חוק המשיכה

נכון

אבל בן אדם זה יצור מתוסבך והרבה פעמים יש עניין של קונפליקטים, שאולי בפועל יש סדרת פעולות לינארית שתוביל אותו לתוצאה, אבל לפעמים התוצאה שהוא מעוניין בה היא בכלל משרתת תוצאה אחרת שבה הוא מעוניין, ולפעמים הדבר שדרוש כדי להשיג את המטרה סותר בכלל התכלית עצמה.

לדוגמא בן אדם רוצה להצליח עם בנות, בלימודים, להרזות.
אבל הוא רוצה את הדברים האלה בכלל בשביל תכלית אחרת, נניח בכדי להרגיש טוב.
ואז יש לו קונפליקט, כי התנאי של ליישם את התנאים להשגת המטרות האלה אומר למשל שהוא צריך להתאמץ ולא להרגיש טוב בדרך להשגת המטרה, ואז בתת מודע שלו הוא יחווה קונפליקט כי הרי מה שהוא באמת רוצה זה להרגיש טוב, וכדי להרזות הוא צריך לסבול.

ועל כן הפתרון היחיד במקרים שכאלה דורש בירור עצמי וניקיון של המערכת מקונפליקטים למיניהם.. ואז הדרך פשוטה כמו שאתה מציין.

לגבי הדוגמא שהבאת

כמו שאומרים - No pain, no gain

כבר הראו במספר מחקרים, שהגורם שהכי משפיע על הצלחה בחיים, הוא לא IQ, ולא מאיזה בית באת, אלא משמעת עצמית.

אני חושב שבנאדם עם משמעת עצמית גבוהה, כשיש אצלו קונפליקט של אינטרסים, האינטרס של לשנות-למרות-הקשיים, יגבר על האינטרס של לא-לשנות-ולהתנחם-בהנאה-הרגעית. וכך הוא יוכל להגיע להישגים, אחרת פשוט נשארים באותו המקום.

אבל מה שאני כותב יכול לעבוד רק כאשר ברור (לפחות לוגית) שהשינוי שרוצים לעשות אכן יוביל לחיים מספקים יותר/נעימים יותר בסבירות גבוהה. אם הדבר הזה לא ברור, אז גם אדם עם משמעת עצמית גבוהה לא יפעל.

אתן דוגמא: אישה שמגדלת ילדים לבד, ורוצה למצוא זוגיות. ייתכן שהיא משקיעה בילדים המון זמן ומשאבים, ובכך פוגעת בסיכויים שלה למצוא זוגיות. אם היא החליטה שהיא רוצה למצוא זוגיות, אז מבחינת שיקול לוגי קר, היא צריכה פחות להשקיע בילדים. העניין שהיא לא בהכרח תחשוב שלהזניח את הילדים לטובת הזוגיות הוא משהו שיגרום לה חיים מספקים יותר, ולכן זה לא משנה כמה משמעת עצמית יש לה, היא לא תעשה את זה.

אתן

Anna Vasserman

New member
מה קשור עבודה זרה?!?
קראת בכלל???

אנשים - אני משתגעת מכם!!!!!

כל מה שאמרתי זה לחשוב חיובי.

לא אמרתי ליצור תבניות.
לא אמרתי לא להתאמץ.
לא אמרתי להתפלל לאלים חדשים.

כולה אמרתי - תחשבו חיובי!
במקום להתרכז בכמה חרא לכם לבד - תתרכזו במחשבות חיוביות על זוגיות

תחשבו חיובי - יהיה חיובי.

זה הכל.

מה זה התקפת האנטי והפסימיות הזו?!?!

KUK NICK

New member
בשביל זה אני פה.. להסביר לך מה הקשר..

את מתארת יקום "טיפש" שאם אני חושב משהו הוא נותן לי את המשהו הזה מבלי שה"יקום" הזה מפעיל שיקול דעת.

חשבת רע - קבלת רע, חשבת טוב קבלת טוב.

יקום טיפש כזה, זהו האמא האבא והסבא של העבודה זרה.

במילים אחרות, ה"יקום" הזה שאת מדברת עליו מוגדר "כמשהו" בעוד כאשר אנחנו עומדים מול האלוהות אנחנו עומדים מול "מישהו".

דרך אגב, אני מכיר את קשקושי ה"סוד" הזה עוד מלפני שזה התפרסם בארץ..

