חוקי ירושה

• פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

bali

New member
מנהל
חוקי ירושה

חוקי ירושה
בעלי נפטר לפני כחודשיים .לבעלי 3 ילדים: שניים מנישואים ראשונים, השלישי מנישואינו המשותפים - קטין.כיצד מתחלקים הכספים הרשומים על שמו בלבד כגון: ביטוח חיים . קרן השתלמות , קופת גמל וכ". ידוע לי כי הוא צווה את הכספים ליורשיו על פי חוק. האם גם כאן מחצית מהסכום מגיע לי ומהחלק שלו מגיע חצי לי וחצי לילדים ? או שמכל הסכום למשל של ביטוח חיים , מחצית לי ומחצית לילדים?

תשובה

חוקי ירושה
בעלי נפטר לפני כחודשיים .לבעלי 3 ילדים: שניים מנישואים ראשונים, השלישי מנישואינו המשותפים - קטין.כיצד מתחלקים הכספים הרשומים על שמו בלבד כגון: ביטוח חיים . קרן השתלמות , קופת גמל וכ". ידוע לי כי הוא צווה את הכספים ליורשיו על פי חוק. האם גם כאן מחצית מהסכום מגיע לי ומהחלק שלו מגיע חצי לי וחצי לילדים ? או שמכל הסכום למשל של ביטוח חיים , מחצית לי ומחצית לילדים?
תשובה
כספי ביטוח חיים קופת גמל וכו´ אינם נחשבים לחלק מן העזבון, והם מחולקים על פי המוטבים הרשומים בהם.

שירה ב

New member
סליחה כתבתי על שם אדם אחר

חוקי ירושה
סליחה כתבתי על שם אדם אחר
כתבתי בטעות על שם אדם אחר שהשתמש בפורומים של תפוז. לא שמתי לב

מצב
הנושא נעול.
למעלה