חוץ מעבודה ו"חיים"

noa128

New member
חוץ מעבודה ו"חיים"

בהמשך להודעתה הקסומה של קורנית - ובעיקר החלק שדיבר על העיסוק באומנות להרגעת הדיכ והנפש - נשאלת באופן טבעי (או לא) השאלה - מהם עיסוקי הפנאי האהובים על כל אחד ואחד מאיתנו?

גריפון

New member
סליחה, אני כל מכור שהיה נדמה לי

שכולם יושבים כל היום (בגלל זה כתבתי את זה שוב ושוב) ומשחקים את זה, כמוני. זה סוג של סוליטייר, שהמצא ב"אופיס".

פּרפרית

New member
הדבר הראשון שעלה לי בראש

מתאים לפורום אחר... פנאי? תמיד ידעתי לקחת לי זמן לעצמי. לא משנה כמה אני עסוקה- בית, ילדים, כביסות, גהוצים, בישולים, נקיונות ובל נשכח את העסק (עצמאית) לא חושבת שהזנחתי את הבנים בזה שכל כמה זמן אמרתי "עכשיו אני, עכשיו לי" זאת היתה תשובה קצרה לגולת הכותרת. לגבי עסוקי הפנאי- זה מאוד משתנה בהתאם למצב רוח וכמובן בהתאם למי שבבית באותו זמן, יש כמה... אבל הכי אהוב עלי ובהחלט לא מאפשר שמישהו יסתובב בבית- אני אוהבת לשים מוסיקה טובה, למזוג לי יין ולעמוד במטבח ולבשל.

היה רדיו? ../images/Emo13.gif

כמה הבדלים יכולים להיות בין אדם לרעהו בתפיסת המושג פנאי או באופן המימוש שלו בחייהם. לפי נועה (על פי הבנתי), פנאי זה כל הזמן שנותר בין המחויבויות שלנו לשעות השינה. הבנתי שאצלך (פרפרית) פנאי זה "כל כמה זמן" של "עכשיו אני, עכשיו לי". אצלי למשל, מתרחש אבסורד קטן. בחרתי במסלול לימודים כסחני במסגרת ניצול שעות פנאי שלי והמצחיק הוא שמאז שהתחלתי ללמוד אומרים שאין לי פנאי. אופן ניצול הפנאי שלי הפך למחויבות בעיני אחרים. נשבעת שלא התכוונתי להתפלסף. וגם הפורום הזה הוא משהו מזמן הפנאי שלנו. משהו טוב.

פּרפרית

New member
גמני, גמני....

לימודים הם בהחלט בקטגוריה של פנאי.... גמני צימצמתי שלוש שנים לשנה וחצי של כאסח, קיטרתי ונהנתי כאחד. (וגם סיימתי, אמרתי שסיימתי?) לגבי מחויבויות- אצלי זה בור בלי תחתית ואם לא אשים מעצורים בסופו של דבר אעמיק מידי לתוכו ולא יהיה לי אויר לנשום. (אין דבר כזה זמן בין מחויבויות לשינה אלא אם כן אני מייצרת אותו)

hrabba

New member
לימודים היו אצלי פנאי לפני

שהפכו למקצוע בתקופה האחרונה אני מגיעה הביתה ולא רוצה לשמוע ספרות יותר....... מה דעתכם הרסתי תחביב ברגע שהפכתי אותו למקצוע?

noa128

New member
לי זה נשמע כמו שובע זמני ../images/Emo13.gif

ואולי אפשר בתחום שלך למצוא מקום לתחביב לצד המקצוע - להפריד, להתמקד בקטע ספציפי שבו לא נוגעים כמקצוע ולהמשיך ליהנות ממנו כתחביב. את יודעת איך, אבל אולי שווה מחשבה ה"מה"... ושבת טוב גם לך יקירתי.

פּרפרית

New member
לא חושבת...

לדעתי פשוט הגעת לשובע מסויים, יחזור לך מתישהו... (איך אפשר להרוס משהו שטבוע בך?) אני בכלל מאמינה שבמהלך השנים צוברים תחביבים שאחר כך אפשר להשתמש בהם כזמנים שונים ל"משכים" שונים.

kisslali

New member
בדיוק דיברנו, אני וחברה, על מה

הספקנו בחיים, מה השגנו, ואיך דאגנו להזין בחזרה אותנו... אפילו לי זה נשמע מסובך אה? הכוונה הייתה שכל אחד (בד"כ) עוצר מדי פעם ושואל את עצמו מה למה וכמה? מן סיכום ביניים שכזה.אז יש כמובן את הקריירה, השכלה, רכוש, משפחה, זוגיות, אהבה וכו', ואז יש את מה אנחנו עושים בשביל עצמנו נטו, לא בשביל לקדם אף אחד מהתחומים האלו. כאן לדעתי נכנסים תחביבים. ולכן לימודים יכולים להיות תחביב או שלא. אצלי בתחביבים יש הכי הרבה אנשים בכללי ובעצם זה יותר חברות (ממן נקבה) והרבה, יש כמובן בישול (לא להכין צהריים - לבשל), ובשלב הזה של החיים זה מה שמצליח להדחס, בהמשך אולי יהיה זמן ליותר. שבת שלום, ללי

hrabba

New member
../images/Emo13.gif לו יהי כי בקצב שאני מכורה

לקופסא בזמן האחרון......זה רק יועיל תודה לכן

למעלה