חופשת לידה

רג11

New member
חופשת לידה

בתי ילדה לפני שבוע פג בשבוע ה-29 ובמשקל 1720 גרם. ברוך השם הוא מתקדם יפה (לאחר בעיות קטנות) וכבר עלה מעט במשקל. כובן הוא שוהה עדיין בפגיה ונמסר להוריו שישהה לפחות עד השבוע ה-34. ממתי מחושבת חופשת הלידה? הרי לא יעלה על הדעת שלאחר כחודש תאלץ בתי לחזור לעבודה? אודה למי שיוכל לעזור.

ayelet i

New member
מסכימה איתך...

לא יעלה על הדעת - אבל זה בערך כך. חופשת הלידה מחושבת מיום הלידה אם כי ניתן להאריך אותה. בתך תוכל להאריך את חופשת הלידה שלה ב - 4 שבועות, זה המקסימום. אני כל כך מבינה על מה את מדברת. נועם שלי נולדה בתחילת השבוע ה - 28 והשתחררה בסוף השבוע ה - 36. כשאחזור לעבודה היא תהיה בת 4 חודשים כרונולוגי, חודש מתוקן - ממש פיצפונת. מרגיז ומכעיס! מעבר לזה שולחת לכולכם המון כוחות ולקטן בריאות - ושיצא משם מהר (יופי של משקל!). אתם מוזמנים להשאר כאן ואני יודעת שכולנו נשמח לשמוע על ההתקדמות של הנכד (מה שמו, אגב? ובאיזה פגיה הוא נמצא?)

ביתך

"חייבת" להשאר בבית לפחות 3 חודשים. בנוסף, במידה ובנה היה מאושפז לפחות 4 שבועות בזמן שהיא בחופשת לידה היא תקבל הארכה של 4 שבועות (מכסימום). אנחנו פיצלנו את חופשת הלידה וזו גם אפשרות (אישתי חזרה לעבודה לחודש כדי שיהיה לה יותר זמן אח"כ עם ביתנו). בסה"כ ניתן גם לפצל וגם להאריך. יתכן שיגידו לך אחרת. במידה ןכך אפשנה אותך למקום המתאים בביטוח הלאומי. הם מאוד נזהרים... בן כמה הוא כיום? מה שמו? את מוזמנת להזמין את ביתך על מנת שתשאל כל שאלה. הפורום עזר לי מאוד בזמן שביתי הייתה בפגיה (שבוע 25+6, 845 גרם). ברוכה הבאה...

רג11

New member
לאורן ואיילת המון תודות על העצות

והעידודים. אכן שמענו שניתן לחזור לעבודה אך בתי צריכה להתחלק בזמנה בין הפגיה (בעיקר בשעות הבוקר) לבין בתה, מאי, בת השנתיים ו-4 חודשים בשעות אחה"צ. מאי הרגישה מאד נטושה בזמן שבתי אושפזה עוד 4 ימים לפני הלידה לשמירה. היא כבר לא רוצה סבא וסבתא, כשקודם היתה נשארת אצלינו ברצון ובשמחה. (זה מאד מעציב אותנו, אך אנחנו כמובן מבינים ונותנים לזמן לעשות את שלו. אנחנו גם לא "נדחפים" עכשיו ונותנים למאי לחזור לבטחון עם הוריה). התינוק מאושפז בפגיה של בית חולים "מאיר" בכפר סבא ששמענו שהיא פגיה טובה מאד. את שמו מעדיפים הוריו לגלות רק כשייצא מבית החולים. בזמנים כאלה אי אפשר להתווכח עם הרגשות. אמסור לבתי את נכונותכם לעזרה וכסבתא מאחלת לכולכם לגדל את הילדים בכיף ובאושר.

../images/Emo65.gifבוקר טוב רג 11

לגבי חופשת הלידה , קבלת תשובות , ואני מקווה שזה יעזור לך ולבתך להבין קצת יותר. גם אני כמו אורן וזוגתו,פיצלתי את חופשת הלידה שלי כדי להיות עם מאור בבית לאחר השחרור מהפגיה. מאור נולד בשבוע 27 במשקל 1 ק"ג לפני 4 שנים, הוא שהה בפגיה 3 חודשים . סה"כ משקל הלידה של הנכד שלך הוא בסדר גמור , ואני מקווה שהמצב ימשיך להיות בסדר. אנחנו כאן בשבילכם לכל שאלה התייעצות, וסתם לשפוך את הלב. נשמח לקבל אלינו גם את בתך, ואם לא יזדמן לה את מוזמנת לשאול בשמה כל שאלה . אתן מוזמנות לקרוא קצת את סיפורי לידה שלנו ולהתעודד מהפגים הקטנים שנולדו, כמה הם גיבורים וחזקים היום. כל הכבוד לאמא כמוך
נשמח לשמוע עוד קצת פרטים על הלידה. גלי כל שנבקש לו יהי...

למעלה