זה לא בהכרח "היקום" נותן

למי שזה עובד לו, לדעתי המחשבה החיובית פשוט גורמת לאדם להיות פחות בררן: ברגע שהוא ביקש בן זוג, ומאוד מקווה למצוא בן זוג כעת לאחר שביקש (ולהיווכח שכל התיאוריה הזו נכונה) הוא יתפשר על בן זוג שבמקרה אחר היה פוסל אותו.

puma141

New member
אני רואה את זה כהפוך בדיוק למה שכתבת.

קודם כל אם ההשקפה של אדם פסימית על החיים=מה הטעם להאריך את ה"סבל", בנוגע ללינק
שהעלית לגבי פסימיות מאריכת חיים.
פה באה השאלה של כמות או איכות. אני תמיד מעדיפה איכות על כמות:)

לגבי הפחות בררן זה בדיוק הפוך.
אדם פסימי הוא בעצם אדם שהציפיות שלו מהכל נמוכות מראש, בעיקר בגלל הסיבה שזו מערכת
הגנה לחוסר התמודדות בעיני, או מוכנות לבאות. מה שמקל מראש את ה"אכזבה" הצפויה מהחיים.
אדם כזה בעיני, גם בזוגיות-בא פסימי מראש, ומתפשר יותר כי.."ממילא הכל בקנטים".

אדם אופטימי לעומת זאת *יש כמה סוגי אופטימיות* שבא מאופטימיות מבחירה, לא מאופטימיות שהיא
על גבול הנאיביות, אלא מאופטימיות של השקפת עולם שמודעת גם לפסימיות, אבל בכל זאת בחר ב.."טוב"
הוא אדם שיש לו אומץ להתמודד גם אם לא יהיה תמיד טוב.
הוא בא בראיה של לבחור. גם לגבי בני/ות הזוג שלו.
זה גם מה שהוא מקרין בתוך הזוגיות.

אני רואה בפסימיות בחירה של להקהות את הרגש. לפחד להתמודד..ליצור מוכנות.
גם אדם אופטימי מהסוג שציינתי, רואה מה קורה בעולם. כואב את מה שקורה- אבל עדיין
הוא בוחר באור.
פשוט כי אין לך זמן לחיות את החיים שניתנו לך בזכות-בעצם, בפסימיות..
תלמד להתמודד....

puma141

New member

הרבה פעמים אנשים תופסים אופטימיות כתמימות, כחוסר מודעות לעולם..
זה בדיוק ההיפך מזה באופטימיות שאני חיה על פיה......

אחת המסקנות מהמחקר הגרמני הזה

זה שהפאסימיות מתבטאת בציפיות ראליות יותר מהמציאות. בן היתר, זה מתבטא באורך חיים ארוך יותר ב- 10 שנים (!!) לעומת האופטימיים (בנאדם פאסימי לא יאמין במשפט "יהיה בסדר", הוא ידאג שיהיה בסדר כי הוא יודע שאחרת סביר שלא יהיה בסדר). אז מן הסתם, אם לפאסימיים יש ציפיות ראליות, הם יבחרו בן זוג לפי ציפיות ראליות. לא רואה בזה פסול.

אני מאוד אוהב את המשפט: לקוות לטוב, ולהתכונן לרע.

אני מאמין בגישה פרקטית. אתה רוצה משהו, אל תרוץ קדימה עם מחשבות חיוביות ותצפה שזה כשלעצמו יביא אותך למטרה. אתה צריך תחילה להבין מהם הכלים שיעזרו לך להשיג את מה שאתה רוצה (זה שלב מאוד חשוב, שרבים נוטים להתעלם ממנו), ולאחר מכן, יש להשקיע מאמץ ממוקד, אפקטיבי ובלתי מתפשר בכדי להשיג את הכלים הללו. לאחר שיש לך את הכלים הללו, תבדוק אם זה משיג לך את המטרה, אם לא, תעשה בדק בית ותתקן מה שצריך לתקן, ואז תבדוק שוב. לאורך כל התהליך, כדאי לשמור על גישה אופטימית קלה.

