חוקיות, גלגלי סופרמוטו,ומה שבינהם.

mendev

New member
חוקיות, גלגלי סופרמוטו,ומה שבינהם.

לפי חוקי מדינת ישראל, המאוד הגיוניים, אסור לשנות את מפרט הרכב ללא אישור היבואן. שינוי מידת הגלגלים הוא שינוי מפרט ולכן אסור. יבואן KTM אישר שימוש בגלגלי 17 אינטש' באופנועי KTM. כל שינוי אחר ללא אישור היבואן דורש אישור מכון התקנים שלוקח כמה חודשים לבצע. במהלך הבדיקה האופנוע נמצא במכון התקנים ואסור לרכב עליו. מה נכון ומה לא נכון עד עתה ? והאם נכון שלימאהה TT יש אישור לגלגלי 17 אינטש ?

שחרלרט

New member
יפה כי לפי דעתי,

כל סיפור מכון התקנים הוא אגדה. נורא פשוט.ניגשים למשרד הרישוי ומבקשים יפה מה צריך לעשות בשביל לשנות את קוטר הגנטים.בינתיים אף אחד לא עשה את זה,וכולם מעלים כל מיני השערות לגבי שינוי הרישוי.

yogev klx300r

New member
שחר, לא ניסיתי באופנוע, אבל אני

מניח שזה עובד כמו בפחיות. למכוני הרישוי יש ספר, שמופיעים בו הגדלים של הג'אנטים שאיתו הגיעו הפחיות מדגם מסויים לארץ. אם אתה וצה להחליף למידה שמופיעה בספר, אז אין בעיה, יעשו את זה במקום, למידות שלא מופיעות בספר, הם לא מסכימים להחליף. אתה יודע מה
יש בעל מכון רישוי, שאני יכול לברר איתו את הנושא. אני אעשה לו טלפון

yogev klx300r

New member
אוקיי ביררתי עם הבחור ממכון הרישוי

הוא אומר, שאם אין אישור מהיבואן לשינוי התצורה, בגודל של הג'אנטים, אז מכון רישוי לא אמור לשנות ברישיון. אני אומר לא אמור, כי מעאכרים יש בלי סוף בארץ, ובטוח שיש כאלה שתמורת סכום סימלי גם את זה יעשו. לסיכום, ללא אישור מהיבואן (כמו במקרה של קטמ), מכון רישוי תקין לא יעביר טסט, וגם לא ישנה את המידות ברישיון הרכב.

*Trinity*

New member
ומה הסיפור להשיג אישור מהיבואן?

למשל DRZ אמור לצאת בגרסת SM (אולי כבר יצא?) ו-XT כבר יצא, אז למה שלא ינתן אישור להסבת DRZ או XT מהיבואנים שלהם?

yogev klx300r

New member
שוב, אם אני מתייחס לנסיון שלי

מעולם הפחיות, אז כל כלי רכב שמגיע לארץ עובר תקינה. על מידות צמיגים שונות הם משיגים אישורים ממשרד התחבורה, וכן נוצר מצב שיש אותו הרכב, עם מספר מידות צמיגים אפשריות שרשומות במשרד התחבורה (זה גם הספר שיש במכוני הרישוי). העניין הוא, שה-DRZ סופרמוטו עוד לא בארץ, כנ"ל ה-XT וכו' וכו' וכו'. ועד שהם לא יעברו תקינה בארץ, אז כנראה שנאלץ לחכות עם זה. זאת דרך אגב הסיבה שקטמ כן נותנים אישורים, כי ה-LC4 לכביש ולשטח משתמש באותה השילדה, ומאחר והם כבר העבירו תקינה את דגם ה"כביש" עם הג'אנטים הקטנים, אז אין להם בעיה לאשר את זה לכלי השטח.

enigo

New member
לא קשור לתקינה

אחרת איך בדיוק דלב נותנים אישור לרייסינגים? ראית רייסניג סופר באולם התצוגה שלהם מתי שהוא? קשור לביצים שיש ליבואן ולמוטיבציה שלו להכנס לכל הבלאגן. למה ביצים? כי אימא של מישהו שיהרג ח"וח בזמן שרכב על XT סופרמוטו בגלל נהג שעשה פנית פרסה על קו לבן, יכולה לתבוע את מטרו בטענה שאם האופנוע היה עם הגלגלים המקוריים הבן שלה היה יכול לרדת לשולים ולהנצל, ורק בגלל האישור שהם נתנו הבן שלה נהרג. מופרך לחלוטין? כן. השאלה אם השופט ידע את זה לפני שמטרו יאלצו לשכור עו"ד שיגיש כתב הגנה... לגבי כח לבלאגן - צריך לחתום על טפסים ולתת הסברים בטלפון... בשביל מה? מה יצא להם מזה? עזוב, אין לי כח... ולגבי ה-XT סופר - זה XT אחר לגמרי מה-XT שיש בארץ, אז ממש אין קשר (וזו תשובה למישהי למעלה)

