חוקרי מצ"ח יקרים!

simlev1981

New member
חוקרי מצ"ח יקרים!

חוקרי מצ"ח יקרים! בעוד שנה, אולי שנתיים, תשתחררו מצה"ל ואולי תרצו, או לא תרצו לספר לחברים, למשפחה, לעולם מה עבר עליכם . אולי תרצו ואולי לא אני לא יודע מה שבטוח זה, שתוכלו לבחור . אני כותב לכם בשם חופש הדיבור. יהודה, יונה (יונתן בוימפלד ) ומיכה בחרו . הם בחרו לספר לכולם מה עבר עליהם ועל עשרות ואלפים אחרים. קוראים לי שי והייתי מפקד המחלקה בה יהודה שירת במשך שנה פחות או יותר . אני הוא זה שדפק על השולחן כשיהודה אמר לי שהוא חושב לסרב פקודה וסיפר לי שהוא לא שומר בעמדות שמחוץ למוצב. התהלכתי לידו בסמטאות ,בקסבה, נכנסנו יחד לבתים. ואני הוא זה שאמר לו לעשות כל מה שבעיניו אז עורר שאלות ובעיני היום מעורר פחד, בגלל הדברים שלא ראיתי. יהודה ניסה- אז לפקוח את עיני- היום כשאני חופשי לבחור את דרכי: הוא הצליח. על החיילים שלי אני אומר שהם הילדים שלי , אני גידלתי אותם. לשמחתי את יהודה לא אני גידלתי , הוא תמיד שאל "למה עושים ?" כן זה עצבן מפקד קשוח כמוני , כי הוא תמיד היה נגד המערכת . אני הוא גם אותו אחד שאמר לו שהוא מוציא אותו לקורס מפקדים עם חשש כבד שילך נגד המערכת חזק מידי. והיום אני גאה. אתם לא מבינים עד כמה! אני מקווה שזכיתם לראות את התערוכה המדהימה ששלושת המופלאים האלו הקימו במו ידיהם. התערוכה מזעזעת , כואבת , מקשה , יפה , מעניינת , אבל הדבר הכי חשוב לי בתערוכה הוא שהיא אמיתית . היא פשוט משקפת מציאות .הם לא צועקים על אף אחד לצאת משם , לא קוראים למרד ההמון , אפילו לא קוראים לסרבנות שהיום הפכה דבר לגיטימי במחוזותינו , הם פשוט מספרים את סיפורם . אני כותב לכם מילים אלו מתוך פחד , ייאוש ויחד אתם גם גיחוך קל. לחקור את שלושת אלו בחשד שהם התעללו בפלשתינאים ? בזזו רכוש? כמה נמוך נגיע ? אני יודע ומבין שקיבלתם פקודה מגבוה. אני גם יודע שאתם לא מדמיינים לעצמכם מכמה גבוה הגיע אותה פקודה. ולכם, בתור חיילים, אולי עדיף לא לדעת. כי אז באמת יקרה פה אסון. אני גם לא קורא לכם לסרב. דעתי היא שסרבנות היא לחלשים. מי שרוצה לשנות משנה בשטח (אגב לי וליהודה יש ויכוח ישן בנושא) . אני רק רוצה שתחשבו על אותה פקודה שקיבלתם , לקחת שלושה ילדים , יפי נפש אפשר לקרוא להם , אלו שבאים להראות את הצד האחר ולהגיד שמה שהם מציגים לעיני הציבור זו הודאה שלהם בפשע שהם ביצעו . אם אלו הדברים: פושע אני שנתן את הפקודה הישירה , פושעים- אלו מעלי שנתנו לי פקודות . אישית אני מכיר את שלושתם , פיקדתי על שניהם מהם בשטח (מיכה היה במחלקה אחרת בפלוגה וגם אתו יצא לי לעבוד) , אין לי ספק שהם לא ממש אלו שיתעללו בערבי או ייקחו כל דבר שהוא . אנחנו חיים במדינה שבה בכל יום השואה , (אני לא משווה בין שואת העם היהודי למה שקורה בשטחים) מקרינים את "הגל", אותו סרט על ניסוי אמיתי שערך מורה בארצות הברית בכיתתו , אותו מורה עשה לילדים בכיתתו "שטיפת מוח" הוא החדיר בהם רעיונות שהוא רצה שהם יאמינו בהם , אותם ילדים, בצורה עיוורת לחלוטין, עמדו אחריו, אחרי דרישותיו ורצונותיו בלי לעצור ולחשוב על מה שהם עושים . וכאן אני מגיע אליכם חיילים יקרים קיבלתם פקודה, בצעו אותה, אם הפקודה אמרה לזמן את יהודה מיכה ויונה לחקירה (ועוד הפחידו אותם עם "תחת אזהרה") ,זמנו אותם. אבל רק תחשבו במה הם מואשמים אחרי שדיברתם אתם ושמעתם אותם , בזה שהם הראו לעם ישראל מה עבר עליהם שם? הם רק רצו לספר . אני מאחל לכם שבבוא היום כשאתם תפשטו מדים ותרצו לספר מה עבר עליכם תשבו ותספרו (בלי לחשוף סודות) אם יתחשק לכם, אולי אפילו תציגו איזו תערוכה . אני יודע שלתערוכה יש ריח של פוליטיקה , אבל אם רק תשימו לב למה שהם אומרים תראו שאין שם פוליטיקה ולא ניסיון להזיק, או להועיל לשום צד שהוא, רק לתת לאנשים מקום להתבטא ולספר. ואליכם- נותני הפקודה המגוחכת כל כך , שלצערי אלו הם גם אותם אנשים שמובילים את המדינה שלנו קדימה (או שמא אחורה): אני מכיר את יהודה טוב , את מיכה גם כן ויונה קצת פחות, תסתכלו עליהם ותהיו גאים שיש במדינה הזו ילדים שאכפת להם קצת יותר , שמביטים הלאה אל מה שהולך להיות פה. אל תנסו לשבור את רוחם בחקירות על דברים שהשכל הישר מבין שאדם שיוצא ומציג מה שהם הציגו- לא יבצע את אותם פשעים שבגינם נתתם את הפקודה לזמן לחקירה , מתוך היכרות עם השלושה אני מוכן לגלות לכם שלא זה יהיה הדבר שישבור את רוחם . יהודה מיכה יונה , אתם מופלאים תמשיכו להגיד ולספר בדרככם היפה. אולי בעזרתכם יקום פה דור של כאלו שחושבים וגם עושים. בהערכה רבה וגאווה גדולה יותר , שי נבו

למעלה