חוק טל

כחלחל

New member
חוק טל

מה דעתכם / ן ? הבוקר דחה בג"ץ את העתירה נגד חוק טל במתכונתו הנוכחית המאפשרת לאברך בן 22 "להחליט" אם בא לו להמשיך להיהרג באהלה של תורה, או להפסיק ולצאת לשירות לאומי של שנה וחצי ואחריו להצטרף למשק העבודה והפרנסה או חלילה ירחם השם להפסיק ולהתגייס לתקופה של 4 חודשים שלמים לצה"ל ואחריהם לעבוד לפרנסתו ופרנסת בני ביתו. את דעתי המרומזת ניתן כבר להבין מהדברים הנ"ל, מבטיח בהמשך לפרט ולהעמיק .
כחלחל

אימשל2

New member
הלוואי ואלה היו המשתמטים היחידים

להבדיל מדבריך, בדברי להלן, אין בהם לרמז על דעתי בנושא שהעלת. אבל, אם כבר עושים סדר בבלגאן, מה תהיה חובתם האזרחית של אלה שהשתמטו מגיוס כדי להסתופף באוהלים אחרים? לצערנו מספרם הולך וגדל ובאחוזים הם לא נופלים מתלמידי הישיבות. מסתבר שהבנים שלנו הם הפראירים של עוד הרבה אנשים, שנהנים מחומת המגן שבננו נותנים להם.

אימשל2

New member
תימוכין לטענתי

"מעל 20 אחוז מבני ה‭18-‬ ומעלה לא מתגייסים לצה"ל. שמונה אחוזים מסרבים להתגייס מטעמי 'תורתו אומנותו‭,'‬ וכל השאר משתחררים או על סעיף נפשי ונתונים בריאותיים, או כי הם בנים של הורים שעזבו את הארץ, או מטעמי פציפיזם וסרבנות. מצד שני, אחוזי ההתנדבות לגולני, גבעתי, שריון וצנחנים גבוהים ביותר, למרות שבחמש השנים האחרונות היחידות האלו משרתות בעזה ברציפות..." זהו ציטוט מפי תא"ל אילן הררי, קצין חינוך ונוער ראשי.

בואו ולא נתמם

אני חושבת שזה לא בסדר שבכלל יש מישהו/ מישהי שאינם מתגייס/ת (אלא מסיבות רפואיות). האם רק אברכים? ומה עם הפצפיסטים? ומה עם חלק מהסלבריטאים? ומה עם הבנות המתחזות לדתיות ? ומה עם משתמטי קב"ן (אלו המצליחים לעבוד על קב"נים, או כפי שכבר קרה בעבר שלמו לקב"ן עבור שחרור). נכון שהאברכים הם מיגזר ולכן קל יותר לצאת נגדו, אבל בואו ולא ניתמם. ואני אומרת לכם (עם בושה גדולה): לא מעט מהנערים שאני מכירה עושים הכל כדי לא להתגייס.

"יחודו" של חוק טל - כמה הערות

1. הטענה, השחוקה עד לעייפה, של: "יש עוד משתמטים, מה איתם?" לא קבילה בעיני. אין מכשירים עוולה אחת ע"י הצבעה על עוולה אחרת. 2. לא מסכימה לכלול תחת הכותרת "משתמטים" את אלה שאינם מתגייסים מסיבות רפואיות. הדבר נכון, לדעתי, גם לגבי ה"ארטיסטים", שכל אחד מאיתנו מכיר, שהצליחו ברך כזו או אחרת "לעבוד" על הקב"ן או להערים על המערכת הרפואית הצה"לית. 3. עד כמה שידוע לי, הגישה בצה"ל כיום היא לא להתעקש יותר מדי עם כל הטוענים לחוסר כשירות נפשית, גם אם ניתן בסופו של דבר להוכיח שחלקם מתחזים. לדעתי, יש בהחלט מקום לשקול שוב את הגישה הזו, אך כל עוד היא קיימת ומיושמת ע"י צה"ל - קשה לבוא בטענות רק אל המתחזים. 4. פרוטקציות, נפוטיזם ודברים דומים - חייב שיטופלו במסגרת הטיפול הכללי בגילויי השחיתות ובסיאוב שלוקה בו החברה הישראלית מזה תקופה ארוכה. 5. עד כה - שיעור הסרבנות מטעמים פוליטיים ומטעמי מצפון, מכל גווני הקשת הפוליטית - הוא מזערי, ביחס לכלל תופעת ההשתמטות. 6. קיימים הסדרים לגבי ספורטאים מצטיינים ומצטיינים בתחומים אחרים. לא פוסלת את הנטיה להגיע להסכמה חברתית ולהסדרים, המאפשרים לכמה שיותר מלש"בים להתגייס. 7. כל ההסדרים שנימנו לעיל, הינם על בסיס אישי, דהינו, כל מקרה נבחן לגופו ומוכר כפרט. חוק טל הינו יחודי בכך שהוא פוטר באופן גורף מגזר שלם, ובכך שהוא הוצא מגדר ההגדרה של "הסדר" והוא מעוגן בחוק. זו הסיבה שבעטייה הוא מאד בעייתי ומאד גבולי, בשל מה שכבר עכשיו הוגדר ע"י בג"צ כמתקרב להגדרה "לא חוקתי". הסיבה שהדבר לא נעשה עד כה,הינה כי בג"צ משתדל, ככלל, לא להתערב בחקיקה ובהסדרים פוליטיים, עד שהם נופלים להגדרה של "נגועים בחוסר סבירות קיצוני". לדעתי, זה רק עניין של זמן עד שגם בג"צ ישוכנע שיש לפסול את החוק בשל הסיבה הזאת. 8. במדינה דמוקראטית, פסיקתו של בג"צ מחייבת את כווולללם ובכל מקרה. יש כמובן דרכים דמוקראטיות להיאבק כנגד ההחלטה, לנסות לשנותה, לנסות לשנות את החקיקה. אבל - כל עוד זוהי ההחלטה - כולנו מחוייבים לקבל אותה, שאם לא כן, אנחנו מאבדים את התקפות המוסרית לדרוש מאחרים, בשם החוק והדמוקרטיה, לכבד חוקים שאנו תומכים בהם ומסכימים להם.

