חוקר ברומניה

z a h a v i

New member
חוקר ברומניה

שלום לכולם, בעקבות הודעה ששיגרתי במרחבי הג'ויישגן, פנה אלי בדוא"ל אדם שהציג עצמו בשם Marcel Mindrescu שלדבריו יש לו גישה ויכולת להשיג העתקי מסמכים בארכיונים באזור מולדביה ברומניה, יצרתי עמו קשר ועדיין לא הגענו לשלב העלויות, האם יש מישהוא ששמע עליו, או העסיקו כחוקר ויש עליו מידע, על אמינותו, וכו'. תודה.

משפחת וסרמן

בירושלים נמצא הרב יוסף וסרמן שהוא יליד העיירה דורוהוי ויש לו אתר בפורום יוצאי רומניה, אביו הוא גם יליד רומניה ודודיו עברו בשלב מסויים לעיר סיוואן אולי הוא יכול לעזור לך.

עב

New member
החוקר שעליו שאלת

לפני כמה שבועות שאל מישהו בג"ג בקשר לאמינותו של חוקר מסוים. התכתבנו מחוץ לרשימה והתברר שמדובר באיש הנ"ל. השואל לא הצליח לגלות שום דבר על החוקר הזה והחליט לא להעסיקו.

soring

New member
עבדתי מעט איתו

הנ"ל מרצה לגיאוגרפיה באוניברסיטת סוצ'אבה, בעל תואר דוקטור. הוא צילם עבורי מספר מצבות בבוטושאני. סה"כ עשה עבודה בסדר בהתחשב בנסיבות. יש לו מעט בעיית "מתן שירות" - הוא אינו מגיב בצורה מספיק מהירה לטעמי. לגבי אמינות - שילמתי לו את הכסף לאחר שהתברר שהוא עשה את העבודה- הוא שלח לי במייל חלק מהתמונות ששילם ורק אח"כ שילמתי לו. הוא נסע יום נוסף על מנת להשלים את העבודה, ביקש תוספת של$20 ושילמתי לו. אינני יודע עד כמה גדול הנסיון שלו במחקר גנאלוגי.

shaham01

New member
החוקר הנ"ל "צץ" לפני כמה חודשים

ופנה ביוזמתו אל חוקרים הרשומים ב-JGFF, ואני בכללם.לי הציע לחקור ביאסי. זה, בנוסף לעובדה שהשתמש ברשימה הכללית של JGFF, החשיד אותו בעיני משום שידוע לי ממקורות שונים ומהימנים, ביניהם מנהלי קבוצת הדיון על רומניה ב-JG (ה- ROM-SIG) ושני החוקרים המורשים היחידים ברומניה, פרופ' גיימנט ודן ז'ומרה שהארכיון ביאסי נסגר בפני כלל החוקרים לתקופה ארוכה לרגל העלתו על מיקרופילמים ודן ז'ומרה אמור לחזור אלי כשייפתח. כששאלתי על כך החוקר המדובר השיב שזו לא בעיה בשבילו (הדבר אינו בלתי אפשרי כי ברומניה השוחד פותח הרבה דלתות נעולות, אך בודאי יתבטא במחיר שידרוש). כשביקשתי המלצות הוא שלח לי את הכתובת אחת ויחידה של מישהי שאמורה להיות חוקרת מגרמניה: [email protected]. כמו כן הוא כתב שהמחיר שונה ממקרה למקרה, אך מחיר אופייני הוא 200-300 דולר לענף משפחתי. בנוסף הוא גובה כמו האחרים דמי נסיעה ושהייה. כשלא השבתי לו הוא המשיך להאיץ בי להחליט בכמה מסרים נוספים. לי העסק נראה קצת מפוקפק וגם מאד יקר לכיסי ולא המשכתי אתו, אך קטונתי מליעץ לאחרים. בברכה, רוני

z a h a v i

New member
חוקר ברומניה

תודה לכל המשיבים, בדקתי בגוגל לפי שמו, מתברר שיש לו אתר אינטרנט, קשרים גם עם אנשי הג'ויישגן, כולל מידע מפורט עליו כולל דואלי"ם, כתובתו, טלפונים ואף תמונתו, רוני, כיצד הועבר אליו התשלום?.

shaham01

New member
לא אני עבדתי אתו אלא סורין. המחיר

שלו היה עבורי יקר מיכולתי. בהצלחה

למעלה