חוק העדר

a n a t i 3 3

New member
חוק העדר../images/Emo35.gif

קוראת את הנעשה פה בימים האחרונים ומתביישת! מתביישת שאני חלק מחבורה של אנשים (נשים) שכדי לזכות קצת באמפטיה ומקובלות איבדו את ה"אני" שלהן! חוק העדר אומר למי שלא יודעת שכדי להיות מקובל אתה צריך להתנהג כמו הסובבים אותך, או במקרה הזה כפי שמנהלת הפורום, פאמקי מתנהגת, גם ברמה שאתה מודע לזה שאינך צודק, שאתה פוגע באחרים, העיקר שאתה תומך כדי שתוכל להיות נתמך! אני כותבת כל זאת מהמקום הכי אובייקטיבי שאפשר, גם אני חברה של מנהלת הפורום אבל עדיין שומרת על האמת שלי, על הדרך בה אני דוגלת, על הדיעות שלי שלא תמיד הולכות יד ביד עם פאמקי או עם כל אחת אחרת - כל זאת גם במחיר שאני לא יהיה "IN", כן, גם במחיר שאני לא יהיה מוזמנת למפגשים המצומצמים של אותה חבורה. אותם מפגשים שאותה חבורה לא רואה לנכון לחסוך מאיתנו את הפרטים, הצחוקים והחיבוקים גם ביודעין שישנן פה כל כך הרבה בנות שחברת נשים כל כך חסרה להן, שצחוק ומגע הם כשמיים לארץ מהן. הפורום הזה אינו שייך לאדם פרטי, וגם לא לחבורה מסויימת, הפורום הזה שייך ל"תפוז", יודעת ומודעת לעובדה שהמון בנות ותיקות וחדשות עזבו את הפורום הזה בגלל שליטה בלתי פוסקת וסתימת פיות, אחרות החליטו פשוט להפסיק לכתוב אך עדיין קוראות בהחבא וזאת על מנת לא לאבד את אחד המקומות היחידים שנשארו להן להכיר ולהיחשף לבנות כמותן, לחכות בקוצר רוח למפגש שבו יוכלו להיות חלק. ברור לי שהודעה זו תניב לא מעט תגובות שלא יעלו בי חיוך, כן, גם דיי ברור לי מי יהיו המגיבות. :) לא מעט זמן מתנוססת פה הודעה על מפגש פורום, אפילו נקבע כבר תאריך, אנשים חיכו, ציפו והתארגנו אבל ההנהלה החליטה אחרת! אז מה עם שלושים בנות יכולות להגיע ועשו את הכל כדי לפנות להן את היום המיוחל?! ההנהלה ושות' החליטו לבטל - אז לא יהיה מפגש! ואז הגיעה ההודעה של nuritpm שיודעת כמה מפגש כזה חשוב לבנות פה, שמודעת לעובדה שחלק מתפקידו של פורום זה הוא לתמוך ולהיות אחת בשביל השניה ובהודעה יפה ומכבדת הזמינה את בנות הפורום למפגש, אך במקום לקבל את ההערכה שלה היא ראוייה על היוזמה הברוכה והחשובה, נתקלה היא בהשמצות ובנסיון לחינוך מחדש מנציגות החבורה, מאותן דוברות ונציגות של המנהלת שבטוחה אני שכל אחת ואחת מהן שקראה את הדברים אשר רשמה לא ממש דגלה והאמינה בהם, אבל שוב הגיע החשש מלאבד את קירבתה של המנהלת, החשש מלהיות חלק - גם במחיר של לאבד את עצמך. עצוב

pizi33

New member
ענתי אני לא שייכת לחבורה של מייקי

אני אפילו לא מכירה אותה ובכל זאת התקוממתי על מפגש חברות המפורסם מעל דפי הפורום. לא כל דבר שאני עושה אני אפרסם בכל מקום. זה הכל. אם יש דיבורים מאחורי הקלעים ורצון להיפגש אז תיפגשו ודי. למה להכאיב לאלו שאין להן את החוטים למשוך מאחורי הקלעים???

