חוקי או לא

• פותח הנושא DSP
  • פורסם בתאריך

DSP

New member
חוקי או לא

אני מצרף קישור להודעה בפורום תעופה. הקישור מוביל לאפשרות להאזין לקשר המטוסים בשדה התעופה בן-גוריון. שאלתי היא: האם חוקי לקלוט שידורים (נניח ע"י אדם שיש לו הסמכות לקלוט אותם, טייס לדוגמה) ולהשמיעם שוב ברשת האינטרנט? יש לציין שדבר זה נפוץ מאוד בחו"ל. למשל באתר הזה.

4Z7GBA

New member
../images/Emo196.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

הנה כאן כתוב שחור על גבי אינטרנט שכל סוג של האזנה היא אסורה מה שהוא עושה כאן הוא פשוט עבירה על החוק גם בגלל שהוא מאזין לזה וגם בגלל שהוא משדר את זה לרשת

DSP

New member
לשון החוק

אתה מצטט, כמדומני, מהרשיון/חוק שניתן לשייך לחובבי הרדיו. טייסים, מן הסתם, רשאים לקלוט שידורים אלו(אנחנו נבחנים ומקבלים תעודה ממשרד התיקשורת). השאלה היחידה שנותרה בעינה היא: האם רשאים להמשיך ולהפיץ אותם הלאה באינטרנט אחרי שנקלטו (באופן חוקי)? האם החוק בחו"ל, בארה"ב למשל, שונה מזה שבישראל?

4Z1PF

New member
חוק

בארה"ב זה אפילו תחביב. מותר להאזין לכל רשתות החרום ולכן נין גם לקנות בשוק החופשי מקלטים יעודיים לכיבוי אש אמבולנסים קשר אווירי ועוד. בארץ זה אסור !!! הטעות שלך מתחילה מהמשפט "...טייסים, מן הסתם, רשאים לקלוט שידורים אלו..." במה שונים הטייסים מהירקן או הזגג? האם צמחו להם כנפיים על הגב? לירקן מותר לאכול עגבניה מארגז הירקות שלו ולא לשלם. הטיים יכול להאזין בעבודתו למכשיר הקשר. אבל לשניהם (וגם לכל האחרים) אסור בכל איסור להחזיק מקלט רדיו לתחום זה ברשותם הפרטי. מקלט כזה דורש רישיון מיוחד שלא הטייסים וגם אנחנו חובבי הרדיו לא יכולים לקבל. להבהרה - זה מספר שנים שחל איסור על תושבי המדינה להחזיק ברשותם מקלט רדיו (סקנר) ולעשות בו שימוש. לא תוכל לייבא או להכניס מכשיר כזה באופן רישמי דרך המכס. המצב הוא עוד יותר חמור - והיה וברשותך "מקלט לקוי" שמסיבה זו או אחרת הוא קלט מידע שכזה, אסור לעשות שימוש במידע זה. לך והסק איזו עברה עוברים כאשר מפיצים את המידע ברשת האינטרנט. אני מקווה שלטובת כולנו, שעושים שימוש בתחבורה האווירית. תורד רשת הקשר מאינטרנט, ובהקדם האפשרי. (והמבין יבין)

DSP

New member
אתוכח רק על עובדה אחת

לטייסים, כמו לחובבי רדיו, מותר להחזיק/לרכוש מכשיר קשר לתחום האווירי יש להם רשיון ממשרד התקשורת, כפי שכבר כתבתי. אני קניתי מכזיר כזה באינטרנט וכל שהייתי צריך להציג במכס הוא את רשיון הטיס ואישור יבוא ממשרד התיקשורת.

4Z1PF

New member
מעניין

יכול להיות שלמדתי משהו חדש. אנסה לברר מה מהות החזקת המכשיר על ידי בעל רישיון טיס. ברצוני לציין שחל איסור על חובבי הרדיו להחזיק/לרכוש ציוד כזה או דומה לו. וכמובן חל איסור להאזין לגלים אלו.

idos2

New member
אני חייב לציין כי החוק דבילי משהו

שכן, בניגוד לשיחות טלפון, למשל, מדובר במידע שמשודר באוויר וכל אחד באזור יכול לקלוט אותו. לדעתי, זאת לא "האזנת סתר".

mol3

New member
4zipe תפסיק להיות פרנואיד

לגבי סיומת הודעתך (והמבין יבין)... איזה שימוש כבר אפשר לעשות במידע הזה ???

