חוצפה!!!

deja vu 23

New member
חוצפה!!!

קראתי עכשיו את הכתבה במוסף "ידיעות השרון" של ידיעות אחרונות מסופש האחרון. בעלי עסקים ברחוב אחוזה יצאו להפגנה בשל מחסור במקומות חנייה. ההצעה שלהם - לשים מדחנים, כדי שתהיה תחלופה ולא יווצר מצב שאנשים יחנו מבוקר עד ערב. מדחנים ברעננה, היו מתים!!!

סערה בכוס מים

כתושבת השכונה, אני יכולה להעיד שמאז שיפוץ אחוזה עלתה התנועה ברחוב. איך אני יודעת את זה? כי מצוקת החנייה של דיירי האיזור גדלה פלאים בשעות המסחר. כמות פתרונות החנייה שמספקת העירייה בצמיחה מתמדת, ובכל זאת - מצוקת החניה לדיירים צומחת אף היא. נפתחו חניום קופ"ח לאומית וחניון דיסקונט, הורחב ונסלל החניון הקטן בתל חי, הורחב חניון המשביר, בקרוב יפתח חניון בל"ל, נמנעה סגירת החניון שמאחורי הסופרפארם. אני מציעה בחום לבעלי העסקים להתחיל לפעול כמו בעלי עסקים. לא ראית כל ניסיון שלהם לשווק את הרחוב או את חנוותיהם. הם יושבים בפאסיביות מוחלטת וממתינים ללקוחות. זו תופעה ייחודית בנוף הרחובות המסחריים בישראל, הפאסיביות הזו. שיתחילו לעבוד. ציין בפני פעם הזכיין של ארומה באחוזה, שבכל עיר בה שופץ הרחוב, עלה מחזור העסקים אח"כ בכ- 30%. אחוזה אינה שונה מערים אחרות בעניין זה. אני מלאת אמפטיה לסוחרים. הפעם - אני לא מסכימה איתם. אם הדרך לשווק את עצמם היא דרך הפגנות - רעיון שיווקי רע, רע מאוד. שיתארגנו למשיכת לקוחות, שיעשו עם העירייה עבודה למיתוג הרחוב. זה אינטרס עסקי, כלכלי וקיומי שלהם.

הפגנות הסוחרים הן למען קבלת הנחה בארנונה...

אחוזה נראית מקסים... לפני השיפוץ נמנעתי מלבקר באחוזה , לעומת זאת - היום לאחר השיפוץ , אני נהנית להסתובב בין החנויות ולשבת בנועם ובכייף בבתי הקפה-
...ואין לי בעייה למצוא חנייה כלל... אני לא מבינה , על מה מדברים בעלי החנויות... - אם יש להם בעיות עם המכירות, שיבדקו את טיב סחורתם...יכול להיות שכמו עם פנינה רוזנבלום - הם לא קוראים נכון את המציאות... אם היה תלוי בי, הייתי מציעה להם לשווק את עצמם בהתחדשות ובהתאמת תוצרתם לתושבים או בסגירת העסקים שלהם... והיה אם וכאשר יוכיחו, שהעסקים הרבים שנסגרים בכל רחבי הארץ, הם כתוצאה ממחסור בחנייה - אני איתם...
- אני חושבת שכל מטרתם של הסוחרים היא, שהעירייה תעשה להם הנחה בתשלומי הארנונה...

deja vu 23

New member
תמי אני רק חייב לחלוק איתך בדבר אחד..

"אין לי בעיה למצוא חנייה, אני לא מבינה על מה מדברים בעלי החנויות" כתבת. אבל אני כמה פעמים רציתי לשבת בארומה ולא היה חנייה קרובה ברחוב קלאוזנר, כמובן ברמבם אין אף פעם. אז פשוט לא הלכתי לארומה, הלכתי למקום אחר. גם בבר אילן יש לפעמים בעיית חנייה. כמובן שאם רוצים למצוא חנייה מרוחקת אז תמיד אפשר, ואז פשוט צריך ללכת ברגל 5 או 10 דק' ואולי בגלל זה אנשים יעדיפו ללכת לקניון ששם יש חניון. אבל הרעיון של לשים מדחנים פשוט מגוחך בעיניי. רוצים מדחנים, שיעברו לת"א. צריך פשוט לעשות יותר חניונים בעיר.