ענת

את טועה בחלק גדול מהדברים שכתבת. חבל לי שזאת הדרך שבה את רואה את הדברים. תזכרי רק שלכל מטבע יש שני צדדים, ולא תמיד אנחנו יכולים לראות את הצד שפונה כלפי מטה. קל מאוד לבקר דרך של מישהו אחר, אבל חושבת שאם את חושבת משהו כמו מה שכתבת, מן הראוי לפנות אל הגורמים הנוגעים בדבר ולהביע את דעתך ובאותה הזדמנות גם להקשיב, אולי, רק אולי, יש כמה דברים שלא ראית או לא שמעת. בטוחה שהנשים שכתבת עליהן, אלו שמפגש פורום כל כך חשוב להן, יגיעו בשבת הקורבה למפגש שנורית יזמה. יודעת שהן יהנו, כי מפגש חברים הוא תמיד חיובי.

a n a t i 3 3

New member
סתם אחת מבולבלת....

הלוואי והייתי טועה! המפגש שאמור להתקיים הוא לא הבעייה פה,הוא תוצאה עצובה של הבעייה שקיימת בפורום. כמות המסרים שקבלתי ועדיין מקבלת רק מעידה על צדקתי ועל התחושה של עוד המון בנות שכותבות/קוראות פה. את שומעת דברים מאחורי הקלעים... גם אני שומעת ולהבדיל מהמון אחרות שחוששות לומר את דעתן אני מעיזה וכותבת ורוצה לשנות.

ROBIN311

New member
../images/Emo45.gif תגובתי לתופעת העדר

אני הפסקתי לשתף ולהביע את דעותיי ותחושותיי בפורום מזה זמן מה, בעקבות "התנפלות" של מס' חברות הפורום בהמשך לתגובותיי, אינני כאן לשפוט אף אחת, וזו לא כוונתי, אך הרגשתי באותו זמן, לאחר ששיתפתי את מס' דברים מחיי האישיים בפני הפורום, ולאחר תגובות נחרצות שגרמו לי להתנצל בפני כל העולם ואשתו..., גרם לי להרגיש מאוד לא נוח, וזו ההרגשה האישית שלי כיוון שהדברים ששיתפתי הם נושאים רגישים ולכן לא הרגשתי טוב לאחר כל שרשורפלצת שנוצר כתוצאה מתגובתי. ושוב אומר אינני כאן לשפוט, אך פשוט תופעת העדר מצוייה בכל מקום, וגם כאשר אנו כאנשים בוגרים ככלל ולא בגילאי הטיפש-עשרה, עדיין ישנה חלוקה של "מקובלים" ו"לא מקובלים", וחבל שכך, חלק מהבגרות הנפשית היא לראות את התמונה על כל רבדיה ובאמת להביע דעה כזו או אחרת, בין אם היא מנוגדת לכלל, ובין אם לאו, ולכן אני כן תומכת בדברייך לגבי תופעת העדר, אך לא לגבי הנהלה וחברות הפורום והסיבה לכך שאינני מכירה את הנפשות הפועלות כאן באופן אישי, ולכן אני לא שופטת כאן מאומה, למעט להביע את דעתי בנושא זה.

אוססונה

New member
לענת 33 - הגזמת בתגובתך שאינה במקומה.

