חוק הספאם

aviluli

New member
חוק הספאם

אני מקבלת כל כמה זמן הודעות SMS שיווקיות על מכירת דירות. לא כתוב את שם העסק אך רק כתוב בסוף כל הודעה "להסרה השב הסר". כל פעם ההודעות נשלחות ממספרים שונים ודי ברור שהמטרה היא לא למכור דירות אלא לפתות אותי לשלוח להם SMS חזרה או להתקשר חזרה. לפני חודש חייגתי לאחד המספרים ולא היה מענה. החודש קיבלתי חיוב של 20 שקל על שיחה לחו"ל. מה אפשר לעשות במקרה כזה? במיוחד שזה בעייתי כי אין כתובת להאשים. כל מספר שונה מקודמו ואין שם עסק בשום הודעה.

מור893

New member
תגובה

תנסי לפנות לחברת הסלולר עם הבהרות שיתנו לך את הפרטים של הספק שמבצע את הסליקה . בלי קשר תנסי לעצור את החיובים כי מן הסתם זה חיוב מתמשך .

aviluli

New member
בחברת הסלולר לא נותנים פרטים

אומרים שאסור להם לתת פרטים על מספרים אחרים ושגם אין להם אפשרות לראות פרטים של מספרים לא שלהם.

aviluli

New member
לגבי התשלום שגבו ממני

בחברת הסלולר אמרו לי לפנות ל012. ב012 אמרו לי שזה שירות תכן כלשהו כמו אסטרולוגיה וכו'. הם לא ידעו להגיד לי בדיוק איזה שירות זה היה ושל איזה עסק. כל מה שהיה כתוב להם שזה מספר מבריטניה.

Mesarim

Member
נסי להתעניין ברכישת דירה

כך תגיעי למוכרים
בטח יש שם מספר טלפון של משרד המכירות ....
&nbsp

aviluli

New member
כשאני חוזרת למספר של הSMS אין מענה

אבל יש חיוב יפה בחשבונית של הפלאפון בסוף החודש.

Mesarim

Member
מלכודת אמיתית

אחרי 10 הודעות SMS כאלה, נסי להגיש תלונה במשטרה על הטרדה
אולי אולי אולי, יתמזל מזלך, והמשטרה תטפל בעניין
בהצלחה
&nbsp

מור893

New member
המשטרה לא מטפלת בהטרדות

בין אדם קטן מול החברות הגדולות . אני חושב לגופו של עניין שבמידה ואוראנ'ג מסרבים לתת פרטים או לעצור את החיוב
יש לפנות באופן מיידי לחברת התקשורת ובלי קשר גם להגיש תלונה על הונאה זה כבר יותר רציני

מור893

New member
תגובה

לחברת התקשורת שלך , את צריכה להבין שחברת התקשורת כרגע היא כלי סליקה כלומר היא מחייבת אותך על מוצר שאת לא רוצה קודם כל להכחיש
ולאחר מכאן לבקש את הפרטים במידה ומסרבים יש את משרד התקשורת אם המצב מחמיר ניתן להגיש במשטרה תלונה על קבלת דבר במרמה או הונאה .

בטח שיש לך סיכוי

למרות שאישרת והסכמת לקבל הודעות חייבת להיות לך האפשרות להסיר את עצמך מרשימת התפוצה- במידה ולא זה כבר לא חוקי.
אני אישית תבעתי חברה ששלחה לי הודעות ללא אישורי וללא אפשרות הסרה וזכיתי ב 1000 ש"ח עבור כל הודעה.
לקריאת פסק הדין:
http://www.isoc.org.il/spam/verdict/163.pdf

aviluli

New member
העניין הוא שזה הרבה יותר מורכב מזה

כל פעם אני מקבלת הודעות ממספר אחר.. כנראה זה איזה נוכל שמכיר את החוקים ומשחק איתם. בכל SMS כתוב "להסרה הגב 'הסר'", אבל מה שקורה זה שאני מפחדת לשלוח ושיחייבו אותי על SMS לחו"ל או לאיזה שירות תוכן. בכל מקרה כל הודעה מגיעה ממספר אחר אז זה לא עוזר.

למעלה