצב שלא נוח לי , אני מברר איך אני יכול לתקן אותו. -שאני חושב על משהו שמפריע לי , אני אתקן אותו. ולמה זה ? כי אני לא יכול להשפיע על משהו שמישהו אחר עושה ... אני אחראי על המעשים שלי ועל המעשים בין הייתר של המדינה שלי. במצב המדיני היום במדינה , אני לא אקפוץ להאשים את הפלשתינאים , אני אקפוץ להאשים את עצמי , אני אלך ואגיד : אני אשם בזה ובזה ובזה , ואני אעשה את זה ואת זה ואת זה בשביל לכפר על כך. משום שאני לא יכול להגיד לפלשתינאים מה לעשות , ומה שאני לא אעשה לעם שלי אני לא אעשה להם (טרנספר מרצון או לא) , לכן, הגיע הזמן שאנחנו נעשה חשבון עם עצמנו , כמה אנחנו היינו צודקים במלחמה הזו , כמה אנחנו צדקנו וכמה אנחנו טעינו , נכון שמאוד קל להגיד : הפלשתינאים אשמים בהכל , אבל ככה לא נגיע לתוצאות ! אתה לא יכול לכפות שינוי על העם שמולך , אבל אתה כן יכול לכפות שינוי על עצמך ! את עצמך אתה יכול לתקן! יש לך כל זכות לעשות את זה ! אבל אתה לא יכול לבקר מישהו אחר , אין זה ממקומך, ועוד שאתה ממש לא אובייקטיבי. הפתרון לזה , הוא זה שתבקר את עצמך , תראה איך אתה יכול להשפיע ולשנות , איך אתה תשנה את הארץ שלך ואת התדמית שלה ואת היחס שלה לעולם. ערפאת טרוריסט ? -יהי כן. אתה לא יכול להכריח אותו לא להיות אחד. לה פן גזען ? - מה לעשות ? אתה לא יכול לשנות את דעתו בנידון. סאדאם לא נחמד במיוחד - בעיה שלנו ת´כלס. אבל את המנהיג שלי ואת הדרך בה אני פועל אני יכול לבחור ! לכן , אני לא מאשים אף פעם את הצד השני כשאני לא בודק מה אני עשיתי לא נכון קודם כל , וב"מלחמה" הממושכת הזו שהמילה מלחמה היא בדיחה עליה, צה"ל לא מכיר בחומת מגן כמלחמה הוא לא מכיר בשום דבר מהמצב הזה כמלחמה! אז אני יכול להגיד מה אני לא עשיתי בסדר , וזה מתמשך עד 48. אז את האחרים אתה לא יכול לבקר , אבל את עצמך , אתה יכול לתקן ולבקר ! לאחרים אתה רק יכול לעזור בשביל להגיע לשם.

lahat

New member
ענבר...

כל מה שהעלת הוא טוב ויפה והוא היה האידאולוגיה האישית שלי בעולם המושלם של השלום העולמי והפריחה הכלכלית, החברתית והתרבותית, אבל אל לנו להשלות את עצמנו... עד לא מזמן הפתרון שלי למצב היה כזה: פעולה יזומה של ישראל לגיוס כספים בין לאומי, לאחר מכן העברת הכסף (בהשגחתנו וניהולנו) לפלסטינאיים במטרה לשקם את מחנות הפליטים, הכפרים, הערים, מערכות החינוך וכו´. לא לעשות את הכל בעצמנו, אלא לתת להם לבנות את הכל ולנהל את הבנייה, רק בהשגחתנו, על מנת שהכסף לא יועבר למקום הלא נכון (טרור), וכך, ע"י שיקום ההרגשה הלאומית שלהם והאיכות חיים אולי המצב ישתנה בהדרגה. אחי, יו"ר נוער עבודה לשעבר, ארז אבו, העיר אותי מהחלום שלי וחשף אותי למציאות... הפלשטינאים רוצים להנציח את מצבם הקשה, הם רוצים את המצב כמו שהוא מפני שהוא מצדיק את הטרור שהם מנהלים ומבצעים. בקיצור... אני יכול לכתוב פה עמודים שלמים, אבל המציאות האמיתית היא שאנחנו לא יכולים לשנות את זה המצב בגישה שלך (ראי הסכמי אוסלו) ולכן עלינו לפעול לחיסול הטרור (כמה שאפשר כמובן...) בעצמנו, אומנם זה ימשיך את "הכיבוש" (עאלק, אם הם רוצים שיקימו מדינה משלהם בשטח משלהם, מי רוצה אותם כאן בכלל) אבל הגענו למצב שכבר אין לנו ברירה. עלינו, כמדינה, להתאחד בדרכנו לחיסול הטרור (כמו ארה"ב) במלחמה ללא רחמים... לעת עתה, אין דרך אחרת.

EverMan

New member
להט

קודם כל ד"ש לאבו מנוער העבודה כרמיאל , ואני ידוע שגם אור רבני מר"ג הייתה רוצה להעביר לו אחד. דבר שני , זה נכון , אבל זו האידיאולוגיה הקיימת שלי , וזה מה שאני מאמין בו , לאו דווקא מהמובן המדיני אלא בכל מובן אפשרי. אני לא מאמין שהם רוצים להמשיך את העוני , הוא מצדיק את הטרור , והשינוי הזה צריך לבוא מהם , שהם ירצו שהמצב ישתנה , הם ישנו אותו , בנתיים אנחנו צריכים לראות מה אנחנו יכולים לעשות , לא מה הם צריכים לעשות. כי אנחנו יכולים לשנות ולהחליט מה שאנחנו רוצים. אנחנו לא יכולים לקבוע למישהו אחר מה לעשות.

lahat

New member
אוווווף...

כתבתי תגובה מה זה ארוכה והיא כנראה לא נשלחה ואין לי כוח לכתוב אותה שוב... אני יגיב בקרוב...

למעלה