"חופש" בקראנק - עזרה

"חופש" בקראנק - עזרה

נסעתי היום קצת באופניים של אח שלי הקטן (מרידה קלהרי שעברו הרבה מאוד...) ושמתי לב שיש לו חופש בקראנק. א. איך אני יכול להוציא את הקראנק בלי חולץ קראנקים שיש בחנות אופניים? כלומר עם כלים ביתיים ב. לא נראה לי שהבעיה היא בקראנק אלא בציר עצמו. לא מזמן היה בפורום אופני כביש שרשור אם במקרה כזה צריך להחליף את כל הציר / רק מיסבים /מספיק לגרז, מישהו מבין בזה ויכול להגיד לי בוודאות מה הכי טוב לעשות כדי שהBB לא ידפק לגמרי?

חילוץ קראנק

מומלץ לחלץ את הקראנק רק עם כלי יעודי - הדרך היחידה להימנע בודאות מנזק לקראנק. דרך נוספת, מאד לא מומלצת: לדפוק בזהירות עם פטיש גומי על הצד הפנימי של הקראנק. בסוף הקראנק יצא אבל אתה יכול לעקם את הפלטות... בקשר לשאלה השניה שלך: יש מספר סוגים של צירים מרכזיים: ציר מיסבים סגורים: ברוב המקרים לא ניתן לחזק ו/או לגרז. להחלחליף וזהו. ציר עם "גולות": בא באופניים פשוטות בלבד. ניתן לפרק לחלקי חלקים וניתן להחליף כל חלק בנפרד אצל פנצ'רמאכר שכונתי (נשמע טוב, אבל הציר עצמו עובד חרא והוא כבד מאד). ניתן לחזק אם השתחרר. ציר משולב - מיסבים סגורים בצד אחד, אפשרות חיזוק בצד שני. לא נפוץ במיוחד. שילוב של 2 הצירים שתוארו קודם. ניתן לחזק. קבל עצה: אם אתה לא סגור ב-100% מה אתה עושה, והאופניים האלה חשובות לך, - גש למכונופן ובקש ממנו שיסביר לך מה הוא עושה תוך כדי העבודה. בהצלחה.

למעלה