amitp

New member
תנחש

יש גורמים שונים, שכמה שידעו פחות על סדרי התעבורה האווירית בארץ (או בכלל) כן יקטן פוטנציאל עשיית הצרות שלהם. שבת שלום, עמית (4Z5CH)

mol3

New member
סדרי תעבורה במדינת ישראל

לידיעתך, סדרי התעבורה האווירית, לא רק שאינם חסויים, אלא חייבים להיות מפורסמים. כל מי שרוצה לדעת על כך, לא צריך להאזין לתדר זה, הוא יכול לדלות כל פרט ממקורות (לדוגמא מדריך ג'פרסון) באינטרנט. ותתפלא, אפילו במשחק של ילדים בני 13, סימולטור טיסה של מיקרוסופט, נמצאים כל הנתיבים + נקודות הבקרה + תדרים + כל מה שתרצה. אז חלס עם הפראנוייה. חונכתם ע"י חבורת עובדי מדינה משועממים שעדיין חיים במתכונת רוסית. גם להאזין לתדרי 40 מטר אסור, אבל תתפלא, שמיובאים לארץ מקלטי רדיו רגילים לחלוטין שמאפשרים האזנה לכל הגלים הקצרים כולל SSB לדוגמה מקלטי sangean909 sony7600 ועוד. אז די, רוסיה זה לא כאן וצנזורה על כל פרור מידע זה לא כאן. להיפך, מי שכל כך רוצה להאזין לתדרים האלו, תן לו להאזין. מה שקורה שכל זב חוטם שלא יכול להאזין ברשת, קונה לו סקנר וכתוצאהף הוא באמת מאזין למה שהוא לא צריך. חוץ מזה, צא מהנחה שכל מה שיוצא לרשת, איננו מסווג. ואני אומר לך את זה כאחד שעשה שימוש ברשתות האלה (כולל 120.5) באופן חוקי כמובן. תאמין לי, אין מה לשמוע שם ומי שמתעקש לשמוע על מטוס שיוצא מסגולה לשדה דב, שיבושם לו. יעבור לו אחרי שבוע. מי שרוצה לשגר טיל למטוס כזה, לא יקשיב ברדיו, הוא פשוט ימתין לו בפיינל על חוף הים, עם טיל, וזהו.

חייב לציין שאני מסכים עם כל מילה: יש להפריד הפרדה ברורה בין סודיות לצנעת הפרט. פעילות סודית נעשית או בדממת אלחוט או בקודים או בהצפנה. הבעיה עם הפרטיות החלה מאז פרשת נימרודי ואצלנו עוברת אובר רגולציה כמו הרבה דברים אחרים. בעיקרון היום כאשר קשבנו למשל, מיכאל גורדוס, מצטט תחנת רדיו לציבור אין עם זה בעיה חוקית, אבל כאשר הוא יצטט מגדל פיקוח הוא יעבור על החוק הקיים. פעם די היה בחתימה על סודיות הקשר וזכור לי שחתמתי בנפרד על סודיות לחובבים, לקשר אווירי, לקשר ימי ולרשיון סחר. במחשבה נוספת גם לפלאפון שלי (בדור הראשון - 1992) היו רשיון והצהרת סודיות. היום אם זה היה תלוי בפקידות היו תולשים לנו את האוזניים. חבל רק שאותה צנעת הפרט/סודיות לא נשמרת בקפידה ומטופלת ביד קשה, כשמדובר במסירת מידע מתוך מחשבי מס הכנסה או רשות הרישוי. ולעינינינו העברת התקשורת האווירית לרשת אינה חוקית. שני היא אינה סודית אך יכולה לפגוע, במקרים בודדים ספורים, בפרטיות. אני לא סבור שפרטיות של מטוס ישראלי שונה מהפרטיות של מטוס אמריקאי.

amitp

New member
דווקא לא לאלה כיוונתי...

אני התכוונתי בעיקר לאותם פסיכים שמנסים מדי פעם להנחית מטוסים בעצמם וצועקים פינוקיו איפה שלא צריך. מצד שני, כנראה שהגורם שמניע את החבר'ה הללו הוא דווקא חוסר החוקיות כך שיתכן ולגליזצייה של העניין, אשר תפחית את ההירואיות שבמעשה, תקטין גם את העניין שלהם בהטרדת הפיקוח. דרך אגב בזמנו, כאשר חתמתי על הצהרת הסודיות הידועה לחובבים, הוסבר לי כי הדבר נחוץ עקב העובדה כי החוק אינו אוסר על קליטת ידיעות אלה (ולכן יש לאסור זאת על ידי התחייבותנו בכתב, שהרי אם הדבר לא היה חוקי לא היה צורך שנחתום על כך שלא נעבור על החוק...) - האם החוק שונה מאז?

mol3

New member
כן, נכון... לצעוק בקשר דרך האינטרנט

נו באמת.... לא נסחפת יותר ??? איך בדיוק פסיכי ככל שיהיה, יכול לצעוק ברשת האלחוט משהו, כאשר הוא מאזין לרשת האלחוטית.... באמצעות לינק באינטרנט ???????????????? ת'שמע, אני לא מבין גדול באלחוט, אבל אני מבין שגם לפלאי הטכנולוגיה יש כמה מגבלות... ומה שתארת לא אפשרי, בלדון המעטה. יש לי הרגשה שעובדי המדינה לימדו אותך עוד משהו... למצוא תירוצים מתחת לאדמה. מכל מקום, כפי שרמזתי, היתה לי נגיעה לנושא בעבר ולא זכור לי שמישהו ניסה להנחית מטוס, גם כשהיה ברשותו מכשיר שידור. דווקא כל הבעיות הגיעו מתחנות פיראטיות שאף אחד לא נוגע בהן.

למעלה