חוקי המשחק - Carcassonne

sonde

New member
חוקי המשחק - Carcassonne

בשמחה ובששון ההנני שמחה לפרסם תרגום הוראות למשחק Carcassonne! הערות / הארות תורגם על ידי - בנימין זלצמן. עריכה - ערן סונדרפן. הערה: לגבי הניקוד של הכבישים הבלתי גמורים בסיום המשחק, נקטנו בגירסה הגרמנית, הטובה יותר לדעתנו. את הגירסה האנגלית הוספנו באופציות נוספות.

ycyclop

New member
מותר לי להוסיף את זה לאתר האיגוד?

אני רוצה לפתוח דף של הוראות וחוקי משחקים בעברית

sonde

New member
מממההה?

גלעד, לא הבנתי את השאלה! בוודאי!! זו המטרה לא? בשביל זה אנחנו עומלים על המלאכה! נ.ב. ניתן להוסיף גם את התרגום שביצעתי ל- Torres ואת דף העזר ל- Memoir '44.

ycyclop

New member
ניקוד לאיכרים

אני רואה שתרגמתם את החוקים האנגלים ולא הגרמנים המקוריים. גם אותם אפשר אולי להוסיף לאופציונאלים

sonde

New member
בעית הגירסאות

מסתבר מדבריך כי כמות הואריציות של ההוראות למשחק רבות משחשבנו.... בגירסה האנגלית שלפני מחלקים 2 על האיכרים ונותנים ניקוד על דרך לא מושלמת. אני אוסיף את הגירסה של ה- 4 נקודות לאופציות.

ycyclop

New member
גרסאות

הגרסה המקורית: עבור כל עיר רואים למי יש הכי הרבה איגרים סמוכים אליה. אותו שחקן מקבל 4 נקודות גרסה אנגלית (טענו שזה בגלל שלאמקראים היה קשה עם הגרסה המקורית): לכל עיר סמוכה לאיכר מקבלים 3 נקודות גרסה אחרונה (בגלל שניקוד הערים נהפך ליותר מידי משמעותי עקב החוק החדש) כנ"ל רק מקבלים 2 נקודות לכל עיר

IirionClaus

New member
בקשת הסבר

לכל איכר סופרים כמה ערים הוא רואה ונותנים על כל אחת 2 נקודות? איפה נכנס העניין של מלחמות איכרים...?

Temporary2

New member
"מלחמות איכרים"

אם אני מבין את כוונתך: בדיוק כמו על כביש או בעיר, אם לשחקן יש רוב של meeples בחווה מסויימת, רק הוא מקבל נקודות על הערים שהיא גובלת בהן. אם יש תיקו על מספר ה-meeples, השחקנים שתיקו מקבלים כל אחד את מלוא הנקודות על הערים שהחווה גובלת בהן. כל עיר שלמה שהחווה מגיעה אליה מקבלת 2 נק'.

ycyclop

New member
בגרסה 2,3

אני חושב שבגרסאות אילו זה היה לכל איכר, לא היתה מלחמת איכרים. בגירסה הראשונה המקורית כן היתה "מלחמת איכרים" עבור כל עיר

IirionClaus

New member
חבל

מאכזב שאין מלחמות איכרים בגרסה האנגלית. אני מסכים שארגון הערים מקשה על סוף המשחק, אבל אצלנו בד"כ שני שחקנים עוברים יחד על הלוח, מחלקים את השדות הפתוחים לכמה איכרים מכל צבע יש בכל אחד, וכך די בקלות אנו מחשבים את הניקוד על ערים. (Carcasonne בלי מלחמות איכרים זה כמו Caylus בלי ה-Provost/Bailiff!!)

למעלה