LuLiLoPiLaTo1

New member
מסכימה עם עניין החניות...

גם אני וגם מכרים שלי נמנעים מלבקר במקומות בהם מציאת חניה היא מסובכת ולעיתים בלתי אפשרית (כמו ברוב רחוב אחוזה) .. (לתמי-אשמח אם תגלי לנו היכן את מוצאת חניה קרובה..
) עם זאת אני בהחלט מסכימה עם דבריה של תמי בנוגע לטיב סחורתם,ובכלל סוג התוצרת שהם משווקים... לטעמי,הירידה במכירות נובעת משילוב שני הדברים, ואני חושבת שפתרון המדחנים- במידה ויעלה כסף לתושב,לא יתן מענה ראוי,כי כמו שכבר אמרתם- בקניון ניתן למצוא חניה בשפע (טוב נו,בערך שפע) ובחינם.

לפחות 3-4 מקומות

ריאלקו (דיסקונט) נפתח בימים אלו, המשביר, תל חי ואחה"צ ניתן לחנות בחניון עובדי העירייה (כניסה מרמבם). במרכז אלרם שעה ראשונה עולה רק 5 ש"ח.

LuLiLoPiLaTo1

New member
בחלק מהחניונים שציינת אף פעם לא מצאתי מקום

לחנות,כלומר הם תמיד מלאים (בייחוד זה של המשביר) אבל את החדש שציינת אנסה בהחלט:) תודה!

Mapno

New member
חניון לאומי / משביר / תל-חי

לא רלוונטיים למי שמכוון לארומה והסביבה (לרוב האנשים לפחות). אנשים אוהבים לחנות קרוב מאד למקום שאליו הם הולכים ואחרי כמה סיבובים שכל החניות מלאות הם פשוט הולכים למקום אחר. איפה זה חניון לאומית? חניון דיסקונט לא גובה תשלום? באיזה שעות הוא פעיל? אגב, מצוקת החניה של הדיירים נובעת באופן ישיר מביטול המפרצים ולאו דווקא מעליית התנועה ברחוב. אנשים באופן עקבי קודם מחפשים חניה ברחוב ואח"כ (אם לא התייאשו ונסעו לקניון) מחפשים חניונים.

Mapno

New member
ועדיין

עובדתית רוב האנשים לא יחשבו על לחפש שם חניה אם הם רוצים להגיע לארומה... הסיבוב הממוצע של אנשים זה קלאוזנר-הרצוג-ז'בוטינסקי. המהדרין גם מנסים רמב"ם וברנדס. אנשים התרגלו לנוחות של לחנות בדיוק ליד המקום שאליו הם רוצים להגיע, אם הם לא מוצאים הם מחפשים מקום אחר שלידו כן יש חניה.

shian

New member
בת"א על חניה בטווח כזה...

היינו אומרים תודה ושותקים. עניין של הרגל ונתרגל גם לחנות קצת יותר רחוק. אני אישית נכנסת לקניון וישר מתפוצץ לי הראש ואני נעשית לא ידידותית לסביבה, קניון זו המצאה אמריקאית שנולדה מאילוצי מזג אוויר ודווקא כאן אפשר להסתובב בחוץ בכיף. הבעייה של הסוחרים באחוזה שהם פשוט לא מספיק אטרקטיביים (לפחות חלקם) לא מבחינת סחורה ולא מבחינת מחירים!

כמוני כמוך

אני חוטפת בקניון קלסטרופוביה והיעדר האווירה (הכל מתכתי ופלסטי שם, אפילו האוויר) מוציא לי את החשק לקנות משהו. וגם לגבי סוחרי אחוזה - הם לא עושים שום מאמץ לשווק או למכור.

h1954

New member
פתרון בעיית חניה

העריה הוציאה מכרז להצבת והפעלת מדחנים.

למעלה