"חוק השבת"

baudrate

New member
"חוק השבת"

שאוסר על עבודה של יהודים בשבת. אני יודע שכאן בפורום מתקוממים נגדו בטענה שהוא חוק דתי או גזעני. אולם מסתבר שיש לו השפעות חיוביות. הלכתי היום למקדונלד'ס בירושלים עם משפחתי. זאת לא הפעם הראשונה שאני שם , אולם בפעימים האחרונות נוכחתי לראות שהעובדים שם אינם יהודים כפי שהיה בעבר אלא הינם ערבים. החוק הזה בעצם מגדיל את הזדמנויות התעסוקה של המיעוט הערבי. בחברה שלנו בה מופלים ערבים בתחום התעסוקה זהו עניין שאינו מבוטל כלל ועיקר. אפשר לומר שיש כאן משום אפליה מתקנת.

gershon17

New member
זו דרך מאד משונה לעשות אפליה מתקנת

אפליה מתקנת היתה למשל הקלות מס למעסיקים של ערבים. במקום יצא שהאפליה רק מעודדת העסקה של ערבים במשרות ללא סיכוי להתקדם. כאפליה מתקנת, היא מקבעת את העמדה המסורתית של הערבים כנותני שירות של יהודים. איסור עבודה על יהודים בשבת הוא חוק מטופש ואין בו מאום מעבר לכפיה דתית.,מה גם שאכיפתו רלוונטית רק ליהודים. חוק "יום חופש שבועי הכרחי" לפיו כל עובד רשאי לבחור את היום החופשי שלו בשבוע היה מגן על כל האזרחים במדינת ישראל.

אשרת

New member
איסור עבודה על יהודים בימי שבת

הינו חוק אשר מפלה אותי במדינה שלי. כמה נחמד. מה שכן מעניין אותי, האם משרד התעשייה , בראשותו של ישי יאכוף את החוק "הסוציאלי" הזה גם בימים המקודשים לאשר הדתותת, או שזה "לוקסוס" אשר נועד רק לבני העם "הנבחר".

גם הרעיון שלך לאפליה מתקנת רע.

אם כל מי שמעסיק ערבי אחד יזכה להקלות אז הערבים יועסקו משיקולים לא ענייניים, יהיו עובדים לא יעילים ויתפסו כליצנים. כך זה במרומות בהם רעיונות כאלה כבר יושמו.

gershon17

New member
כל אפליה מתקנת

גורמת להקלות שמביאות לאדם פחות ראוי להתקבל לעבודה.

vinney

Well-known member
מה מתקן בהפליה הזאת?

ערבים יכולים לעבוד גם בכל יום אחר, אני לא יכול לעבוד בשבת.

אז בואו נרכב על גל ההצלחה: בימי

ראשון לא נרשה את העסקתם של אנשים בלי לקויות שהרי גם הנכים מקופחים ולא נותנים להם לבצע עבודות שהם יכולים לבצע בגלל דירות קדומות של המעסיקים. בימי שני נרשה להעסיק רק נשים בהריון. לא הוגן שיש נטיה לפטר נשים בהריון וצריך להילחם בזה. בימי שלישי נעסיק רק אקדמאים. אבטלת האקדמים בארץ איומה ויש בריחת (למעשה גירוש) מוחות. כך המועסקים הקבועים שקיבלו הכשרה ונבחרו משיקולים ענייניים יעבדו רק בימי רביעי, חמישי וחצי משישי. המשק ישגשג ולמעסיק לא תהייה כמעט שום יכולת לקבוע מה קורה אצלו. נכון שזה רעיון מכוער ומסוכן. אפשריות אחרת: שבערבים יעשו שירות לאומי אם לא צבא והיהודים לא יזהו אותם עם האויב וישמחו להעסיק אותם.

snift

New member
"חוק דתי" הוא לא - הוא חוקק בכנסת.

"חוק גזעני" הוא גם לא, אך הוא בהחלט "חוק מפלה" - הוא משתמש בפרמטר של דת/לאום כקריטריון במקום שבו אינו רלוונטי. לדעתי - כל המושג של "אפליה מתקנת" אינו יכול להיות נכון. אפליה אחת לא יכולה לתקן אפליה אחרת, כי אפליה נובעת ממקומות הרבה יותר עמוקים. גם אם החוק יחייב העסקה של ערבים מעבר לאחוזם באוכלוסיה, זה לא יפתור את בעיית האפליה נגדם.

