"חוק וסדר" בישראל

Eציק

New member
"חוק וסדר" בישראל

בצעד שללא ספק העלה אמש כמה גבות, קבע אתמול ביהמ"ש המחוזי בתל אביב כי הודאותיו של הרוצח יחיא טורק בדבר ביצוע המעשים לא יהיו קבילות כראייה במשפט הרצח המתנהל כנגדו. מזכיר לכם קצת כמה (יותר נכון, כמה עשרות?) פרקים של חוק וסדר? ובכן, זה מזכיר לי לפחות, כי מרבית הפרקים של "חוק וסדר" עוסקים בסוגיות משפטיות שעניינן התנגשויות זכויות חוקתיות - כגון הזכות שלא להפליל את עצמך (החמישית למיטב זכרוני), או הזכות ליעוץ משפטי וכדומה. עם זאת, בישראל, שוב, למיטב זכרוני, אין כל חוקה שתגן על האזרח במקרים שכאלו ועל כן תקדימים כגון אלו חשובים מאוד למערכת המשפט. אמנם, רבים הם האזרחים שהרימו גבה נוכח החלטת בית המשפט מאתמול, אבל אלו הבקיאים בחוק (או כאלו שראו את כל הפרקים של "חוק וסדר"...) יודעים שהחלטתו מבוססת על החוק ותו לא: מדוע שתובע "ירוויח" מעסקה שביצע עם עבריין לאחר שבסופו של דבר היא לא יצאה לפועל ? (כלומר, מבחינת התובע היא כן, אבל זה העבריין שהחליט שלא לממש אותה)... בכל מקרה, למי שמעוניין, מצ"ב לינק לכתבה הנחמדה (אך הקצרצרה).. מי שבכל זאת מעוניין בסיפור המלא יותר מוזמן לפתוח את עיתון מעריב של הבוקר באחד מהעמודים האחרונים ולקרוא... ובאותה נשימה, ראיתי פה ת'רד על כך שהעונה השביעית היא הטובה ביותר של חוק וסדר. אמממ.. למען כל אלו בעלי הזכרון לטווח קצר, אציין כי לדעתי דווקא השישית (בה מככבת ג'יל הנסי התותחית כעוזרת תובע קלייר קינקייד) היא העונה הטובה ביותר ולו רק בגלל הפרק האחרון שחרג מכל נורמות פרקי חוק וסדר (והיה היחידי שעשה זאת). אין ספק שגם כבודה של העונה השביעית במקומו מונח, אבל לצד פרקים גאוניים (הטרילוגיה, הפרק האחרון של העונה וכו') היו גם כמה פרקי "נפילה" (הפרק הלפני אחרון של העונה) בעוד שקשה לי להצביע על נפילות בעונה השישית...

Nimst

New member
איציק ../images/Emo24.gif

אבל היו כ"כ הרבה פרקים מצויינים בעונה השביעית. באמת, חוץ מזה שלפני האחרון, שבאמת לא היה משהו, כל השאר היו מעולים. אני חושבת שיש פה הסכמה שמיז קינקייד שולטת לגמרי.. אבל גם העלילה חשובה, קצת
לא שהעונה השישית לא הייתה טובה - כרגע היא מדורגת אצלי קרוב אחרי השביעית - אבל העונה השביעית פשוט נצצה. תזכיר לי לקרוא אח"כ את הכתבה ולהגיב. כרגע אין לי זמן

Eציק

New member
קל לאהוב משהו שזה עתה ראית :)

אהמ.. איך אומרים.. קל מאוד להגיד שאת הכי אוהבת משהו שזה עתה רק קיבלת. נראה איך זה יחזיק מעמד במבחן הזמן. בתור מעריץ מושבע ראיתי כל פרק כמה וכמה פעמים... והעונה השביעית נחרטה אצלי בזכרון כעונה עם הפרקים הכי מותחים, הכי מעניינים, הכי מפולפלים, הכי מקוריים - והכי חשוב פרק הסיום הדרמטי ביותר. ואולי דווקא בגלל שהעונה השביעית היתה רק עכשיו וראיתי אותה רק פעם אחת, היא עדיין לא "בשלה" מספיק בשביל להעריך אותה... :) בכל מקרה, אין כמו קינקייד. איזה פרק גאוני זה הפרק שבו הם מאשימים את השופט שהטריד אותה מינית. וכל הפעמים שבהם היא מתלבשת בלבוש "זרוק"... ג'יימי רוס צדקנית מעצבנת. ככה גם התובעת שמשחקת בעונות החדשות ... סרינה.. איכס. תוחזר קלייר קינקייד מהמתים לאלתר ! (או לפחות שיביאו תובעת חדשה ונורמלית)

elcool

New member
נתת לי רעיון..

מה היה קורה אילו חוק וסד הייתה הופכת למן טלנובלה כזאת שאנשים היו יכולים לחזור מהמתים, לפגוש את הקודמים בתפקיד שלהם ובכלל להתווכח וליגור שרשרת ארוכה של וויכוחים מטומטמים כמו באופרת סבון עם 43245456 פרקים?
לדעתי זה יהיה מאד משעשע אם לוגן וקרטיס היו הולכים פנים אל מול פנים על איזה קייס ובריסקו תקוע באמצע... או שאחד מהבלשים שמת בעונות הראשונות (גרייבי, נכון?) יחזור כדי לנקום ולא יכיר את הצוות החדש (נגיד של עונה 13) ודרכי חקירה חדשות. ומה אם קלייר תמצא לא באמת כמתה ותכנס לעולם הפשע, רוס תהיה במשפט נגדה ותפסיד כי רוס סאקס!

Homer Simpson

New member
היו כבר חזרות של דמויות

לא, לא של גריבי וקינקייד מנוחתם עדן. פול רובינט, עוזר התובע משלושת העונות הראשונות, חוזר בעונה 6 כדי לסנגר על אמא שחורה שחטפה את בנה ממשפחה מאומצת לבנה. ג'יימי רוס חזרה בעונה 10 כסניגורית שנתקלת בבעיה אתית, ובעונה 11 כמגינה על ילדי בית-ספר שרצחו תלמידים אחרים.

Nimst

New member
את החזרה של רובינט אני זוכרת

את השתיים האחרות.. לא. או שלא ראיתי, או ש.. לא זיהיתי אותה?

Aussie Girl

New member
אני גם אהבתי את השישית יותר.

משום מה לא התלהבתי במיוחד מהעונה ה-7

תתש

New member
קינקייד הייתה ונשארת התובעת

הכי טובה שהייתה אבל סדרה היא הרבה יותר מדמיות ומהשחקנים שמגלמים אותם. בעונה השישית קרטיס רק התחיל ג'ק וון-ביורן ולני היו רק בשנה השלישית שלהם. וגם הפרקים היו כולם טובים אבל לא ברמה של עונה 7. בכלל אני מצפה לעונה השמינית כי יש שלשה פרקים שבמדריך של NBC רשום שצריך Parental advisory הראשון הוא קרוסאובר עם רצח מאדום לשחור (מאנ'ץ
) שיהיה היום רביעי.

למעלה