חופש-

rastotman

New member
חופש-

שאלו אותנו בסמינר מה זה חופש. לילך אמרה שחופש זה להיות שלם עם מה שאתה עושה, אני אמרתי שזה כשאתה מרגיש שלא חסר לך שום דבר. אני חושבת שלכל אחד מאיתנו יש דברים שגורמים לו להרגיש חופשי- מההודעות של אייל למשל אני יכולה לנחש שלנסוע על הווספה שלו זה בשבילו חופש, כמו שבשביל לילך זה לנסוע לסיני ובשביל ענת זה לא להיות יותר מדי זמן רחוקה מהבית שלה. תכתבו מה אתם חושבים על חופש- מה גורם לכם להרגיש חופשיים, אחר כך אני אכתוב גם כמה דברים עצמי.

גננת אא

New member
חופש

מדובר בראייה של דבר באופן סוביקטיבי? אם זה קשור לאגו, הדבר יחסי ואיננו נובע מראיית האמת המוחלטת. אבל אם מדובר במודעות, ההתייחסות לדברים כפי שהם בראייה מוחלטת של האמת, לראות את העולם מתוך חמלה.חופשי הוא מי שהצליח לעשות שינוי ולהגיע למודעות.קבלת האמת המוחלטת של הקיום האנושי הופכת אותו לחופשי. במצב כזה הוא לא שופט אחרים. הוא מרגיש חלק של השלם.ובאופן זה הוא חש חופשי,ללא עכבות וללא חסימות. כמובן שככל שרמת המודעות עולה,תחושת החופש מתעצמת.יחד עמה מתעצמת וגדלה התחושה והקשר אל האני העליון. שב ת שלום

moon light2

New member
חופש../images/Emo26.gif

חופש בשבילי זה שאין לי שום דבר מוגדר לעשות כלומר, שאין לי את הביצפר מחר שאני אדונית לזמן שלי
מתי אני מרגישה שאני בחופש
שאני עם האחיינים שלי
כי לי כיף איתם ולהם כיף איתי ואני נהנת מזה ואני עושה משו שאני אוהבת ואני קמה בשבילם, והולכת איתם לאן שהם רוצים בשבילם ואיתם וזה עושה לי את החופש שלי

Rinor

New member
זה משנה?

הנה התשובה שלי לשאלה... זה משנה מה אנו חושבים? כל עוד אנו יודעים שאנו חופשיים, כל עוד אנו אמיתיים, אנו כאן ועכשיו... אהבה ואור זילברמן ניר

איל באש

New member
חופש חופש../images/Emo45.gif../images/Emo41.gif../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif

זה להיות משוחרר בתוך הגוף הפיזי שלי בכאן ועכשיו זה להרגיש את כל הרגשות שלי זה להאמין שגבול אינו מגביל ומסגרת לא סוגרת. חופש זה לעשות מה שאני אוהב מתוך בחירה חופש זה ליצור לעצמי את המציאות של חיי יום יום שעה שעה חופש זו עצמאות, להיות אדון לחיי ולמעשיי. חופש זו אהבה , חופש זו בחירה ודרך חיים. חופש זה שקט נפשי וזמן לעשות את מה שאני אוהב. חופש זה הרמוניה במערכות יחסים. חופש זה לשחרר לספוג ולהכיל את כל מי ומה שאני. חופש זו נקודת מבט אחת על חיים שלמים. חופש זה איך שאני מפרש את ההוה. חופש זה לסיים התחיבויות בזמן. חופש זה לדעת לעצור לרגע ולנוח. חופש זה שעות שינה טובות. חופש זה איזון נפשי . חופש זה חופש זו החלטה.

loquado

New member
חופש ומודעות

חופש ,אהבה ,נשמה ,מודעות, הכרה... לכל אחד מאיתנו יש את נקודת המבט שלו על הדברים המופשטים האלה. אולי גם לדברים עצמם יש את נקודת המבט שלהם בהקשר שלנו?... ואולי הדברים הללו קיימים ללא קשר למה שאנחנו נחשוב עליהם. מבחינה אובייקטיבית חופש תלוי מאוד במודעות למגבלותך. חקר המוגבלויות המשפיעות על בני האדם ועל שאר הברואים הוא מרתק ומפתיע. ההנחה המוקדמת שאנחנו חופשיים לחלוטין היא שגויה ומונעת התקדמות. אנחנו חופשיים -זה נכון. אך חופשיים לפעול בתוך מכלול של חוקים שאיננו יכולים להתעלות מאליהם. כל פעולה כנגד החוקים הללו תתקל בקיר נוקשה ובלתי עביר. דוגמא קטנה: אינך יכול לשכוח את מה שאתה יודע (מרצון) אינך יכול לשכוח ללכת או לדבר או את שמך... אינך יכול ל"כבות" ולהדליק את הכרתך כרצונך. אינך יכול להפסיק לנשום אינך יכול להפסיק את פעולת ליבך ועוד... ****** זה ממש מעניין נושא החופש בחיי האדם הוא המאמר הבא שהתכוונתי לכתוב לאתר לב הארי. (למעלה בקישורי הפורום המומלצים) בגלל שהזמן "בשל" לנקודה זאת ומשהו התעורר בעניין המאמר יפורסם כבר מחר. להתראות

למעלה