חופש גדול

לאה012

New member
חופש גדול

איך מתמודדים עם הרצון שהילדים ילכו לאבא שלהם כדי שעול החופש לא יפול רק עלי ועם הקושי להפרד לתקופה של שבוע או שבועיים שבו הקטנה בת ה 8 בוכה שקשה לה, ונמאס לה ולמה היא לא יכולה להחליט מתי היא הולכת לאבא, ולמה חייבים לישון שם.

a44

New member
../images/Emo132.gif מכירה, זה באמת קשה

כשמתבגרותי עוד הלכו לאביהן, זכור לי במיוחד חופש גדול אחד, כשעברנו לעיר אחרת (דירה חדשה, גרויים חדשים וכו') הן היו בנות 7 ו-10, פחות או יותר בגיל של ביתך. הסידור היה: שבוע - שבוע. הן התחננו לאביהן שירשה להן להשאר עוד בדירה החדשה, לסדר את חדרן וכו'. הוא סירב בתוקף, והן נאלצו למורת רוחן ליסוע אליו. אין הרבה מה לעשות בענין, רק לבקש שיתוף פעולה מן האב. ואם אין - זו בעיה, כי אז הולכים לפי ההסכם היבש, אחרת זו הפרה של ההסכם. לסיכום הענין, רק אומר דבר, שכמובן לא חייב לתפוס לגבי המקרה שלכן... ובכל זאת: חוסר הגמישות מצידו הביאה לכך שהבנות לא בקשר איתו היום
נקודה למחשבה

לאה012

New member
ביקורים בחופש

היום היא הודיעה לו שהיא מגיעה מחר אחר הצהרים כשהוא חוזר מהעבודה, התחיל ויכוח וכמובן בכי, היא לא רוצה להיות עם אשתו עד שהוא מגיע. חבל שהוא לא מבין שהרצונות והצרכים שלה משתנים, חבל שהוא לא מגלה גמישות. אני מקווה שיהיה לה מספיק כוח. קשה לעמוד מהצד לחבק ולדעת שאני לא יכולה ממש לעזור, לא הוגן שילדה כל כך צעירה צריכה להתמודד עם מצבים כאלה ולנהל שיחות כאלה.

תלתלית33

New member
שאלה

היא באמת ילדה קטנה, האם אין אפשרות שאת תדברי איתו, ותסבירי לו את העניינים כך שאולי בכל זאת תהיה גמישות? ועוד שאלה, מה קורה עם הילד / ילדים היותר גדולים (כתבת שהיא הקטנה)? להם הסידור נוח כפי שהוא? מקווה שיסתדר בכל מקרה, זה באמת קשה.למען האמת, אני עדיין לא חווה את זה כי הילדים שלי עוד יותר קטנים, והם עדיין לא לנים אצלו בכלל.

talinana

New member
ועוד שאלה

עד איזה גיל אפשר להכריח ילד ללכת לישון אצל האבא? A44, לאה, לי נראה שאתן אכלתן ואוכלות הרבה
מה - Xים שלכן, שמכריחים והכריחו אתכן לתת להם את הילדים (גם כתינוקות!) ללינות, נגד רצונם של הילדים, בלי גמישות ובלי התחשבות... איך אתן מתמודדות עם זה ובכ"ז מנהלות שגרה, מגדלות ילדים בריאים ונורמלים??? איך מתמודדים עם ילד שבוכה "לא רוצה לאבא", ושולחים אותו בכל זאת, למרות שיודעים שהוא צודק, כי האבא מתייחס אליו גרוע והוא סובל שם...???

לאה012

New member
איך מתמודדים? לא מתמודדים

הלוואי והיה שותף, אין בננו תקשורת,הוא לא מוכן לדבר איתי ואת ההודעות הוא מעביר דרך הילדים. הילדים כבר יודעים לומר לו "תתקשר לאמא, אנחנו לא מעבירים הודעות". הגדולים בני 11 ו13 קופצים הביתה עם כל מיני תירוצים, הם עצמאים יותר, הקטנה לא מספיק חזקה ויצירתית לקפוץ הביתה לקבל חיבוק אוהב. לגבי לינה, להם יותר קל, הרבה יותר קל. קשה מאוד להתמודד עם ילד בוכה שלא רוצה ללכת ולמרות שחוויתי זאת הרבה פעמים אני לא יכולה לומר לך "מתמודדים". המחשבה שעוד מעט הם יגדלו והם יחליטו ואני לא אצטרך להתמודד ולחוות חויות שכאלה מחזקת אותי. בהתחלה נאבקתי עד שהבנתי שאין כתובת והפתרון הוא רק הזמן. ההתמודדות קשה ובכ"ז מנהלים בית חם, אוהב עם הרבה תמיכה, הקשבה וסובלנות.

למעלה