כחלחל

New member
למקרא דברייך נותרתי ללא מילים

............ ואל יקל הדבר בעינייך.

oshiko

New member
לגבי מה שנאמר על החוק אני מסכים

לגבי המציאות, כמו שאמרו האילתית ואימשל2, יש הרבה צביעות. אחד האבסורדים הגדולים הוא שמתייחסים אליך הרבה יותר טוב למי שמבקש סעיף נפשי שמוריד את הפרופיל ל 45 או 21, מאשר למי שמבקש שיבוץ יותר טוב או מעבר יחידה. הבדל שמים וארץ. המסר השלילי של צה"ל בעניין זה למתגייסים ברור. לא פלא שרבים כל כך מנצלים את זה.

אושיקו, לא הבנתי. האם אתה מתכוון

שצה"ל מתייחס טוב יותר למי שרוצה להשתחרר על סעיף 21 וכו' מאשר למי שרוצה לעבור יחידה? הייתכן?

oshiko

New member
אכן קשה להאמין

אבל כשאני משווה את מה שאני שומע במקרים האלה ובמקרים האלה - זו המסקנה. לא תאמיני כמה קל להשתחרר על נשפי או להוריד ל 21. דוגמאות שאני מכיר מקרוב. כל מה שצריך זה לבוא לועדה פסיכולוגית, להגיד שאתה לא רוצה לשרת, וזהו, פחות או יותר. שמעתי מישהו מספר שהוא התלבט אם הוא רוצה 45 נפשי או 21 ושחרור מלא, אז נתנו לו לבחור. אמרו לו שינסה עם 45. לא ימצא חן בעיניו - יבוא שוב, ישתחרר על 21. ממש תכנית כבקשתך. בשיבוצים לאלה שכן התגייסו, לעומת זאת, אנחנו יןדעים מה קורה. שמענו גם כאן בפורום. זה נכון שמשתדלים למלא את הרצון המובע במנילה, אבל יש הרבה מקרים של שיבוצים תמוהים, שלא תואמים כלל את הכישורים והרצון; וטופס 55 זה ממש מלחמת עולם, כמו שראינו גם כאן בפורום.

oshiko

New member
חדשות ערוץ 10 בחוצפתם

שידרו כתבה על הדיון שהיה היום בחוק טל, וברקע, כשהם מצטטים מספרים לגבי מספר בני הישיבות המשתמטים, הראו צילומים מבית מדרש ידוע של חובשי ביפות סרוגות דווקא. אני לא יודע אם זו בורות, או רשעות, או שניהם יחד. המגזר הזה ידוע כמי שאינו משתמט מחובת השירות בצבא, ובניו שואפים לשרת ביחידות הקרביות ביותר. רבים מבני המגזר עושים שנתים ושלש שנים מקדימות של ישיבה, ואחר כך משרתים שירות צבאי מלא ולא מתחמק. המ"פ של הבן שלי בפלס"ר נח"ל במהלך המסלול, למשל, עשה שלוש שנים ישיבה לפני שהתגייס, באותה ישיבה שצולמה במשדר; בשירותו הספיק להיות סגן מפקד סיירת נח"ל ואח"כ מ"פ המסלול. יש רבים כמוהו, בישיבה שצולמה ובאחרות. זה נראה כמו זוטות, אבל הזוטות התקשורתיות האלה הן שמעצבות דעת קהל, ולא אתפלא אם מחר אלה שיושבים בבתי קפה כשהבן שלי מסתובב למענם בסימטאות ג'נין ייקראו לו בלבוש אזרחי וכיפה "משתמט". מרתיח אותי!

אכן מרתיח!!!

בעניין הזה החרדים שאינם מתגייסים "מוציאים" שם רע לכל הדתיים כמו שמי שמתנהג בגסות בח"ול מוציא שם רע לכל הישראלים וכמו עוד אלף דוגמאות. אלה הכללות גסות ומרתיחות שאכן מראות על בורות.

מחזקת מקרוב.

הייתי בטקס של בני שהיא יחידה מובחרת ואני רוצה לאמר לכם שהיו הרבה מאוד חובשי כיפות סרוגות. כולל בעלי דרגות קצונה בכירות. החברים של ילדי חובשי הכיפות הסרוגות נמצאים במיטב היחידות הלוחמות. אחד החברים שלי מבית הספר הוא טייס לשעבר חובש כיפה סרוגה וממש מלח הארץ. אז די, זה ממש מעצבן גם אותי שאני סופר חילונית

באמת מרגיז מאוד. אין ספק שהכי נוח

להכניס את כל ה"דוסים" לחבילה אחת.הרבה אנשים חוטאים בזה. אבל כשעושה זאת ערוץ חדשות בטלויזיה - זה חמור!

למעלה