חוק הספאם - הבהרה

חוק הספאם - הבהרה

חוק הספאם החדש נכנס היום לתוקף. כדי שלא תיפלו בתגובת-יתר לא מציאותית למיילים שאתם מקבלים, כדאי לדעת: החוק מתייחס אך ורק לפרסום מסחרי. מותר לשלוח לכם עזרה רוחנית (לא מסחרית), מיילים פוליטיים, בקשות לתרומת דם לחולי סרטן, מכתבי שרשרת, הודעות מבתי הספר של הילדים, בקשות לעזרה - כמעט הכל. הנה על דואר זבל: http://www.isoc.org.il/spam/ והגדרה ספציפית מאתר האיגוד: על מנת שדואר אלקטרוני שהתקבל יחשב עפ"י הגדרות החוק כדואר זבל עליו לעמוד במספר תנאים: המסר מופץ "באופן מסחרי". מסר המופץ למטרה 'טובה' – תרומה חברתית, גמילות חסדים וכד' אינו נחשב מסר המופץ באופן מסחרי ועל כן אינו נחשב דואר זבל. מטרתו של המסר שהופץ הינה "לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת". מסר שעניינו עידוד הצבעה בבחירות או ידיעון שכל מטרתו להעביר מידע מקצועי אינם נחשבים עידוד לרכישה ועל כן אינם נחשבים דואר זבל. המסר נשלח באחד מהאמצעים הבאים: פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית (דוא"ל) או הודעת מסר קצר (SMS). המסר נשלח מבלי שנתת הסכמה מפורשת, מראש ובכתב לקבלת הדואר (דרישת הכתב יכולה להתמלא גם אם האישור ניתן בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת). עם זאת, החוק מתיר למפרסם לשלוח פנייה חד פעמית לבית עסק בלבד (לא ליחידים) ובה הצעה להסכים ולקבל ממנו דבר פרסומת.

ג רפאל

New member
תודה על ההבהרה החשובה - מלחמת היחיד שלי היא

כזו - גוף שפונה בבקשת ה תרמה - לא זוכה ממני לכל תרומה או היענות. [לא חשובה המטרה הנשגבת שמאחורי בקשת התרומה - היא מתנגשת ב'פרטיות' שלי. ועצם החדירה לרשות היחיד שלי, קובעת לגבי] במיוחד שנואים עלי המטלפנים האנושיים שהחוק לא מגן -עדיין- מפניהם-, הפונים בשאלה האידיוטית האם שמעת על....כך וכך... וזה בדרך כלל גוף גדול. לאלה אנ י משיב לא!!! אני מעולם לא שמעתי שמכם ולא ידעתי על קיומכם!!!! [\מה המטלפן\ת חושבים לעצמם, אנ י חייזר?] . יש לי 'רשימת נתרמים' אישית קבועה שבמועדים קבועים שלי אני שולח להם צ'ק. מכתבי 'שרשרת' ניסים ונפלאות וכו' - שלא סונ נו, מאחר ואנ י לא מכיר אישית את השולח ולא מצפה ממנו למייל - אני מוחק בלי להציץ טלפון כזה - אני מקשיב לוודא שיש כתובת\טלפון למענה ומבקש להמחק ממאגר השמות. פוליטיקאי שטילפן - היו כמה ברעננה רק לאחרונה, מצטער. אני לא סובל מטרידים. ושיחת טלפון אחת, או כמה , לא תשנה דעתי.אז לפעמים הייתי אדיב,לפעמים משועשע, לפעמים חסר סבלנות היו פעמים גם שטרקתי [לפי מצב רוחי-לא באשמת המטלפן]- אבל המטלפן זכה לסימון עבה בטוש = הוא לא! כי הוא לא מכבד את זכותי לפרטיות. אני מצפה לראות עבור מי לא אצביע בבחירות הקרובות. ככל הידוע לי -פקסימיליה לא מבוקשתכגורמת לי לבזבוז דיו\נייר ואסורה עפ"י חוק הבזק. לשולחי פקסים אני פונה בדרישה להחזר כספי מיידי.ולהמחק מרשומותיהם. בד"כ הצלחתי.אמנם לא שלחו כסף - אבל הפסיקו. היה אחד ששלח פקסים עם הצעה למכירת דלק בכמויות להסקת בתים, הפקס נשלח באמצע הלילה והקפיץ אותנו בבהלה [בן בצבא וכו'] היה שם רשימת טלפונים וטלפנתי דקות לאחר קבלת הפקס למנהל החברה - לביתו הפרטי [על ניר הפקס היה ה טלפון] הערתי אותו משנתו החלפנו חרפות הדדיות, הוא התחיל לכעוס על 'חוצפתי' להעירו. ההטרדה מצידו הופסקה. לכל מי שכתובתו מצויינת בהודעה - אני פונה בדרישה להגרע ממאגרו. - ומאיים בתביעה [שאממש בלי היסוס] על חדירה לרשות היחיד.הטרדה וכו'.

למעלה