חבל, חבל, שכך הבנתי, ממה שכתבת. אף אחת ואחת, אינן מונעות מכן ומחברותייך, לקיים לכן מפגש שלכן. חבל חבל, שפשוט "לכלכת", בלי כל צורך. נראה לי, שאת היא "העדר", אשר קיים בינינו הנשים. את היא אשר הולכת אחרי "העדר", ההזוי והאבוד, תמיד ללכלך בלי כל סיבה מוצדקת. אוקיי, היו מספר תגובות נגד, אז מה?. אם ברצונכן לקיים לכן מפגש משלכן, אדרבה, תקיימו לכן. למה לחינם להאשים את "פאמקי" מנהלת הפורום?. לך ענתי, "בציניות" אני משוחדת ומאוהבת בפאמקי מנהלת הפורום. אני הולכת לפי העדר... תתביישי לך, אף אני אתבייש בתגובתי.

mayale2010

New member
מביטה מהצד

כמי שקוראת את הפורום אך בוחרת שלא להשתתף בו, חייבת לומר שאני מבינה על מה ענת מדברת. חלק מהסיבה בגללה אני לא משתתפת בפורום היא התחושה שעולה שהוא שייך לנשים מסויימות, שאין מספיק אמפתיה ופתיחות. וגם לי יש תחושה מאוד לא נוחה מהתנהלותה של מנהלת הפורום. יש נימה של תוקפנות, חוסר קבלה, ממש לא עושה חשק לקחת חלק. חבל, כי אין הרבה מקומות בהם יש לנשים הזדמנות לפרוק, להכיר, להכיר את עצמן,וזה גם לא ראוי כי זה לא פורום אקסלוסיבי ששייך למנהלת או לחבורתה, זה אמור להיות שייך לכל אשה שבוחרת להשתתף בו, אלא אם כן משנים את הכללים והופכים אותו לפורום לקבוצה סגורה מסויימת. ומכיוון שכבר הספקתי לראות שעולים פה חשדות והאשמות, אז לא, אני לא כותבת תחת שם אחר! וראוי למי שמופנים כלפיה האשמות, ולא בפעם הראשונה, שבמקום להאשים חזרה, תבדוק את עצמה ומה החלק שלה. אפשר רק ללמוד ולצמוח מזה. תציצי לפורום החדש של נשים נשואות בארון, ותראי שיש התנהלות אחרת, "לצערי" אינני נשואה, אז אינני יכולה להנות הפורום, ושוב, הדברים נאמרים מתוך רצון טוב וביקורת שהכוונה שלה היא לבנות ולא להרוס.

איפוק וכבוד

היי ענת, וכל שאר הבנות שנמצאות על הרצף שבין הקצוות המפוצלים שבפורום. אני יודעת שתחשדו בי שאני משוחדת או ש"בחרתי צד" הייתי במפגשים האחרונים ודיברתי וצחקתי גם איתך וגם עם נורית וגם עם עוד רבות אחרות שאת חלקן אני מכירה יותר ולחלקן רק התחלתי להתוודע. המפגשים האלו נעמו לי מאד והייתי חוזרת לכל מפגש חדש שמתארגן לו. המפגשים האחרים אליהם את מתייחסת, אין להם שום איזכור על גבי הפורום, ואת כנראה בוחרת להתייחס למקומות אחרים בהם מועלות תמונות או איזכורים, אבל אלא מקומות אישיים ופרטיים שלי ולא מקושרים לפורום כך שאני לא מבינה את זה שאת חושבת שזה מנקר עיניים או פוגע ברגשות הנשים האחרות שצחוק ומגע חסרים להם. הפורום שייך לכל אחת שרוצה להשתייך אליו ואני קוראת בתשומת לב רבה כל הודעה שעולה ואף משתדלת להגיב לדברים שיש לי בהם דעה. אני לא יכולה לדבר בשם אותן נשים שכתבת ש"הן הדוברות והנציגות שלהמנהלת שמשמיות או מחנכות מחדש או שעסוקות בסתימת פיות" כי אני לא מכירה כאלו בפורום אבל הרשי לי כן לומר משהו: אנשים שלא רהוטים או שלא יודעים להתנסח, אקבל מהם כל דבר כי חשוב שיאמרו את אשר על ליבם, אבל אנשים כמוך, שיודעים להתבטא, ברור לי כי כל מילה נשקלה, ומאחורי כל מילה יש חשיבה ולעניות דעתי, יש פה דבר או שניים נוספים מעבר "למקום האובייקטיבי" ממנו את באה ויש פה גם נסיון לשפד במילים ועל כך אני מצרה. יש דרך לכתוב דברים, גם אובייקטיים וגם במטרה להבהיר נקודה ברור לי שלכל אחת יש את דעתה האישית וחשוב מאד להשמיע אותה היה לי חשוב לקרוא את מה שכתבת, וניגשתי לזה ממקום נקי ולא משוחד ויש בהודעתך הרבה פגיעה ואני מניחה שאת כותבת גם בשם נשים אחרות שנפגעו מהתנהלות הפורום ואני מקווה שיש עוד מקום לשפר את התחושות אבל גם נורא חשוב ה"איך" ולא רק ה"מה" תודה וסליחה מראש על התגובה הארוכה. מירת של זואי ושל הפורום.

