חוק השיקוף

חוק השיקוף

אשמח לשמוע האם למישהו יש רעיון למשחק או פעילות קבוצתית דרכה אני יכולה להסביר את חוק השיקוף בצורה הטובה ביותר? תודה מראש שני

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
נשמח לעזור

אם תסבירי לנו מהו חוק השיקוף. אני לפחות לא נתקלתי במושג הזה.

כן

חוק השיקוף - כל העולם מראה למי שאנחנו,למה שקורה אצלנו בפנים. בגדול - זה הדבר שמעורר אותנו להגיב על דברים מסויימים - בעוד שאחרים מתעלמים מהם או לא יבחינו בהם כלל, בגלל שזה משקף לנו משהו שחסר / קיים ומפריע / וכו' אצלנו. אתן דוגמא בשביל להיות ברורה בוודאות: אחת הבנות שעברה אצלי קורס מודעות עצמית סיפרה באחד השיעורים שהיא לא יכולה לסבול "פרחות" האמת שהיא השתמשה במילה יותר קשה שלא אכתוב כאן מן הסתם.
בכל אופן, שאלתי אותה מה זה מסמל עבורה ומה בדיוק כל כך מעצבן אותה בבחורה שכזו? לבסוף היא הגיעה למשפט - "מפריע לי שהיא מזלזלת בגוף שלה" ואז שאלתי אותה באיזה תחום בחיים שלה היא מרגישה שהיא עצמה מזלזלת בגופה. היא ענתה שהיא ישנה כל יום מאוד מאוחר למרות שהיא עייפה תמיד. ביקשתי ממנה במשך שבוע להתחיל לישון שלוש שעות מוקדם יותר ולראות את ההבדל ואכן בשיעור שאחרי היא אמרה שה"פרחות" מהמשרד כבר ממש לא מעצבנות אותה. לכן - חוק השיקוף מראה שכל העולם הוא מראה למי שאנחנו ואם אנו רוצים לשנות את המציאות שלנו אנו צריכים לשנות את הרגש המקביל לכך בתוכנו.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פעילות לחוק השיקוף

אני לא יודעת אם זה מה שאת מחפשת, אבל זה מה שעולה בדעתי - בעצם יש לך כבר את הרעיון הבסיסי. הייתי מציעה שכל אחת תכתוב על כרטיסיה את הדבר שהכי מעצבן אותה בעולם בחוץ. אחר כך מתחלקים לזוגות, ולכל זוג את מכינה רשימת שאלות - למשל: מה הכי מעצבן בדבר הזה? למה זה מעצבן אותך במיוחד? האם יתכן שיש בך 1% מהדבר הזה (או יותר)? איפה? איך את מרגישה עם הדבר הזה שבתוכך? האם יש צורך לשנות את הדבר או לקבל אותו? מה את בוחרת לעשות עם מה שבתוכך? מה את לומדת מזה על הדבר המעצבן? לאחר מספר דקות שאת מקציבה לכל זוג בשני הכיוונים, כל שואלת מציגה את הלמידה של בת הזוג שלה - בלי להכנס לפרטי הדבר, אלא רק מה נלמד מזה. אפשר לשתף יותר לעומק, תלוי ברמת ההכרות והאינטימיות של הקבוצה. האם זה הכיוון שחיפשת?

יוצרים דרך יצירה

שלום שני גם אני לא שמעתי על השם חוק השיקוף, וההסבר שלך בהחלט עזר לי להבין. אני, כמאמנת אישית שמשלבת אומנות בכל הזדמנות הייתי לוקחת את הרעיון שקיבלת (מקסים), של שאילת השאלות ובנוסף לשאלות מבקשת מהם לצייר את הדבר הזה שהם מאוד לא אוהבים. לאחר מכן שואלת מה מתוך הציור אתה לא אוהב ומה כן ...לעשות פוקוס על הדבר שכן אוהב (אפשר גם לצייר את נקודת הפוקוס בגדול) ואז אולי לשאול מה אתה לומד על עצמך מתוך הציור שאתה ממש לא אוהב, מתוך מציאת הדבר שאתה כן אוהב בתוכו? ומתוך התהליך בכלל? המטרה היא לתת רובד נוסף לנושא, רובד עמוק יותר שקל יותר להביע אותו דרך האומנות לעומת מילים. שפת האומנות היא דרך עוקפת מחשבה שדרכה אפשר להבין, לגלות ולחוות תחושות ותובנות שלא היינו חושבים עליהם. זה בא מהבטן ולא מהראש. אם תחשבי על זה כך תוכלי ליצור איזה תרגיל שתמצאי לנכון שיתן לתלמידים את חווית ההתנסות בדרך אחרת -דרך אוטנתית ויצירתית. ואין שום צורך בכישרון אומנותי. שיהיה בהצלחה קארן

למעלה