חוצפה

Zack DA

New member
חוצפה ../images/Emo10.gif

מדוע ראש המששלה מעדיף את שינוי על המפלגות החרדיות למרות שיש להן יותר מנדטים ?? מדוע הוא מסר את תיק הפנים שהבטיח לשמור בליכוד לאפסים משינוי ??

Princess Grace

New member
מסר את תיק הפנים לשינוי....

בואו ונבכה כולנו. העיקר שהוא עשה משהו, ולא נתן אותו ל"אפסים" האלו מהמפלגות הדתיות, שעם התוכניות המדיניות מרחיקות הלכת שלהם, הם כבר היו מוצאים בית לכל ההומלסים, פתרון לכל העובדים הזרים, וגם היו מפנקים את בני משפחתם בג'ובים נוחים, הרי הם תמכו בהם לכל אורך הדרך. אני אל רוהצ להישמע קטנונית, אבל המפלגות הדתיות קיבלו את הזדמנותם, לא עשו בה דבר (תעשה לי טובה, מה עשה אלי ישי כשר בריאות, חוץ מלחמם את כסא העור המשובח שלו?). הגיעה לשינוי הזדמנות, בואו ונראה מה הם שווים באמת, אחרי כל ה"לא נשב עם חרדים בממשלה" וה"ממשלת אחדות חילנית" שלהם. (ד.א, זה גובל בהונאת הציבור!!!!)

Zack DA

New member
תראי

אלי ישי היה שר הפנים ולא שר הבריאות. שר הבריאות הוא כמובן ח"כ ניסים דהאן, גם כן מש"ס. העניין הוא שזוהי דמוקרטיה, ולא ברור לי מדוע נבחרה מפלגה מכובדת של 15 ח"כ על גוש חרדי של 16 ח"כ, אשר קרוב לליכוד הרבה יותר מבחינה אידיאולוגית.

לפלג את האופוזציה.

לשינוי באופוזציה יהיה הרבה יותר קל להתאחד עם מרצ והעבודה נגד הממשלה. לש"ס וליהדות התורה יש הרבה פחות משותף איתן. שינוי בקואליציה במקום המפלגות החרדיות זה דבר שטוב למדינה ולכל מי שרוצה שתהיה פה דמוקרטיה, אבל יפגע בבחירות הבאות בליכוד, כי הרבה מסורתיים בליכוד יעברו בגלל זה לש"ס.

Zack DA

New member
אולי זה עדיף לתומכי שינוי

אבל עדיין לא הסברת מדוע הליכוד מעדיף מפלגה אחת על השניה למרות שהיא רחוקה יותר אידיאולוגית ויש לה פחות מנדטים.

למה קרוב יותר אידיאולוגית?

ש"ס הוקמה בכלל ע"י עוזי ברעם כמפלגת לווין של 'העבודה'. ברעם פנה בזמנו לרב יוסף והציע לו לרוץ על מפלגה חרדית, ותקוותו הייתה שהמפלגה החדשה תשרת את מפלגת העבודה ותכנס איתה לכל קואליציה שתקים. העניינים אמנם הסתבכו לברעם קצת מאז, אבל לא ברור לי עד היום כשמדברים על "ברית הסטורית" בין הליכוד לש"ס או על "קרבה אידיאולוגית" בין שתי המפלגות.

ש"ס רודפי בצע, לא יותר מזה

הם נכנסו לממשלת רבין ב92, של נתניהו ב96, של ברק ב99, ושל שרון ב2001 בעצם לכל ממשלה שאי פעם היתה! ש"ס תמכה באוסלו, עובדיה יוסף שמאלני ורודף בצע כמו שאר החברים שלו, הדבר היחיד שמענין אותם זה כסף!!! מחכה לתגובה רצינית

Zack DA

New member
דווקא כן. ש"ס ימניים מאוד, מה לעשות

ההיסטוריה תשפוט אותם. בסופו של דבר הם תמיד הראשונים שקראו אחרי פיגועי טרור ליציאה לפעולות, והרב יוסף בא בעצמו למתנחלים כדי לחזק את ידיהם.