טורטיתת

New member
אני לא IN ולא OUT אני מי שאני.

קראתי אותך, וקראתי את שאר הבנות כאן בשרשור, לא מצאתי מילים ובדרך כלל יש לי. מה שכן מצאתי לאומר לך שכן אני תומכת ואני נתמכת בפאמקי ובכל אחת ואחת שכותבת בפורום. אני לפורום הזה הגעתי שבר כלי, הייתי צל מהלך, חיפשתי את עצמי רציתי להבין את עצמי, היית יושבת שעות ימים לילות וקוראת כל מילה ומילה שנכתבה בפורום, לאט לאט חשפתי את עצמי כתבתי שיתפתי חובקתי וחבקתי. ההשראה שלי הייתה בנות הזוג בפורום, מהן הבנתי שאהבה מנצחת שאפשר לאהוב חופשי בלי פחד ובלי חשש, לאהוב חופשי משמה אומר זו דעתי וזו אני. לקרוא להציץ בפורום בלי להגיב סוג של פחדנות, בריחה מהאמת של עצמך. הדעות והתגובות שלי לא תמיד הולכות יד ביד עם פאמקי או עם כל אחת אחרת, לי מחקו הודעות, לי התנגדו, לא תמיד הגיבו לי וגם אני בוחרת לפעמים לא להגיב, על האמת שלי תמיד שמרתי והמשיך לשמור. הפורום הוא של כולנו, אנחנו עושות אותו בלבד, מי שבורחת מביקורת מי שחושבת שלהרגיש זהה למה שחושבת / כותבת חברה זה "עדר" טועה בגדול. "לא מעט זמן מתנוססת פה הודעה על מפגש פורום, אפילו נקבע כבר תאריך, אנשים חיכו, ציפו והתארגנו..." כל מילה אמת. אך שכחת לציין שמרגע שדובר על מפגש לא הספקתן לבקר.. לקטר...להביע את דעתכן מאחורי הקלעים.. בין המילים והשורות.... קראתי לכולן לפני שבוע - מפגש פורום?! שתיקה רועמת הייתה, אבל בתתי פורומים שלכן ישבתן החלטתן שפטתן והוצאתן לפעול. השרשור הזה שלך ושל נורית היה כתוב על הקיר, עצוב וחבל שכך הדברים. אני לא IN ולא OUT אני מי שאני.
שיהיה לנו מתוק.

pizi33

New member
טורטיתת וכולן

כשיהיה מפגש אני מבטיחה להביא שוקולד מריר והרבה. למי שלא אוהבת יהיה גם קצת שוקולד חלב. בינתיים אולי אפשר להפסיק את המלחמה הזאת? זה ממש לא נעים. אני לא מכירה כאן כמעט אף אחת, ואם אני אצטרך להחליט למי אני מתחברת ולמי לא לפי איך שאתן מתנסחות בשרשוריי היש/אין מפגש סביר להניח שיהיה לי קשה מאוד למצוא למי להתחבר. ההשוואה לפורום נשואות בארון היא ממש מיותרת. אני מציעה שתשווי אותנו לפורומים של הבנים הגאים. זאת השוואה קצת יותר הוגנת. ברור שנשואה בארון תרצה דברים שבודדה שאינה בארון או שאישה בזוגיות עם אישה לא תרצה ולהיפך. לא הייתי בפורום ההוא אבל אני מניחה ששם יש הרבה יותר נושא של גישוש, והתנסות, וסטוצים ובגידות לכל הכיוונים. רוב הנשים בפורום הזה מעדיפות דברים ברורים.

