חופש בנאבה

חופש בנאבה../images/Emo5.gif

שלום לכולם, בחודש האחרון נתקלתי מספר פעמים בתופעה של חופש צידי בנאבה שלי (SHIMANO - LX) בתחילת/סוף רכיבה. בכל פעם המכונאי חיזק את הברגים שסוגרים את הנאבה והתופעה "נעלמה". אנא, הביעו את דעתכם - מהו מקור הבעייה, אני כבר אובד עיצות.. רן

avitzurel

New member
תן לי להבין...

כשהמכנופן מחזק את הברגים החופש נעלם ואז אחרי רכיבה חוזר שוב? אוקיי שני פתרונות אפשריים שאני יכול לחשוב עליהם. 1. יש דבק מיוחד כזה שנקרא (נו טוב... אני לא זוכר) שמדביק את ההברגה ומונע חופש אני עשיתי כזה על הידית ברקס שלי ועל הבולם באופניים הקודמות. זה עובד פלאים. אני לא יודע עד כמה כדאי לעשות את זה בנאבה כי אחרי הכל זו התעסקות מגיהנום לפתוח את זה אחרי זה. 2. פתרון זה לא קשור בכלל למכנופניקה (המצאתי מילה
). יש מכשיר שנקרא מברז כזה מפותח מחדש הברגות בכך שהוא משחיז פשוט את החריצים ועושה הברגה חדשה, יש כזה בכל קוטר. אני חושב שאם תעשה את זה ואז תחליף ברגים זה גם יהיה טוב. מקור הבעיה? יכול להיות מליון דברים נראה לי פשוט שפעם פעמיים זה לא היה מחוזק והמשכת לרכב ואז פשוט טחנת את ההברגה או משהו כזה... מקווה שעזרתי, זו כבר פע שנייה שאני כותב את זה, אני מותש נקווה שהפעם זהיעלה אבי צוראל

oren_hershco

New member
לא. כנראה ש:

במכונופן לא מחזק מספיק את אום האיבטוח לקונוס. שניהים צריכים להיות מהודקים חזק זה כנגד זה, כך שהקונוס בדיוק בפוזיציה הנכונה להפעלת לחץ קל על הכדוריות. לא צריך שום דבק ושום הברזה. אם גם ככה לא מצליח - הכדוריות נשחקו וצריך להשיג חדשות, ברח' צ'לנוב בתל אביב. אורן

timon1

New member
אורן צודק,

אם המכונאי שלך לא עשה ככה, אין פלא שהמצב חוזר לקדמותו לאחר כל ביקור שלך אצלו [וזה גם צריך להדליק לך נורה אדומה כי בין אם הוא עשה זאת מחוסר ידע או כנסיון לחסוך בזמן, בעיקר בהתחשב בעובדה שאתם מיודדים אז משהו פה לא בסדר]בנוסף, באתר הרים יש כתבה עם תמונות בדיוק בנושא הזה, כנס לשם כדי לראותה [אני כתבתי, כמה גרוע זה כבר יכול להיות
]

דורון7

New member
לדבק קוראים לוקטייט,ויש הרבה סוגים

הכל תלוי במתכת של הבורג וההברזה שלו,יש כאלו לחום ויש לסגירה סופנית. מה שאתה צריך זה את זה שרק יוצר התנגדות לפתיחה,(חומר בצבע כחול).

oren_hershco

New member
חבר'ה, נו, מספיק:

ל א סוגרים נאבות עם לוקטייט. משום סוג. אורן

hindeer

New member
הברגה שנחרשה אי אפשר לתקן

עם מברז של אותה הברגה...זהו היא מתה...מה שאפר זה להבריז להברגה בקוטר גדול יותר...אבל...צריך לעשות זאת בזהירות ומאונך למשטח ומברז יכול להיות יקר ולא בטוח שברגים גדולים יותר יתאימו לכל המכלול שם (צריך לבדוק) ונראה לי הכי הגיוני להתלונן שוב אצל המכונופן ולהציב לו אתגר לפתור את זה...נניח כל פעם שאתה בא שוב עם הבעיה הוא קונה לך פיצה או מנקה לך ת'אופניים...

orgol

New member
לא לגעת עם מברז!

אם כבר הלכה ההברגה- להחליף ציר. "לוקטייט"? גם אין צורך. פשוט לסגור כמו שצריך. ובקשר לפיצה והניקיון- עם כל הצחוק שבדבר- לא ממש מקצועי... טיפול בנאבה זה דבר פשוט מאד, ואני מקווה בשבילך שהמכונופן שלך יודע קצת יותר מזה...

דורון7

New member
טעות.

רק טעות כתיב-הכוונה היתה הברגה ולא הברזה. בקשר ללוקטייט,חומר נהדר אבל בהחלט לא לנבה,טעות-טועים-טעה..

orgol

New member
זה לא משנה.

לא לגעת בהברגות/הברזות/החריטה הזו שעליה מסתובב האום. לא של האומים, בטח לא של הציר. אם צריך- מחליפים. סגרנו את הפינה הזו?

orgol

New member
רן...

בכל צד של הנאבה ישנם שני אומים. אם המכונופן שלך דאג להדק רק את שני החיצוניים- הוא לא עשה כלום. בד"כ יש צד אחד שמהודק יותר מהשני (הצד שמחזקים כשהציר מחוץ לנאבה). אם האומים בצד הזה נפרדו, ולו במעט, או לחילופין, אם הם מחוזקים אבל לא דאגו להדק גם את הזוג בצד השני, התופעה תמשיך. בא אלי הביתה, נסדר לך את זה בשלוש וחצי דקות (אם אתה רוצה, ולפי הסיפורים אתה צריך), נעשה לך טיפול נאבה מלא. עלי. אור.

izharn

New member
פעם אחרונה שזה קרה לי..

התברר שבפנים כל הציר שבור.

למעלה