חופש העתונות

חופש העתונות

הרשו לי הפעם לפנות אליכם לא כדובר או כמנהל הפורום אלא כעתונאי שהוא מקצועי. אני מודה גם אני נזונתי בעבודתי כעתונאי מהדלפות ושמשתי גם ככתב משפט ומשטרה כמו ברוך קרא.אין מה לעשות זאת העבודה וההדלפה היא חלק ניכר ממקורותיו של העתונאי. ואני נזכר היום במחזה שכתב בזמנו ידידי מתי גולן "ההדלפה". מסופר על עורך עתון הנזון מפוליטקאי וכאשר אותו עתונאי מסרב להשמע לאותו פוליטקאי ההופך לראש ממשלה העתון נסגר. לא האמנתי שזה יהפוך ךמציאות ומה שקרה השבוע עם העתונאי ברוך קרא כל כך קרוב.. אם אנחנו רוצים לשמור על הנכס שקיים עדיין במדינה הזאת והקרוי חופש עתונות אנו חייבים להתפכח ולמחות על מה שקרה השבוע. ואני לא מתייחס למדליפה אני מדבר רק על חקירת העתונאי. חופש העתונות הוא נשמת אפה של הדמוקרטיה ואוי לנו אם נפגע בו. בברכה שוקי

תגובה.

לא יכולתי שלא לקרוא פעמיים את הכתובים שלך , לא יכולתי שלא להגיב על דבריך. אז ככה , ראשית אתה צודק , צריך שיהיה חופש עיתונות , הרי העיתונאים הם הביקורת האמיתית על איכות השילטון ,חזית הדמוקרטיה וחופש הדיבור. לגופו של נושא , היה המון מקום לחקור את ההדלפה הזו , העיתונאי קרא לא יישב יום בכלא ולא יפתח לו תיק במשטרה , אני מאמין שלא סתם קראו לאותו עיתונאי לחקירה , יש הרבה מעבר ל"הדלפה" הזו , ומעבר ל"חקירה" המדוברת. כואב לי לראות את האנשים שיושבים בפרקליטות , מיעוט של אליטות מרופדי ישבן שחושבים שהם יודעים מה טוב למדינתנו הקשה והמורכבת. כן כן , הנושא העדתי לא נעלם לרגע מעיניי התמימות (גלאט ברקוביץ) , היא תקבל את הנזיפה שלה - אני מוכן לחתום על כך שהיא לא תשב אפילו יום אחד בכלא , היא עמידה, אשכנזיה ועובדת לשעבר בפרקליטות , נוסחא מצויינת לאדם שלא יעשו לו כלום בישראל. על פי דבריה של גלאט-ברקוביץ , בנה (שכל הכבוד לו) עלול להסתכן שראש הממשלה הוא אריק שרון ???? ומה הייתה עושה גלאט שקודמו ברק היה ראש ממשלה ?? שתזבל את המוח לאחרים !! לא לי !! שלי כבר מחורר מהמצב. שאו ברכה וסעו בזהירות. אוויר

דברתי על העתונאי

שלום לך. ראשית חבל שזרקת לאויר מילים כמו "אל תזבל את המוח" זה לא במקום מה עוד שאתה מסכים אתי שחייבים לשמור על חופש העתונות. רק על זה דברתי . לרגע לא הצדקתי את הפרקליטה. שבת שלום שוקי

arko

New member
"ללא מורא ללא משוא פנים"

הדוגמא של אביר החופש והמוסר - אורי אבנרי, שצינזר הידיעה על חשבון הדולרים של ראש הממשלה, כדי לא לפגוע בסיכויי הבחירות, אינה תופעה חריגה בעתונות שמזוהה באופן מוגזם עם מחנה פוליטי אחד... מותר לחשוד בשיקולים העתונאיים הטהורים של מערכת "הארץ...

לשוקי...

שלום לך , ראשית , כתבתי :"שלא תזבל את המוח" ולא "אל תזבל את המוח". דברי היו אל גברת גלאט-ברקוביץ ולא אליך. תודה רבה. אוויר.

אני רק מקוה שבזה זה יגמר...

כשכל שני וחמישי משתלכי בבית המשפט ובפרקליטות, כשחברי כנסת יוצאים נגד שלטון החוק באופן מופגן, זה אך טיבעי שינסו גם לצאת נגד מי שיבקר אותם ובמקרה זה, העיתונות. אנחנו מתקדמים בצעדי ענק לקראת ארגנטינה (גם שם הבסיס היה עקב שחיתות פוליטית...). אני רק מקוה שבסוף ישאר מישהו לכבות את האור...........

למעלה