פיצי יקרה

את הרי כל כך צודקת מביך אותי מאד לקרוא את כל הטענות וההטחות כשבסך הכל כולנו הרי מביטות לאותו כיוון של אופק (פחות או יותר) צר לי כל כך שדווקא החדשות נחשפות לכל כך הרבה "טראש" כשהדבר הכי חשוב והוא קבלת האחר לא מתבצע כאן אני אישית מבקשת סליחה מכל החדשות ומקווה שהן ישכילו לצלול רגע מתחת לגל ששוטף עכשיו את הפורום ויוציאו את הראש כשיעבור זעם מירית

פיצי

אנחנו לא תמיד ככה, רק שזה כבר נהיה יותר מדי. בטוחה שכשתגיעי למפגש פורום תפגשי נשים מדהימות, מכל העדרים, כל אחת והדרך שלה, כל אחת והיחודיות שלה. ושוקולד מריר יהיה נפלא!

ef26

New member
יש משהו בדברייך../images/Emo41.gif

שלום לך אני מסכימה מהצד שלי שיש בפורום הזה משהו לא כל כך שיתופי אני לא מרגישה חלק ממנו ואני מרגישה שהשיח הוא גם בדרך כלל תפל אני חושבת שאת אשה אמיצה מאוד. אין לי שום דבר אישי נגד פאמקי המנהלת ואני בטוחה ורואה שיש לה צדדים תומכים אבל אני כן חושבת שיש כאן קליקה מסויימת עובדה שלא הצלחתי להתחבר לפורום והלכתי ושבתי אני גם רואה כיצד דעותיי מתקבלות בביקורת אך אני אמשיך להביע אותם אני בטוחה שיש כאן הרבה נשים חכמות, שיש להן מה להגיד כאן בפורום ואני מאחלת לכולכן שקולכן יישמע!!! לגבי מפגש אני בטוחה שאת או מישרוצה לקחת יוזמה להרים מפגש משלה, מפגש יצירתי. אני בטוחה שנשים יבואו ואני בטוחה שגם אני אוכל ליזום מכאן איזושהיא פגישת היכירויות למציאת זוגיות:) הפורום הוא באמת של כולנו וזה טוב לשנות כאן קצת את האוירה ואת הנשים המעורבות בו. וצריך לזכור זאת, שזה ככה, וכן לחתור לשינוי מטיב ומצליח עבור כולן. את אמיצה מאוד!

41מיקה

New member
תודה לכל המברכות ! אבל ...

