חופש הביטוי

ברצינות- זו סוגייה לא פשוטה בכלל.
יש מדינות בארהב שלא מחייבות לבישת קסדה בזמן נסיעה על אופנוע בדיוק בשל אותן סיבות-
אם אדם מבוגר מחליט לסכן את חייו זו בעייה שלו.

Aיש

New member
בארהב זה סוג של לגיטמי בגלל התפיסה שאם פגעת בעצמך ולא דאגת לעצמך בעיה שלך.
כלומר אם אין לך ביטוח אף אחד לא יטרח אפילו לטפל בך.

פה בארץ אם תעשה תאונה ותשבור את הראש יטפלו בך על חשבון כאלה שמשלמים ביטוח ולעולם לא יהנו ממנו. לכן כל זמן שאני צריך לטפל בך (באופן עקיף) אם אתה נפגע. אתה תעשה הכל כדי לא להיפגע.

אני לא חובב פורנו בכללי, אבל מי שכן, זה מאוד יפריע לכם\ן אם הפורנו יצולם עם קונדום?

ברוסיה לא מחייבים לחגור חגורת בטיחות אבל זה לא הכי מפתיע במדינה שבה אתה יכול למות בצרחות ברחוב ואנשים ימשיכו בעיסוקיהם. שם אנחנו רוצים להיות...?

A לוןA

New member
והשאלה- איפה עובר (אם בכלל) הגבול?
האם יש להתיר שימוש בסמים (קלים או קשים)- ומי שמשתמש זב"שו?
האם יש להתיר (או לפחות לא למנוע) התאבדויות?
האם יש לסייע למכורים להימורים, לאלכוהול, לסיגריות?

זו לא שאלה פשוטה בכלל, והגבול הוא מאוד סובייקטיבי.

צודקים כמו שלא אוסרים להראות רצח בסרטים, ולא אוסרים לבצע פעלולים מסוכנים - כך גם כאן. זה נסיון להגביל פורנו במסווה של דאגה למשתתפים - כי ביהמ"ש העליון שם קבע שפורנו מוגן ע"י התיקון הראשון. כמו שמנסים לשים כל מיני הגבלות על הפלות במטרה לעקוף את קביעת בית המשפט שם שהפלות מוגנות ע"י החוקה.

Anigodin75

Member
בעיני אבל זה לא חופש הביטוי אלא חופש הבחירה לא אומרים להם מה לעשות אלא איך לעשות. אבל זה די כמו לאסור עישון בסרטים (כלומר בסרט עצמו). ואפרופו זה, יש מחקר שהראה שעישון בקולנוע משפיע על נערים להתחיל לעשן.
ככה שבעיני התירוץ של דאגה לשלום המשתתפים הוא באמת בדיחה. אם רוצים לדאוג לשלום המשתתפים, אז שידאגו לכל מי שמנוצל שם שזה בעיקר נשים.
אם כבר, הייתי מעדיף לשמוע סיבות אחרות. דאגה לשלום הציבור מחשש להתפרצות נגיף האיידס, או בדומה לענין העישון - אקט חינוכי, כי בעידן האינטרנט הפורנו זמין פי כמה גם לקטינים.
ובעוד רצח הוא ענין מוסרי ובפעלולים הסיכון מאוד מוחשי לעין - סקס בלי קונדום הוא פחות ענין מוסרי, כי גם מי שלא שם קונדום יכול להדפק תרתי משמע, והסיכון לא מוחשי - אין לך סימן חיצוני מיידי שנדבקת. לכן, לדעתי אמצעי מניעה הוא ענין של אחריות אישית של כל הנוגעים בדבר. זה לא רק מחלות אלא גם הריונות לא רצויים בקרב מי שיושפע מהסרטים ולא יחבוש קונדום.
בכל מקרה, בכתבה שמקושרת לכתבה הזאת מצוין שאחד השחקנים שנדבק באיידס הוא אחד מהתומכים בהצעה הזאת.

