חוק המשיכה

One Drop

New member
חוק המשיכה

לפי החוק מחשבות הופכות לדברים.. אז איך זה שלפעמים קורים לנו דברים שאף פעם לא חשבנו עליהם? אפילו לא חשבנו על משהו קרוב? זה דיי נוגד את החוק, לא?

עוז86

New member
למשל, שבית"ר תפסיד 5-0 לקבוצה פולנית?

בעיקרון, יש דבר כזה שנקרא "תת מודע" שכשמו כן הוא- דברים שאתה לא מודע אליהם, כמו מחשבות, אמונות, רגשות.בד"כ הוא מכיל את התוכן ש"לא מקובל" עליך ועל החברה שבה אתה חי, והוא מכיל גם הרגלים שיצרת לעצמך. וכל הדברים שם באים לידי ביטוי בעולמך החיצוני. למעשה, כל מחשבה מודעת שלך שהופכת להרגל, שוקעת מטה אל התת מודע. כל עניין המדיטציה, פתיחת הקלפים, פירוש חלומות, גרפולוגיה, הן דרכים לחשוף בפניך את התת מודע, כך שתוכל לשנות את התוכן שם. אני לא אומר שזה פשוט. אני רק אומר שזה המצב.

למה, לפי דעתך, חוק המשיכה נקרא "חוק המשיכה"?

המחשבות שלנו *מושכות* דברים מסויימים. אנחנו לא יוצרים שום דבר יש מאין, אלא בוחרים - בעצם - מבין מגוון הנתיבים הפוטנציאליים האפשריים שהיקום מספק לנו. אני אוהב לדמות את זה לצפייה בטלוויזיה רב-ערוצית. אתה יכול לעצב את חוויית הצפייה שלך על-ידי בחירת ערוץ כזה או אחר, אבל היצע התוכניות מוגבל למה שמשודר באותו הרגע.

One Drop

New member
נכון, ובגלל שהמחשבות שלנו מושכות דברים

זה מוזר שפתאום קורה משהו לא צפוי שאף פעם לא חשבנו עליו

למה מוזר?

אף פעם לא קרה לך שהזמנת מנה במסעדה, בסוף התברר לך שזה ממש לא מה ציפית? או הזמנת סרט, ובסוף הופתעת לחלוטין ממה שראית על המסך (לרעה או לטובה)? אני זוכר את הפעם הראשונה שראיתי את הסרט האגדי "רוקי". איזה הלם חטפתי, כשהתברר לי שרוקי (סילבסטר סטאלון) מפסיד בקרב המכריע מול אלוף העולם. איך זה יכול להיות? איפה נשמע כדבר הזה, שגיבור בסרט הוליוודי מפסיד? אבל, כמובן, זאת בדיוק הפואנטה של הסרט. שאם אתה מתאגרף סוג ז' שנותן הופעה מכובדת מול אלוף העולם, אז אתה ווינר גם אם הפסדת את הקרב. זה לא המסר שציפיתי לקבל מהסרט, אבל ההפתעה הזאת זה בדיוק מה שהפך את הסרט הזה לכזו חווייה בלתי-נשכחת. וגם בחיים זה ככה. אילו היינו תמיד יודעים מראש מה יהיה ב"סרט" שאנחנו מזמינים מהיקום, לא היה שום טעם לחיים. היינו סתם בובות שמדקלמות שורות מוכנות מראש, שמחכות לאירועים ידועים מראש.

../images/Emo45.gif

נכון מאוד! אפילו לא מעניין לדמיין שכל דבר מגיע בשנייה שאנחנו "הזמנו" אותו. מה הטעם? לאנשים גם יש נטייה לזלזל בדברים שבאים בקלות!

למעלה