הי לכולכן ! מאד נעים לקבל ברכות יום הולדת ! מאד נעים להיות בין חברות , כאלו שאני יודעת מיהן וכאלו שאני לא ממש יודעת מי הן . תודה לכל מי שקוראת ומברכת בליבה . בחרתי לא להגיב עד היום כי זה נראה לי חסר טעם . אבל ... לא נעים להכנס לפורום מידי יום ביומו ולמצוא כזו מלחמת נשים ! דעות לכאן ולכאן , התנצחויות אישיות , ממש עושה רע בלב . הרי לנו אין עוד פורומים נוספים בו נוכל לחלוק עצב ושמחה , בכי וצחוק . הפורום אינו שייך לאף אחת מיוחדת , הוא שייך לכולנו . ומתוקף היותו שלנו , בואו נעשה טוב , לא רע , בואו נפסיק לזרוק רפש אחת על השניה , נכניס בו נשמה ואנרגיות טובות . מי שבוחרת לעצמה אי אלו חברות מתוך הפורום , שתבורך ואף רצוי . מי שבוחרת רק לקטר אחת על השניה , אז תאמינו לי זה פשוט לא נעים . אם יש לכן דבר מה אישי לזו או אחרת , תעלו את זה בפניה ולא ככה מרוח פה שחור על גבי תכלת . בנוגע למפגש הפורום , אני בטוחה שהוא יתקיים במועד אחר כאשר החרבות והלבריסים יפסיקו להתנפנף כאן . והלוואי שיתפקדו כאן עשרות נשים , ולא התפקדות בקול ענות חלושה ... כמו קודם . אז לכבוד יום ההולדת שלי ... אולי תפסיקו היום ובכלל . תודה לכולכן . ממני , מיקה

a n a t i 3 3

New member
היי מיקה,

קודם כל באמת המון מזל טוב
המטרה בשירשור זה היא לשנות, אני מודעת לעובדה שישנן פה לא מעט בנות שלא מסכימות עם כתוביי ובכל זאת מרגישה מאוד בסדר עם מה שכתבתי. אני מודעת לעובדה שאת כל אלו ועוד יכולתי להשמיע בדלתים סגורות, בין חברותיי או על גבי כל פורום או קומונה אחרים. כבר כתבו פה שקראו אותי לא פעם במקומות אחרים מלינה על הנהלה זו או אחרת. (אשמח לראות הוכחות לכך), לא כך הדבר... זו פעם ראשונה שאני אומרת את אשר על ליבי... פה במקום לו מיועד הדבר, במקום בו אותם אנשים אשר כתוביי נוגעים להם/בהם יכולים לקרוא שחור על גבי לבן ולקחת את אשר כתבתי ולנסות להבין שאין רק דרך אחת, שלא חייב להיות שחור או לבן, להבין ששליטה אינה מחלה כרונית שאי אפשר להיפטר ממנה... אפשר ורצוי לשנות! כל השינויים הטובים שנעשו בעולם הגיעו אחרי מלחמות/משברים, מירידה אפשר רק לעלות, בואו ננסה לצמוח משירשור זה, ננסה לשנות. ושוב... מזל טוב
ענת

מיטל225

New member
התאפקתי כל כך שלא להגיב..

אבל אני פשוט חייבת לאמר anati33 אויייי כמה שאת צודקת! ברגע שאני הפסקתי להיות "תומכת" כדברייך, הפסקתי פשוט להיות. יש לי המון מה לכתוב ומה לאמר, על המון דברים, אבל אני "כבר" לא חלק "מהחבורה" , אז אין לי מקום כאן.. צר לי כל כך שכך פני הדברים, העובדה היא שכל חברות הפורום שאני הכרתי אינן כותבות כאן יותר, למה זה ככה? שאלות יש לי המון, אין לי תשובות עליהן, מה שכן אישית נורא עצוב לי שאין לי מקום לכתוב בו יותר, כי אני מרגישה לא שייכת לכאן, ואני יכולה להבין את הבנות החדשות שמגיעות ומרגישות לא שייכות לכאן. אם הפורום הוא של תפוז, למה זו ההרגשה של רבות????

טורטיתת

New member
../images/Emo45.gif מייקי !

מייקי, בטוחה שאת רואה את כל אשר נעשה כאן מורידה בפניך את הכובע על האיפוק הבגרות יודעת שיש לך המון מה לאומר מבקשת לחזק אותך לאומר לך שאני איתך כל פגיעה בך היא פגיעה בי בפורום עצמו מקווה ששאר הבנות יהיו מספיק בוגרות וחכמות לעצור כאן, ואם למישהי יש דבר מה אישי נגד גברת X , Y או Z יכולה לפנות במסר אישי . תודה
רונית

למעלה