חוצפה גרמנית

האמת היא שיש לכך תקדים מפתיע

פיצוי הטמפלרים על ידי מדינת ישראל. המדובר הוא כמובן לא בטמפלרים של ימי הביניים (כזכור המסדר הטמפלרי פוזר ומנהיגיו הועלו על המוקד בראשית המאה ה- 14), אלא בקבוצת המהגרים הגרמנים בהנהגת כריסטוף הופמן וגיאורג הרדג, שהיגרו מסיבות דתיות מגרמניה לא"י בשנת 1868. צאצאי המתיישבים זנחו את האידיאולוגיה של אבותיהם, ועם עליית הנאציזם בגרמניה, הפכו רובם לנאצים בעצמם. בסופו של דבר הבריטים גירשו את חלקם במהלך מלחמת העולם השניה. הנשארים פונו על ידי הבריטים לקראת סיום המנדט, עקב חשש לשלומם. הרעיון של מתיישבים גרמנים במדינה יהודית 3 שנים בלבד לאחר זוועות השואה, לא נראה מבטיח במיוחד. בשנת 1952 נחתם הסכם השילומים בין מדינת ישראל, איגוד הארגונים היהודים וגרמניה. אחד מסעיפי ההסכם קבע שעל ישראל לפצות את הטמפלרים וצאצאיהם על הרכוש שנאלצו להשאיר בארץ. בפועל, מדינת ישראל לא העבירה כסף לגרמניה, אבל הפיצויים הללו קוזזו מהשילומים. לגופו של עניין, גם לי ניראית הדרישה הזו כדרישה חצופה. בסופו של דבר, הגרמנים הם שפתחו במלחמה, הם שתקפו, ואם ברצונם לדרוש פיצויים שידרשו מעצמם. אין שום סיבה לפצות את הצד התוקפן.

טשאפק

New member
הם לא רק תקפו והשחיתו תוך כדי המלחמ

ה, אלא גם החרימו רכוש ותוצרת פולנים - גם על זה כמדומני לא ניתן פיצוי.

I Was Hoping

New member
טוב שנזכרו באמת...

מעניין מה גרם לעניין הזה לצוץ דווקא עכשיו.

berlinale

New member
זה לא בדיוק צץ עכשיו

ולא מדובר ב"דרישה גרמנית", בטח שלא משהו רשמי - בושה שוואללה מפרסמים משהו שנוסח שממנו משתמע שיש דרישה של ממשלת גרמניה בנושא. יש בגרמניה, כבר משנות החמישים, גורמים ותנועות של אלה שגורשו אחרי המלחמה משלזיה, פרוסיה המזרחית וכו' - וחלק מהדוברים של התנועות האלו בהחלט נוטים לטעון בזכות פיצויים. ככה גם כמו ששינובי אמר, רוח רוויזיוניסטית (למשל, ספרו האחרון של גינתר גראס, עוסק אאל"ט בטראגדיה שפקדה ספינה עמוסת מגורשים מקוניגסברג/קלינינגרד שטבעה בדרכה להמבורג; ויצירות אחרות העוסקות בסבל הגרמני במלחמה) .

I Was Hoping

New member
על השאר אני יודעת ../images/Emo13.gif

והעניין של וואלה בעניין עוד יותר תמוה בעיניי, בעיקר מפני שאף פעם לא התייחסתי אל הפורטל שלהם כאל מקור מהימן. "בהילוך סרטן" יצא על קרקע פוריה של עיסוק הפורה של המחקר בשנים האחרונות בסבל הגרמני [ממליצה לך לקרוא את הספר, הוא מעולה] ולכן הפרסום הזה מוזר לי ונראה לי חסר ביסוס.

שינובי4

New member
זאת לא חוצפה

גרמנית זאת תוצאה ישירה של הרוויזיוניזם בגרמניה, והתפיסה המעוותת שהשתרשה שם ובמקומות נוספים לפיה פשעי גרמניה הם פשעים שניתן להשוותם לרוצחים אחרים כמו רוסיה הסטליניסטית למשל. הד למגמה היה וויכוח ההיסטוריונים בגרמניה לפני אי אילו שנים, וכן בספרו של גורודצקי בין אשליה לתרמית, שם הוא עוסק מעט מאוד ב"סיוע" של סובורוב לגרמנים. אגב חוצפה אמרת - דע שבעקבות סרט הנוקמים קמה סערה בגרמניה ותביעה להעמיד לדין ו/או להסגיר את אילו שביצעו נקמה בגרמנים פושעי המלחמה.

וגם ראש ממשלת יפן מבקר לעיתים תכופ

תכופות במקדש המנציח פושעי מלחמה יפניים ,באקט הנתפס כהתרסה והמעורר גל מחאות בסין וקוריאה.

למעלה