חוקי או לא חוקי ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo26.gif
שלום לכולם
בפורום סלולארי (117 - שאני שותף מנהל בו) התנהל דיון לגבי הורדת צלצולים למכשיר סמסנוג 824 (משווק באורנג´ ובסלקום) שתומך בצלצולים מסוג 16 פולי (כל הצלצולים "האמיתיים" האלו) הגולש ששאל את השאלה קנה את הסמסנוג 824 שלו בסלקום וביקש להוריד צלצולים בחינם ולא ע"י השירות שסלקום נותנים גולש קבוע בפורום שגם בבעלותו אותו מכשיר (רק מחו"ל ושלא משוייך לאף חברה בארץ) סיפר לו על דרך להוריד צלצולים מאתר התכנים של אורנג´ בחינם... עקרונית הורדת צלצולים מאתר התכנים של אורנג´ עולה כסף (כ2.90 לצלצול) אבל הגולש הקבוע בפורום מצא שיטה לעקוף את זה... אני מצאתי לנכון למחוק לו את ההודעה מכיוון שהיא נראתה לי לא חוקית שכן זאת גניבה מאתר אורנג´ - אז מחקתי לו את ההודעה בשיחה שניהלנו היום בבוקר לגבי המחיקה הגולש הקבוע טען שכשאר הוא שומע את הצלצול באתר של אורנג´ בעצם יורד לו קובץ למחשב עם הצלצול (קובץ חבוי שדומה לקוקיז, שמורד בזמן השמעת הצלצול) ובעצם ככה הוא לוקח ת´קובץ שירד לו למחשב ואותו מעביר למכשיר שלו וככה הוא עוקף ת´מנגנון של אורנג´ הגולש טען שאין שום בעיה של חוקיות מכיוון שהקובץ נמצא על המחשב שלו והוא יכול לעשות איתו כל מה שהוא רוצה השאלה האם זה חוקי או לא חוקי ולא נחשב או נחשב לגניבה מאורנג´
דבר נוסף - הגולש הקבוע טוען שמיכוון שאין זכויות יוצרים על הצלצולים אז זה חוקי לעשות את זה עיינתי באתר התכנים של אורנג´ (OBOX) ולא מוזכר שם כלום לגבי זכויות יוצרים האם לזכויות יוצרים יש בכלל תפקיד במקרה הזה
שלום לכולם