אנדרי ז

New member
אני עדיין מחכה

לפקחים החרוצים שיתקעו דו"חות למעסיקים של עובדים מוסלמים בימי שישי ושל נוצרים בימי ראשון. מחכה ומחכה...

צרצור הבטיח חוק איסור בדיחות על

מוחמד, ישו ומשה, אנשי דת חא יהודים השתתפו בלחץ למניעת מצעד הגאווה, אנשי דת סיינאולוגים ניסו להשפיע לא פעם על חקיקה, למשל נגד תרופות מסויימות שמטפלות במחלות שהם מאמינים שלא קיימות ובטח יש עוד דוגמאות. לגבי אישור עבודה בימים מסויימים, אני חושב שבזה יש ליהדות מונופול. לנוצרים ומוסלמים מותר לעבוד בכל יום.

mishauli

New member
האם אסלאם אוסר עבודה ביום ו'? שמעתי

שלא. הכרתי מוסלמים אדוקים בירושלים שביום ו' היו עובדים בבוקר במאפייה שלהם, בצהריים הולכים להתפלל במסגדים בהר הבית - ושבים למאפייה.

אנדרי ז

New member
אז רגע בוא נחליט

אוסרים עליי לעבוד בשבת בגלל אמונות דתיות שלא רלוונטיות לגביי, או בגלל שזה אמור להיות חוק "סוציאלי"? אני מבין מכך שמותר למוסלמי לעבוד 7 ימים בשבוע ושהסוציאליות יכולה לפסוח עליו?

אנדרי ז

New member
אה מצויין

אם כך אין לי בעיה שיהודים דתיים יוכלו להפסיק את עבודתם בשבת לצורך תפילותיהם ולחזור אליה בתום התפילה, כפי שהם עושים בכל יום אחר...

mishauli

New member
ודאי שאסור להעביד אדם 7 ימים בשבוע!

העליתי את הדוגמה של המוסלמים (אני מקווה שלא טעיתי, ז"א הדת אינה אוסרת עליהם לעבוד ביום ו') רק כדי להמחיש שלדת היהודית יש ציוויים מיוחדים ליום מסוים בשבוע. דומה המצב למדינות של רוב נוצרי: שום לא עובדים ביום א'. האמת היא שאני, אגנוסטי מהכרה, הייתי מוכן להצעה שגיבשה רות גביזון עם איזה פרופסור דתי מבר-אילן (את שמו שכחיתי), ולפיה העסקים לא יעבדו בשבת ביישובים אם רוב יהודים, אבל תחבורה ציבורית תותר בכל הארץ. הטעם בכך הוא שדתיים אינם יכולים לעבוד בשבת, ולכן הם סובלים מתחרות לא הוגנת מבתי מסחר שפתוחים בשבת. ידוע לי שחוק עירוני בכפר סבא מתיר פתיחת עסקים בשבת, אבל מחייב כל בית עסק להיות סגור יום אחד בשבוע. זכור לי שגיא בן גל, נציג "שינוי" בעירייה, ניסה להפעיל את החוק, אך איני יודע, מה יצא מזה. בכל מקרה, הייתי מצדד בפיתרון שיבטיח תחרות הוגנת.

mishauli

New member
כד להתחשב באלה שבכל מקרה לא עובדים

בשבת וסובלים מתחרות מצד אלה שרשאים לעבוד תמיד. מותר לי להיות טוב-לב לשם שינוי ? וגם לשם "שינוי".

vinney

Well-known member
הקיצור, כפיה דתית, כן?

אם לי אסור - לכולם יהיה אסור. אחלה הגיון, באמת.

אנדרי ז

New member
אבל אתה מארגן להם תחרות בעצמך!

ע"י כך שאתה מעודד לא יהודים לעבוד בשבת! ואילו עליי אתה כופה עקרונות דתיים שרחוקים ממני כרחוק סטיק חזיר עסיסי משולחנות השבת של אדמו"רי מאה שערים.

למעלה