חוק טל

Phlawless

New member
קיום ה´???

ה´ הוא מענה למשהו שנולדנו בלעדיו ונמות בלעדיו. לא משנה כמה תחפשו, תלמדו,תסתובבו ותעשקו לא תמצאו בדיוק את מה שאתם מחפשים. ה´ (יישות לא ברורה) היא המתווך שלכם למשמעות החיים? רוצים משמעות בחיים? תהיו מאושרים, תהלו..תעשו את הדברים שטובים לכם, תעזרו (אתם תרגישו הרבה יותר טוב) אבל הקדשת חיים שלמים לאמונה, ללמידה תוך רמיסה של חוקי מדינה ברורים כגון תשלום מיסים ורמיסה של אידיאלים ציוניים (או לא) של אנשים המתגייסים אינם באים בחשבון! זאת קונספירציה של חרדים שרוצים ללמוד כדי למצוא משמעות לחייהם אך מי יודע? אולי תיוודעו לאחר המוות שעבדתם לשווא?

אולי....

ואולי מי שלא קיים את המצוות יגלה שהוא או אובד לנצח תוך ייסורים לפני כן, או רק יסורים קשים מאוד ... אני לא אמשיך כי אני עלול לגרום למזיד במקום שוגג.

zazaza

New member
שיטה

ידועה של איומים והפחדות ! תפסיק לבלבל את המוח. אם אין לך משהו להגיד שנוגע ישירות לשרשור אל תפריע לאחרים !!!

גוססי

New member
אולי בדיוק להיפך?

אולי דוקא מקיימי המצוות יאבדו לנצח בייסורים ונשמתם תתבשל בגיהנום? נראה לי לא פחות סביר מהתחזית שלך.

Phlawless

New member
יכול להיות

לא הוכח שיש ה´... כרגע הדתיים מוגבלים הרבה יותר ומפסידים הרבה יותר ממני... אני לא אעבוד ואקדיש את חיי למשהו שמעולם לא הוכח שקיים! במידה ואני אשלח לגהנום (עוד דבר שלא הוכח) לפחות נהניתי בחיים האמיתיים

גוססי

New member
גם אם קיום האל יוכח

לא נובע מכך שהמצוות הן מטעמו, וגם אם יוכח שהמצוות הן מטעמו אין בכך כדי להראות כי העובר עליהן צפוי לעונש.

אם אני אגיד לך שיש הוכחות?

למשל, חז"ל שהעבירו לכתב את התורה שהתקבלה בע"פ (המשנה והגמרא) על הר סיני בנוסף לתורה שבכתב, ידעו הרבה דברים שמדענים מגלים רק בשנים האחרונות ובעזרת מיכשור משוכלל, הרבה כסף והרבה זמן מחקר. לינקים לעובדות - למטה.

zazaza

New member
"עובדות" ו- "הוכחות"

אם היו עובדות והוכחות לקיום האל, כוווווווווווווווולם היו דתיים אדוקים....

zazaza

New member
אגב,

לא אמרתי שאין מחלוקת לגבי הקיום של אלוהים, אמרתי שאין ניר בהודעתו חולק על קיום אלוהים. קיומו או אי קיומו כלל לא היו הנושא של ההודעה. אבל ברור לנו שנושאי ההודעה לרוב לא מעניין אותך...

אפרתש

New member
כמה שחצנות, כמה התנשאות

אנחנו החמור שעובד ומפרנס, אנחנו החמור שמקריב את זמנו וחייו, ואדונינו לא מפסיקים לאמר לנו כמה שהם נעלים עלינו ויודעים הכל. "אני לומד תורה, אז אני יודע הכל, אז מותר לי להחליט על משהו שלכם הבורים נראה כאפליה, אבל בעצם הוא הצדק בהתגלמותו". כשמתחילים דיון בהנחה שגויה, אין כלכך ערך להמשך. זה שאתה לומד תורה ממש ממש לא אומר שאתה יודע משהו יותר מכל אחד אחר. למען האמת, בהחלט יכול להיות שמישהו למד תורה כל חייו והוא אדיוט גמור.

דוגמאות לטעות שלך בלינקים למטה.

זהו קמצוץ קטן ביותר מהמידע העצום הטמון שם.

גוססי

New member
וואלה

לא זכור לי שהחרדים הם שקרעו לנו את הים והוציאו אותנו ממצרים ויצרו אותנו ברוב חסדם וחכמתם. מצד שני אני כמעט משוכנע שאלוהים לא הצביע בעד חוק טל ואפילו לא הביע את תמיכתו בו בפומבי.

רק אם....

