חוקיות חוזה

דלית15

New member
חוקיות חוזה

אני מתגוררת כבר 3 שנים באותה הדירה. בשנה הראשונה חתמתי על חוזה עם בעל הדירה. השארתי צ'קים מראש לשנה וצ'ק ביטחון. החוזה הסתיים ומתוך אמון הדדי המשכנו את אותם התנאים אך ללא צ'קים מראש או צ'ק ביטחון מצידי וללא חוזה כתוב מצד בעל הדירה. המצב הנ"ל נמשך כשנתיים. חודשיים לפני סיום השנה השלישית של החוזה הודיע לי בעל הדירה כי בעוד חודשיים תסתיים תקופת החוזה וכי הוא מתכוון להעלות את שכר הדירה ב - 50 $. אני ביקשתי ממנו להחליף את שער החליפין מדולרים לשקלים אך הוא סרב. לאחר לבטים רבים הסכמתי להעלאה. תקופת החוזה החדש נכנסה לתוקפה ובעל הדירה ביקש כי נחתום על חוזה חדש שהשינוי היחידי שבו יהיה גובה שכר הדירה. עד כה ( וללא כל סיבה מוצדקת מצידי ) לא חתמתי על החוזה החדש אולם עברו חודשיים בתקופת החוזה החדש בהם שילמתי לבעל הדירה את שכר הדירה ע"פ התעריף החדש שהוא ביקש. השבוע הודיע לי בעל הדירה כי בשל העובדה ששער הדולר ירד ,אותה תוספת של 50$ כבר אינה משמעותית ולכן הוא רוצה באופן מיידי להעלות את שכר הדירה ב 50$ ולהעביר את התשלום לשקלים. כך שבעצם גובה שכר הדירה כיום ( לפי דולר אחד = 4.18 ) יהיה זהה לגובה שער הדולר מלפני חודשיים (4.5) אך בשקלים ע"מ למנוע ירידה נוספת. אני כעסתי מאד אך בעל הדירה הודיע לי כי לא חתמתי על החוזה ועל כן הכל פתוח לשינויים. הוא ביקש ממני להחזיר לו תשובה מיידית אם אני מסכימה או לא מסכימה לחתום על חוזה חדש ולא עליי לעזוב את הדירה באופן מיידי. השאלה שלי היא האם העניין חוקי ? האם ההסכם בינינו תקף או לא תקף ? נכון שהניירות לא נחתמו ( וזו אשמתי ) אך הם לא חתומים כבר שנתיים ובפעם הקודמת שהוא רצה העלאה הוא דרש זאת חודשיים לפני התאריך שבו החוזה ( שלא נחתם ) היה צריך להגמר. כרגע כמו שהיה עד עכשיו ההסכם החדש בעל פה עובד כבר חודשיים בפועל ובעל הדירה לוקח את שכר הדירה בדולרים. האם עובדה זו לא הופכת את זה להסכם גם ללא הניירות החתומים ? תודה מראש

באופן עקרוני

גם הסכמה בעל פה נחשבת לחוזה. לפי הפרטים שנתת לא הבנתי אם הוסכם מהי התקופה לגביה הוסכם על העלאה בחמישים דולר. על פי חוק השכירות והשאילה, אם אין הסכם או שתקופת ההסכם הסתיימה והצדדים המשיכו לפעול על פיו, רשאי המשכיר לדרוש בכל עת את פינוי השוכר תוך מתן הודעה מוקדמת של עד 3 חודשים (תלוי בתדירות תשלום שכר הדירה).

למעלה