חופש בבלם הקדמי

חופש בבלם הקדמי

שלום לכולם זמן רב אני מרגיש מעין נקישה קלה עם הלחיצה על הבלם הקדמי. תחילה חשבתי שמדובר בהדסט לא מחוזק אך בדיקה מעמיקה יתר העלתה שמדובר בחופש ברפידות הבלם הקדמי. יש לי בלם הידראולי של שימנו HONE וכשאני לוחץ על הבלם הקדמי ומנסה להניע את האופניים קדימה ואחורה הרפידות זזות כמילימטר קדימה ואחורה יחד עם הדיסק והגלגל הקדמי. יחידת הבלם עצמה נשארת יציבה. בגלגל האחורי אין חופש כזה. כרגע זה לא ממש מפריע לי אבל האם מדובר בבעיה שדורשת התייחסות? האם המשך רכיבה יכול לגרום לנזק לבלם? בעקרון האופניים עדיין באחריות אך אני גר רחוק מאוד מנקודת השירות הקרובה. תודה מראש

t h e pinky p

New member
תגובה

כל דבר שלא פועל כרגיל דורש תיקון! דבר שני,כשאתה נועל את הברקס ומניע את האופניים קדימה ואחורה אתה רואה שהרוטור זז או שכל הגלגל זז? הבעיה יכולה לנבוע מהרוטור-לפעמים הברגים שם נפתחים ויש חופש ברוטור,בדוק אם הם חזקים ובמקומם! אם גם כל הגלגל אך הבולם לא כניראה שהבעיה נובעת מהחיבור של הבולם לגלגל או בציר שבנאה,הסגירה של הגלגל תקינה וחזקה? ניסית לבדוק אם הכל בסדר שם? הגלגל זז גם לצדדים?

מה שזז זה הרפידות בתוך מכלל הבלם

כלומר אני רואה את התנועה שלהם יחסית לגוף הבלם. ויחד איתם זז הרוטור והגלגל. אין שום חופשים אחרים במזלג או בציר הגלגל. במילים אחרות נראה שהרפידות מחליקות על הקליפרים/הבוכנות שמצמידים אותן לרוטור. אני מנסה לחשוב מה ניתן לתקן שם? ייתכן שיש מספר מידות לרפידות? ואני צריך משהו ארוך יותר במילימטר כדי שלא יהיה להן מקום לזוז? והרי מדובר ברפידות מקוריות שבאו עם הבלם.

t h e pinky p

New member
לא לא,הברקס בסדר

מבחינת החלקים והמידות במידה ולא החלפת שום דבר והכל מוקרי. לא הצלחתי להבין בדיוק את הבעיה אבל אם נראה לך שהיא נמצאת ברפידות ניראה לי שהאופניים שלך צריכים לראותך מכונאי...

נתקלתי בבעיה דומה בעבר

אבל לרוב זה היה בהייז פשוטים יחסית ואף פעם לא ברמות של ברקסים כמו ה-HONE. אם כל העניין באחריות - שווה לבדוק במה מדובר... יכול להיות שהקפיץ בין הרפידות לא יושב טוב או הקליפר עצמו לא מחוזק טוב למזלג... בהצלחה.

למעלה