היית לומד תורה, היית באמת יודע מה בורא עולם רוצה ממך ומכל העם הנבחר שאתה שייך אליו. החרדים שלומדים תורה, הם יודעים מה בורא עולם רוצה ולפיכך גם פועלים. אם היו יותר כאלה שיודעים - היינו במצב אחר לגמרי, גם בטחונית וגם בכלל. לא דרושים פרושים כדי להבין את זה מהכתוב לנו במסמכים היקרים האלו. רק מי שבאמת יודע להסתכל על הבריאה לעומקה עד כמה שניתן בשכל - יוכל להבין את קיום מציאות אותו הכח העליון האדיר בחוכמה שאין אנו יכולים להשיג בעודנו בגוף בפרט וכשלא נהיה בגוף בכלל. אולי אם בורא עולם תיכנן לנו מערכת עיכול משוכללת שכזו, אולי הוא רוצה גם לתת לנו אוכל בשפע ללא שום דאגות..? יש ברית בינו לבין העם שבחר. אם אנו לא מקיימים את הצד שלנו, הוא לא יקיים את שלו וחבל מאוד. 3300 שנה עברו ממעמד הר סיני, ואנשים שוכחים לא כי זה לא משבוע שעבר, אלא אולי רק פוחדים מהתחייבויות. חבל ששוכחים שיש גם את הצד של בורא עולם בהסכם, אולי זה היה נותן יותר נכונות לקיים את הצד שלנו. עוד לא דיברתי על העולם הבא, ועל השכר והעונש שם. וסתם, למה גוססי? הכל בסדר אח שלי?

zazaza

New member
תרשה לי לצטט את מר אבן שושן

מיסיונר - שליח של כנסיה, להפיץ את תורתה ולרכוש נפשות לאמונתה. אם כולם היו אדוקים ולומדים תורה כל היום, מי היה שומר על גבולות המדינה ? מי היה מייצר מזון ? מי היה מכניס כסף לקופת המדינה ? לפי דבריך אם רבים יותר היו רק לומדים תורה, בוודאי שהיינו במצב בטחוני אחר ! היינו גטו ישראלי במדינה ערבית !!!

כל מי שקורא לעצמו יהודי חייב להלחם

במיסיונרים כמו שצריך, אחרת זהותנו היהודית תאבד לגמרי. בזה אני מסכים איתך. ושוב, בורא העולם הוא כאמור כל יכול, אין לו שום בעיה לסדר לנו גם מן מהשמיים. (כידוע שבני ישראל הלכו במדבר הם קיבלו מן שבורא עולם הוריד מן השמיים. אוכל זה היה למעשה אוכל שכולו נחוץ לגוף, כלומר אחרי שאכלו אותו לא היו להם יציאות כלל! ומה שעוד מדהים בו, שכל טעם שהיו רוצים היו חושבים עליו וזה היה טעמו של המן! כך כתוב בספר הספרים, וכך למרבה הפלא גם היה, רק היום אנו רגילים למציאות של הגלות, אין בית מקדש, ובשל כך הניסים הגלויים לעין שלא רגילים אליהם כ"טבע" פחות מצויים.

zazaza

New member
בוא ותספר לי

איך אתה מתכוון להלחם בעצמך ?! אתה מיסיונר ! יש לך בעיה בהבנת הנקרא ! ולא ענית על שאלותי מההודעה הקודמת, קל לך לקרוא רק מה שנוח לך. ולפזר שטויות שלא קשורות.

גוססי

New member
למדתי מספיק תורה

ודבר אחד הוברר לי מעבר לכל ספק: החרדיות אינה מייצגת את רצון האל, אלא את פחדם של רבנים מסויימים מפני אבדן השליטה בחיי נתיניהם. החרדיות מייצגת בורות, שנאת נשים, שנאת זרים, לאומניות קיצונית ועריצות באופן כללי. אם לאלוהים יש ברית דוקא עם החרדים, הוא לא יוכל בשום אופן להיות האל שלי.

למה שלא תספר לכולם איפה וממי

למדת תורה? שוב: הברית של בורא העולם היא עם העם היהודי. כל אחד בוחר האם להתייחס לברית הזו או לא. לכל זכר כבר יש חלק בזה משום שהוריו ב"ה זיכו אותו במה שנקרא "ברית-מילה". הוא רק צריך להמשיך. הבעיה האמיתית היא שרוב ההורים כיום לא העבירו לצאצאיהם את "ושיננתם לבניך ודיברת בם בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ובשכבך ובקומך" (מתוך פרשיות קריאת שמע) ומכאן גם איבדנו את:"כבד את אביך ואת אימך..", מה שהיה פעם בצורה הרבה יותר בולטת. את רוב הסבל כרגע עוברים ההורים ונשמות הוריהם שידוע גם בזכות תיקון הנפטרים שערך ערוץ 2000, שאז התקשרו מאזינים רבים וסיפרו את אשר חלמו על קרוביהם בכלל והוריהם בפרט שהגיעו אליהם בחלום בצורות שונות כדי לתת להם להבין שביכולתם לשנות את מצביהם (תיקון הנפטרים הוא כמו שעושים מצוות כלשהן לעילוי נשמת אדם מסוים, רק בצורה הרבה יותר חזקה) ועוד יודעים זאת מהמקורות - "בן מזכה אב" וכו´. אסור לשכוח מה היינו פעם. הגויים מאמינים כבר יותר מאיתנו שהכל תלוי בנו, היום דיברתי עם גוי על כך. אל תגידו שלא אמרו לכם. מנסים להציל אותכם ואתם בורחים אל האש!

למעלה