נו באמת
ראשית, שינוי קיבלה בקול אחד פחות משתי הסיעות החרדיות גם יחד. במידה וגם המפד"ל הייתה הולכת עמם, אז היה שווה לשקול האם לבחור את הדתיים או את שינוי. אבל כאשר מפד"ל מסכימה לשבת גם עם שינוי, המנדט היחיד הזה לא יוצר כזה הבדל. שנית, בקשר לקירבה האידיאולוגית: היא לא קיימת. למפלגות החרדיות אין אידיאולוגיה. אין להם ברית עם הליכוד, אלא ברית עם השררה. בגלל זה ההתרעמות, והקללות של עובדיה יוסף, ברגע שנודע שש"ס לא תהיה בממשלה. בוא נזכור, בנושא הברית, שש"ס ישבה גם בממשלת רבין וגם בממשלת ברק, ואף דאגה להוות רשת ביטחון לברק באחד מהשלבים לפני נפילתו. בלי שום דאגה לימין, בלי שום ניסיון להכניס את הליכוד. מדוע אז הברית לא הייתה קיימת? כי היא קיימת רק כשהליכוד שולט. הליכוד היא מפלגה ימנית-ליברלית. שינוי היא מפלגה ליברלית בדומה לליכוד, ולכן בנושאים הכלכליים יש לה קירבה רבה יותר מש"ס. מבחינה מדינית, היא קרובה לעמדותיו של שרון, אך היא לא תדרוש יותר מדי בנושא הזה, שהרי לא על הטיקט הזה נבחרה. בל נשכח, שבניגוד למפלגות החרדיות, שינוי היא מפלגה ציונית. ההתרעמות האמיתית פה היא שכביכול שינוי מייצגת מפלגה של אשכנזים, וש"ס היא נציגת המזרחיים. זו עוד פיקציה, ממש כמו שש"ס היא מפלגה חברתית. ש"ס דואגת לעצמה ולמגזר שאותו מייצגת, על ידי העברת כספים. ש"ס בכל שנותיה במשרדים הכי חברתיים, לא הצליחה לשפר את המצב, ואני לא חושב שזו תהיה טעות גדולה מדי לטעון, שפעלה להשאיר את המצב כפי שהוא, כי הוא נוח לה שהרי כך היא מקבלת את מספר המנדטים הגדול. אני חושב שזה מצויין שמפלגה פרגמטית בענייני דת, כמו המפד"ל, מפלגה שהיא גם ציונית לוקחת שוב את הבכורה על הדת בישראל, ולא פנאטים חרדים לא ציוניים. אני חושב שזה מצויין שיחדיו יפעלו לצמצום המתח הדתי-חילוני. אני מקווה שיצליחו. אגב: אני ליאור, בן 18 לפני גיוס, מאריאל. אני ימני, אשר בבחירות האחרונות הצביע ליכוד.