ניקח למשל זוגיות, מהצד הגברי. הכלים הדרושים להפוך לרווק נחשק, הם (אני מדבר רק על כלים שנתונים לשליטתו של האדם):
1. מראה חיצוני מצודד.
2. קריירה מכובדת (עם משכורת טובה).
3. ביטחון עצמי.
4. אישיות מעניינת.
5. רגישות לזולת.
6. למצוא את הדרך שתפיק את הדייטים האיכותיים ביותר, ולנצל אותה.

כל גבר יודע אילו נקודות מבין ה-6 הללו חזקות אצלו, ואילו חלשות. בנאדם שעובד על הנקודות החלשות באופן ממוקד וללא פשרות, ומשפר אותן בצורה ניכרת, הסיכוי שלו למצוא בת זוג, יעלה באופן ניכר (בלי לבצע שום שינוי חשיבתי בנוגע לסיכוייו), זוגיות פשוט תקרה כי יש לו את מה שנשים רוצות.

ורק להבהרה

אני לא טוען שגבר צריך את כל 6 הנקודות הללו ברמה גבוהה כדי להיות בזוגיות נהדרת, ממש לא. אני רק טוען שאלו הנקודות שעוזרות להכיר נשים ולהיות הטעם שלהן, ולכן שיפור הנקודות הללו ישפר סיכויים בעולם המציאותי.

KUK NICK

New member
אתה מחפש את הרציונל בגישה

אין לי בעיה, אבל לדעתי זה לא הנושא.

השאלה היא, האם כשאני חושב מחשבות טובות למשל, היקום קולט אותן ומזמין לי את הדברים שחשבתי ? אם כן זהו "יקום" שהוא רובוט.

תראה

נתחיל בזה שזו דעתי בלבד

הרי מה היהדות אומרת לך
ראשית כל דבר
להשוות צורה
להשוות צורה לבורא
מה הוא רחום אף אתה רחום
למה הוא אומר לך להשוות צורה ?
כדי שתיהיה כלי לקלוט את האנרגיה הזו שיורדת לעולם

היקום הוא לא רובוט, אבל כן יש לו מנגנון אלוקי (לדעתי)
המנגנון הוא שאם אתה באמת עבדת ועמלת באמת באמת, אז אוטומטית השער נפתח בפניך
אם הגעת לשער עם שקרים, אז אין לך מה לחפש שם
זה לא שהיקום טיפש

הסיבה לזה היא שלאנרגיה של כל דבר יש צורה
ואם אתה לא הצורה הזו , אז אתה פשוט לא קולט אותה
ואם אתה כן הצורה הזו אז באופן טבעי היא מתחברת איתך
מהסיבה שהיא גם מציפה את העולם וגם תשמח לקבל ביטוי בו

תראה את רבי שמעון בר יוחאי , איפה זכה לכל הסודות של הבריאה
במערה, אחרי תעניות וצומות וסיגופים
על מה כל אלו ?

היקום לא טיפש

הבריאה מתקשר בשפה אחרת

איך אתה מבקש בקשה מאלוקיך
"אבא תביא לי " וזהו ?
אתה צריך להעלות בקשה

הרי גם בכל מקום מוזכר לך שכשאתה מבקש משהו אתה עושה בשבילו תענית וטובל ומקדש את עצמך

אם בורא עולם אישר את הבקשה אז הרווחת
אם לא אז לא

KUK NICK

New member
היא מתארת יקום שלא חושב

ולכן זהו יקום טיפש.

אם היקום נותן לי או לוקח ממני לפי סוג החשיבה שלי, זהו יקום שהוא בעצם מנגנון שפועל לפי חוקיות, לעומת האלוהות שלא חייב לפעול לפי חוקיות.

לכן מי שחושב שהיקום/המנגנון הזה, הוא זה שנותן ולוקח לפי סוג המחשבה שיש באדם - כמובן שזוהי זכותו לחשוב כך אבל רק שידע שהוא עובד עבודה זרה פרופר.

אני רק שאלה

מה ביהדות לא מצביע על כך שהחשיבה שלך יוצרת את החיים שלך?

הרי מפני מה אתה שומר לשון הרע?
או עיניים? או ברית? או צניעות?

העין רוצה והלב חומד והכל הופך למציאות

הלא כן?

KUK NICK

New member
אז ככה..

הבדל בגישות הוא מול מי אתה עומד ולא איזה עברה אתה עושה.

לצורך העיניין דוגמא:

אדם חושב מחשבות רעות ואובדניות.