yogev klx300r

New member
כמו שאמרתי, הנסיון שלי הוא מהפחיות

ושם זה עובד כמו שאמרתי. אני לא בטוח שדלב יתנו אישורים לרייסינג400 סופרמוטו, אני עוד לא ראיתי כזה. מעניין יהיה לראות אם יש כאלה שקיבלו אישורים על הרייסינג.

enigo

New member
האמת...

צריך לשאול את הדובון. אני הנחתי שנתנו לו אישור ל-520 שלו מהעובדה שהם מכרו לו סט הסבה מקורי. אבל בעצם אני לא זוכר אם הוא באמת היה חוקי. לגבי פחיות - ג'יפים מקבלים (או לפחות קיבלו) אישורים לצמיגים לא מקוריים ולא קרובים למקוריים, כולל שינוי ברשיון בהתאם.

yogev klx300r

New member
לגבי ג'יפים אני לא יודע, לא היה לי

אף פעם, אני מניח שגם שם זה לא פרוץ, ויש איזשהו היגיון, או תקנות כלשהן, שלפיהן מאשרים מידות. לגבי פחיות רגילות, הניסיון שלי הוא כמו שכתבתי.

big_foot

New member
לגבי גיפים התהליך קצת שונה

הדרישות לשם התקנת צמיגים רחבים יותר (ללא שינוי מידת גובה הג'נט-מR15 ל R16 אי אפשר בלי קשרים) נדרשים מספר נתונים 1. יש כנפונים כך שהצמיג לא בולט מרוחב הרכב. 2. הצמיג לא מפריג בעט היגוי מקסימלי - לא נוגע בפנים הרכב. 3. לא יודע מה עוד אני חוזר ואומר אין אפשרות פשוטה לשנות גודל של ג'נט אלא רק רוחב וחתך. יום טוב

enigo

New member
בדיוק מה שאמרתי לשחרלרט...

במקום שיהיה שחור או לבן, יש את ה"אפור" של "קשרים"... כי העובדה היא שיש ג'יפים שנוסעים עם מידות גלגל לא מקוריות וחוקיות.

שחרלרט

New member
ואולי אותה גיפים

שינו ללא קשרים.מאיפה אתה יודע.זאת הבעיה שלפעמים מרוב שאנחנו קומבינטורים אנחנו מפספסים את הדרכים הקלות ללא הקומבינה. מה שאני אמרתי ואומר,כל נושא שינוי הגנטים הוא נושא שלוט בערפל ואף אחד פה לא נתן תשובה חד משמעית חוקית ורישמית אלא רק העלו השערות,ונתנו דוגמאות צד ג ששמעו מחברים. זה בדיוק כמו בנושא היבוא והמכס.

שחריקו...

זה לא שמחפשים מתחת לפנס... פשוט יש כאלו שגם טוענים את מה שהם טוענים בגוף ראשון. אם אתה בוחר להאמין או לא... זה עניין שלך. לי, אגב, לא ברור למה זה צריך לקחת כל-כך הרבה זמן (עניין התקינה המיוחדת במכון התקנים). להערכתי, גם אם התהליך המתואר העניין צריך להיות פשוט בהרבה... לא ממש מבין. אגב, מה שכתב ביג-פוט, אני יכול לאשר מנסיון א-י-ש-י עם המיני.... ועם ה-FZR. רוחב הצמיגים הוא דבר שקל לשנות במשרד הרישוי. קוטר זה כבר קונצרט אחר... כך לפחות ע"פ אותו מקור ראשון שכתב על התהליך שעבר עם ה-XT.

שחרלרט

New member
אני מסכים איתך

וזו הפעם הראשונה שמישהוא מביא לשרשור הזה דעה ממקור ראשון. זה סה"כ מה שניסיתי לומר,כולם פה משערים ויש כאלה שיודעים,פשוט.

enigo

New member
איך תסביר את זה ש...

במכון אחד סירבו להשנות מידות (של ג'יפ של חבר, אבל הייתי איתו), במכון אחר הסכימו, בלי בעיות מיוחדות, אחרי שהתברר שהוא והבוחן היו יחד בלא זוכר איפה. המסקנה שלי - צריך קשרים. מה המסקנה שלך...

למעלה