חופש הבחירה של עובד הוא לא לעשות את העבודה ולא לקבל עליה תשלום.
אם יש שוק לפורנו מקונדם - שיעבדו בו ויקבלו שכר (אולי מופחת).
אם אין - שינהגו כשאר האדם - וימצאו עבודה שאותה הם מוכנים לעשות.
ומי שדמו מדמם על מר גורלם של שחקני פורנו - שישלם עבור פורנו (או לפחות יקליק על פרסומות) ובכך יסייע לפרנס אותם.
ומי שרוצה לקדם פורנו מקונדם שישלם עבור פורנו מקונדם ובכך ייצור עבורו שוק.
אבל הרי לא בכך מדובר...
והסיבות שפירטת של רצון "לחנך את הציבור" הוא בדיוק ההגנה על חופש הביטוי שעליה הם עותרים - שכן חופש הביטוי משמעותו שהמשטר אינו רשאי להגביל או לכפות ביטוי על מנת "לחנך את הציבור".

Anigodin75

Member
האמת? לא כזה משנה לי המאבק הזה.
אבל מה ההבדל בין זה לבין תקנות בטיחות כמו חבישת קסדה באתרי בניה?

אתה מערבב בין שני דברים שונים
- שיש פה נסיון לכפות ביטוי במטרה לחנך את הציבור - ולכן עומדת להם הגנה ספציפית של חופש הביטוי - מה שלא רלבנטי בתקנות בטיחות באתרי עבודה.
- לגיטימיות של חקיקה שמתערבת בתנאי עבודה - שזה לדעתי גם אינו לגיטימי באופן מאוד נרחב. אין לי חשק להרחיב את הדיון עד כדי כך, כי אפשר לכתוב על זה גם מאסות. אבל אם להתייחס ספציפית לנושא - אם פורנו מסוכן - ניתן לאסור לגמרי פורנו - ואכן ניסו - וזה נפסל. כל עובד בניין או כבאי או שוטר - עם כל אמצעי הבטיחות - מסכן את חייו פי אלף משחקן פורנו שעושה סקס ללא קונדום. ממילא רוב הצילומים שם זה משגל נסוג כי גמירה בפנים אינה פוטוגנית.

אז לבטל את שכר המינימום? בטיחות בעבודה? אם מדובר בעובדים בוגרים, לא כדאי להשאיר בידיהם את הזכות להחליט לעבוד עבור איזה שכר שלא יהיה, גם אם הוא גובל בעבדות?
או אם משהו רוצה ומוכן לעבוד במקום עבודה שלא עומד בתנאי בטיחות אבל העובד רוצה לעבוד שם בכל מקרה, להתיר את זה? אז מה אם לא מנגבים את הרצפה משמן ואפשר ליפול? אז מה אם מדבור במקום עבודה במעבדה כימית בלי פלטרים או פיקוח על רמת האויר? או אם רוצים שתעשה סנפלינג לניקוי חלונות בלי רסן?
אנשים בוגרים יחליטו עבוד עצמם איפה הם רוצים לעבוד

מדינת הביבסיטר הזה ממש עוברת כל גבול!

קטניפ

New member
אני חייבת להודות שלא הבנתי את הטיעון שלך לפי ההתחלה את תומכת בכך שיש ליצור פיקוח, לפי הסיום לא בטוחה שזו אכן דעתך.

או אני מבעיית ניסוח התעררתי עכשיו משנת אחר הצהריים לא אופיינית..המוח שלי לא לגמרי ער..
איפה את הספירה הכללית? כמה נשאר עד ה D-Day?

קטניפ

New member
עוד בערך חודש יש קצת בעיות אז יש מצב שהתאריך יזוז - האמת שכבר מיציתי. תשעה חודשים זה הרבה מדי.

הריון זה שמונה חודשים ושנה ונשמע ששלך הוא סיוטי במיוחד.
אוטוטו נגמר.. מרגש!

קטניפ

New member
אנא אערף... העיקר שייגמר כבר. החום אתמול הבהיר לי שמזל שאני לא צריכה לסחוב את ההריון באוגוסט כי הייתי עכשיו מוותרת על הכל

האמריקאים לא מבינים שכל ההתנגדות ההיסטורית שלהם לפיקוח הממשלתי נותן להם בהפוכה בסופו של דבר.

מי שמרוויח בסוף זה העשיר והחזק שתמיד ישמור על עצמו, יעביד אחרים בדברים המסוכנים ויטפל בעצמו אצל הרופאים הכי מעולים בעולם.

למעלה