חופשה משפחתית

חופשה משפחתית

שלום לכולם. בדר"כ רק קוראת בפורום ושואבת רעיונות. הפעם אשמח לעזרה. משפחה עם שלושה ילדים 7, 5, 3 תושבי הדרום הרחוק. מתכננים חופשה משפחתית בירושלים בראש השנה וגם קצת אחרי.
אשמח לרעיונות לטיוליים משפחתיים בדרגה קלה - בינונית, עדיף מעגליים באזור ירושלים והמרכז. אפשר גם צפון אבל לא רוצים לנסוע יותר מדי ביום אחד.
כמו כן רעיונות לאטרקציות מגוונות שקצת חסרות באזורינו. (בדקתי לדוגמא את פארק התוכים בכפר הס - מישהו מכיר ?).
כל עזרה והצעה יתקבלו בברכה. סוף שבוע נעים ומהנה לכולם.

אלעד 1975

New member
רק בי-ם אפשר להעביר שבוע שלם

ולא הייתי מתרחק ממנה. אולי לים התיכון שעבורכם שונה ומיוחד.

מספר אפשרויות באזור ירושליים ובהרים סביב לה
ירושליים העיר - גן החיות התנכי, מוזיאונים, הכנסת, עיר דוד (נקבת השילוח), סמטאות העיר העתיקה, הכותל, מנהרות הכותל, טיילת החומות, שוק מחנה יהודה ושכונת נחלאות, גן הפעמון, משכנות שאננים, נסיעה ברכבת הקלה.
מזרחה מירושליים - שמורת עין פרת (נחל איתן), תצפית מטיילת ארמון הנציב על עיר דוד, הר הזייתים ונחל קדרון.
בדרך לירושליים בגב ההר ממערב למזרח - פארק קנדה ומסלול אמות המים, גן לאומי עין חמד (בתשלום), עין צובה (בתשלום), עין טייסים, עין ספיר, מנזר יוחנן במדבר, הסטף, עין חנדק, סיור בעין כרם.
בדרך לירושליים מדרום לצפון (כיוון כללי כביש 38) - גן לאומי בית ג'וברין (בתשלום), מערות מסתור ומערות קולומבריום בחרבת מדרס או בחרבת בורגין, מנזר בית ג'ימאל היפיפה, מערת הנטיפים (מערת אבשלום), נחל מערה ומערת התאומים.

אטרקציות - פארק הקופים, מיני ישראל,

אלעד 1975

New member
אם נוסעים מאילת לי-ם אז גם עין גדי בעסק

ובעניין המוזיאונים: מוזיאון המדע ומוזיאון מגדל דוד הם המתאימים לילדים מכל הגילאים והמומלצים לדעתי.
לכותל ולעיר העתיקה אין תחליף.

תודה תודה

ידעתי שיש למי לפנות...אגב ברור שירושלים היא חלק מהעניין (סה"כ אני ירושלמית לשעבר וחלק לא קטן מהטיול יוגדש לעיר כולל גבעת התחמושת, מוזיאון המדע וכו).
בכל אשמח לשמוע אם מישהו מכיר את חוות התוכים - הפסום נראה חמוד אבל תמיד חשוב לשמוע המלצות ממי שהיה שם
סוף שבוע נעים ושנה טובה

אלעד 1975

New member
שמעתי שאנשים נהנו שם אך לא הייתי שם ולא הייתי

מעלה את כפר הס על ראש שמחתי, בעיקר לו אני לן בירושלים.
אפשר להוסיף גם את גוש עציון הקרוב לבירה (בעיקר לדרומה) להמלצות. אם חם: אמת הביאר ומעיינות ליד כפר עציון. אם לא חם: ההרודיון.
אם בע"ח או קצת אתגרים (כמו אומגה): יער האיילים גם כן ליד כפר עציון. בדקי באתר התיירות שלהם (בשבתות למעט ההרודיון סגורים המקומות המסודרים שם) לגבי שעות פתיחה או סיורים מודרכים של בית ספר שדה כפר עציון.

מעולה. שפע של רעיונות ואני כבר מחכה לחופש...

תותח9

New member
מקום נחמד אבל קצת רחוק מירושלים ותחזוקתו מעט נפגעה לאחרונה

לא הייתי נוסע במיוחד מירושלים

למעלה