אם הוא עומד מול היקום כפי שהגדירה אותו אנה, היקום לא מפעיל שיקול דעת כי אין לו שיקול דעת - והוא [ כלומר היקום] ישלח לו את מה שהיה לו רע כי אותו אדם חשב מחשבות רעות ואובדניות - כלומר ההגדרה הזו מראה שהיקום הזה הוא מעיין "מנגנון" משוכלל.
אם הוא עומד מול אלוהים כפי שהיהדות מתייחסת אליו זה אומר שהאלוהות יכולה להפעיל שיקול דעת אינסופי ביחס להחלטות שלו, היא יכולה לתת לו מקום להתחרט ולהשתנות ולא "מענישה" אותו באופן מידי כמו המנגנון הזה של "חשבת רע - קיבלת רע".

במילים אחרות:
היקום הוא "משהו" = מוגדר
אלוהים הוא "מישהו" = לא מוגדר

אולוקים זו מידת הדין

שכר מצווה מצווה שכר עברה עברה
מה תגיד, שגם פה אין שיקול דעת ?

לדעתי זו מערכת סגורה ומשוכללת
שעובדת בערך כמו הגוף שלנו
אם לא תכניס אוכל לפה, אתה תמות, אין רוצה לא רוצה ואין שיקול דעת
בלי אוכל אתה מת
לא תנשום גם תמות, חד וחלק

כך גם המערכת הרוחנית
לא תמלא את עצמך אתה תמות
לא תעשיר את עצמך אתה תיהיה ריקני

אגב, המדע היום אומר שכדור הארץ הוא אורגניזם חי ומודע
הרמב"ם אמר כך גם לגבי כל הכוכבים אם אינני טועה

למה אומרים לך לכוון בתפילה
מה זה לכוון ?
אלוקים לא מבין גם בלי שתכוון ?

KUK NICK

New member
האמירה שלך

"אלוהים זו מידת הדין" - זוהי אמירה שמצויה באיסלם לכן הם כל כך חרדים לכפירה של בני האדם כי אין מקום למחילה.

ביהדות הרעיון של "תשובה" הוא בעצם "זמן" / "ארכה", הבורא בעצם אומר לעצמו: "בוא ניתן לו זמן, אולי הוא ישוב אלי", כלומר אם העולם היה נברא בדין, אין מקום לתשובה, שהרי ברגע שאדם עושה רע הוא מת במקום או מקבל עונש במקום בדיוק כמו שהטבע בנוי בעיניינים מסויימים.

בנוסף - אם העולם היה נברא בדין, הרי שכולו היה רע, והטוב לא היה יכול להתקיים, מאחר ואם אתה מקבל עונש על מעשה רע במקום, ומקבל שכר על מצווה במקום, הרי שכול המצוות בטלות והופכות להיות "עסקאות".

דוגמא: אדם רוצה לעשות צדקה, הוא יודע שכתוב בתורה שצדקה תביא לאדם פי 10 מתרומתו, הרי שכולם היו מייד עושים צדקה על מנת להתעשר - והרי לנו מצווה שהפכה לעסקה. וכך כול המצוות.

"כך גם המערכת הרוחנית לא תמלא את עצמך אתה תמות" -- ישנם אנשים לא רוחניים כל וכלל - והם לא מתים ולא קורה להם כלום לא יודע מאיפה אתה מביא את זה..

"אגב, המדע היום אומר שכדור הארץ הוא אורגניזם חי ומודע הרמב"ם אמר כך גם לגבי כל הכוכבים אם אינני טועה" --- לא שמעתי על דבר כזה, תביא מקור, ונראה למה אתה מתכוון.

אתה שואל:
"למה אומרים לך לכוון בתפילה
מה זה לכוון ?
אלוקים לא מבין גם בלי שתכוון ?"

התשובה היא : אתה מכוון לא בשביל שאלוהים יבין, אלא בשביל שאתה תבין מה אתה רוצה. תכוון מלשון כוונה - כלומר שזאת תהיה הכוונה שלך. שאתה בעצמך תרצה את זה.
יש ברכה "בונה ירושלים" - יש אחד שאומר, מה אכפת לי מירושלים תן לי שמכבי תנצח, אומרים "לא !! תכוון בונה ירושלים" - כלומר תרצה באמת שתבנה ירושלים שזאת תהיה הכוונה שלך !

למעלה