תעמולת בחירות

לי אין כבוד לרב שמכנה את רה"מ "ראש פחי הזבל", זה סתם לידע כללי. אם כן, עובדיה יוסף בא לישוב עמנועל לאחר הפיגוע כדי לגייס שם קולות להזכירכם, עובדיה יוסף תמך באוסלו, ויש לנו 1048 חללים בגללו!!!! עד מתי רשעים יעלוזו?

locutos

New member
תראה, אין מה לעשות

העם רוצה שינוי. שרון ייתן לעם את שינוי. ניתן להם צ'אנס, כמו שאומרים. אם היחוד הצטרף לממשלה אני מבסוט.

Zack DA

New member
דווקא דמוקרטית

שינוי קיבלו פחות קולות מהסיעות החרדיות !

lsg101

New member
נו באמת

ראשית, שינוי קיבלה בקול אחד פחות משתי הסיעות החרדיות גם יחד. במידה וגם המפד"ל הייתה הולכת עמם, אז היה שווה לשקול האם לבחור את הדתיים או את שינוי. אבל כאשר מפד"ל מסכימה לשבת גם עם שינוי, המנדט היחיד הזה לא יוצר כזה הבדל. שנית, בקשר לקירבה האידיאולוגית: היא לא קיימת. למפלגות החרדיות אין אידיאולוגיה. אין להם ברית עם הליכוד, אלא ברית עם השררה. בגלל זה ההתרעמות, והקללות של עובדיה יוסף, ברגע שנודע שש"ס לא תהיה בממשלה. בוא נזכור, בנושא הברית, שש"ס ישבה גם בממשלת רבין וגם בממשלת ברק, ואף דאגה להוות רשת ביטחון לברק באחד מהשלבים לפני נפילתו. בלי שום דאגה לימין, בלי שום ניסיון להכניס את הליכוד. מדוע אז הברית לא הייתה קיימת? כי היא קיימת רק כשהליכוד שולט. הליכוד היא מפלגה ימנית-ליברלית. שינוי היא מפלגה ליברלית בדומה לליכוד, ולכן בנושאים הכלכליים יש לה קירבה רבה יותר מש"ס. מבחינה מדינית, היא קרובה לעמדותיו של שרון, אך היא לא תדרוש יותר מדי בנושא הזה, שהרי לא על הטיקט הזה נבחרה. בל נשכח, שבניגוד למפלגות החרדיות, שינוי היא מפלגה ציונית. ההתרעמות האמיתית פה היא שכביכול שינוי מייצגת מפלגה של אשכנזים, וש"ס היא נציגת המזרחיים. זו עוד פיקציה, ממש כמו שש"ס היא מפלגה חברתית. ש"ס דואגת לעצמה ולמגזר שאותו מייצגת, על ידי העברת כספים. ש"ס בכל שנותיה במשרדים הכי חברתיים, לא הצליחה לשפר את המצב, ואני לא חושב שזו תהיה טעות גדולה מדי לטעון, שפעלה להשאיר את המצב כפי שהוא, כי הוא נוח לה שהרי כך היא מקבלת את מספר המנדטים הגדול. אני חושב שזה מצויין שמפלגה פרגמטית בענייני דת, כמו המפד"ל, מפלגה שהיא גם ציונית לוקחת שוב את הבכורה על הדת בישראל, ולא פנאטים חרדים לא ציוניים. אני חושב שזה מצויין שיחדיו יפעלו לצמצום המתח הדתי-חילוני. אני מקווה שיצליחו. אגב: אני ליאור, בן 18 לפני גיוס, מאריאל. אני ימני, אשר בבחירות האחרונות הצביע ליכוד.

Zack DA

New member
גם אני בן 18 שהצביע ליכוד ../images/Emo13.gif

את רוב הטענות שלך קשה לי לסתור, משום שש"ס באמת עושה מה שטוב לה ברוב המקרים ולא באמת אכפת לה מהליכוד. זה נכון. אבל תראה, לפי דעתי אתה לא מעריך מי היא שינוי - זוהי מפלגה שמושתתת על שנאה, לא יותר מכך. תוך שתי כנסות הם יעלמו לחלוטין.

למעלה