חופשה מאולצת

אתיר

New member
חופשה מאולצת

האם מעסיק יכול להוציא עובד לחופשה מאולצת את כל ימי החופשה שלו הצבורים, למרות שברור שהעובד לוקח ימי חופשה במשך השנה. מדובר על עובד שמועסק במקום עבודה , כאשר הוא התקבל המעביד אימץ את תקשי"ר המדינה. זאת אומרת שהוא יכול ע"פ התקשיר לצבור מספר ימי חופשה. המעביד השתנה וכיום רוב העובדים מועסקים ע"פ חוזה. העובדים הישנים עדיין מועסקים ע"פ התקשי"ר. שוב - השאלה היא האם אפשר להוציא את העובד לחופשה מאולצת כל הימים הצבורים שלו, והאם זה לא הרעת תנאים. אודה על התשובה המהירה.

חופשה מאולצת

קודם כל, בהנחה שאתה הוא אחד העובדים המועסקים ע"פ התקשי"ר, המעביד אינו רשאי לשנות את תנאי ההעסקה (ובתוך כך גם את הכללים לגבי חופשה) באופן חד צדדי. אם הוא עושה כן, לא מדובר בהרעת תנאים, אלא בסיום חוזה עבודה על כל המשמעויות הקיימות. באשר לחופשה עצמה, לא פרטת מהו תפקידך - בתקשי"ר תפקידים ומקצועות שונים שלגביהם יש אפשרות לחייב לצאת לחופשה במועדים מסויימים, ומקצועות המזכים בתקופת חופשה ארוכה מהמקובל.

אתיר

New member
חופשה מאולצת - המשך

מדובר על עובד כללי - מנהל חשבונות, ומדובר גם על מזכירה ומחסנאי. ע"פ התקשיר הם עובדים 5 ימים בשבוע, אפשר לצבור עד 55 ימים בשנה. מדובר על פחות ימים ז"א אם אפשר לצבור 55 יום ולעובד יש 40 יום, איך אפשר לאלץ לחופשה. העובד קיבל מכתב מהמעסיק בצורה חד משמעית שבתוך שבוע ימים עליו לנצל את כל ימי החופשה - לא דובר כרגע כמובן על פיטורין - למרות שזה אכן משתמע מכך, המעביד מתחמק מתשובה. מה אפשר לעשות אם העובד קיבל מכתב מסוג זה?? האם עליו לצאת לחופשה זו???? מה הצעתך?? תודה על התשובה המהירה הקודמת, ומחכה לתשובתך כעת. מאד עוזר.

חופשה מאולצת

בתפקידים אותם ציינת, עליכם לנצל לפחות 14 יום בשנה, וזאת, ע"פ תכנית חופשות. האם תכנית כזו הוכנה? אם כן, ולא יצאתם לחופשה ע"פ התכנית, המעביד רשאי להוציא אתכם לחופשה. כמו כן, המעביד רשאי לאסור על צבירת חופשה. אם במקום העבודה שלך אין ועד עובדים חזק (ואני מניח שאין, לפי הנתונים), חלק ניכר מיתרונות התקשי"ר לא באים לידי ביטוי. יתרה מכך - אם אכן צפויים פיטורין, עדיף לצאת לחופשה ולקבל משכורת רגילה, ואח"כ לחזור ולקבל - במקרה הגרוע - דמי הודעה מוקדמת, מאשר לפדות את ימי החופשה עם הפיטורין, ולקבל רק את שכר העבודה ללא התנאים הנלווים. בכל מקרה, אם המעביד מוציא אתכם לחופשה, נראה שהוא בלחץ. במצב כזה, עצתי לשוחח בשקט ולהגיע להסכמה.

אתיר

New member
חופשה מאולצת - המשך

במקרה שלנו, העובדים יצאו לחופשה במשך השנה וליותר מ14 יום. האם המעביד יכול לשלול צבירת חופשה בכלל? כלומר שלא תהיה יתרת חופש. במקרה של כמה מהעובדים, המעביד יודע בוודאות שעובדים אלו יוצאים לחופשה בזמן חופשת הילדים או בחול המועד, אז למה להוציא אותם עכשיו? מה אנו אמורים לעשות בחופש הגדול כאשר אנו לוקחים שבועיים חופש? לא ישלמו לנו? לכן נראה לי שהם הולכים על פיטורין ( מה גם שידוע שעובדים אלו "תקועים בגרון" להנהלה מכיוון שהם מקבלים יותר הטבות שכר) , נכון שעדיף לקחת את החופשה הנותרת ואח"כ לקבל דמי פיטורין , אבל אם אנו נדע בוודאות שעומדים לפטר אותנו, נוכל לחפש בזמן זה מקום עבודה אחר, אך במצב זה אין אנו יודעים אם יחזירו אותנו או לא, ואין אפשרות להתחייב למקום עבודה אחר.לצערי גם אי אפשר לדבר עם המעביד "בשקט" כי הוא מתחמק מתשובות.אז מה עושים? לקבל את הדין איך שהוא??תודה על ההתייחסות

לא נעים לי לומר....

אבל אם מתוכננים פיטורין, אז ממילא חול המועד והחופש הגדול כבר אינם שיקולים רלוונטיים. מצד שני, אני לא רואה הגיון מצד המעביד להוציא אותכם לחופשה אם הוא עומד לפםר...יותר הגיוני עבורו לפטר מיד... למה שלא תנצלו את החופש הכפוי לחיפוש עבודה בכל מקרה? אם תמצא - מה טוב. ואם לא, אז לא משנה אם המעביד היה מודיע על כוונתו או לא.

עמנואל ... על מה אתה מסתמך ???

חוק חופשה שנתית מתיר למעביד לקבוע את מועד החופשה (למעשה הוא מחייב את המעביד לדאוג לכך שהעובד ייצא לחופשה), וזאת בתנאי שהמעביד נותן הודעה מראש בת שבועיים על החופשה. התקשי"ר איננו גורע מזכות המדינה (המעבידה) לקבוע את מועד החופשה (עובדה שעובדי המדינה יוצאים לחופשות מרוכזות, למשל בימי חוה"מ). לכן, נראה לי שגם אם המעביד אימץ את התקשי"ר - הוא יכול לקבוע לעובדים את מועד החופשה (אבל לא תוך שבוע ממועד ההודעה אלא תוך שבועיים). מעביד שמרע תנאים הוא מרע תנאים - הוא לא מביא את יחסי העבודה לידי סיום. לכן, אני בכלל לא מבין את ההערה שלך, עמנואל, בתשובה הראשונה שלך בענין זה.

נתחיל בסוף:

לדעתי לא מדובר כאן בהרעת תנאים, אלא בסיום החוזה המקנה לעובדים זכויות ע"פ התקשי"ר, ויצירת חוזה חדש (שכמובן הברירה בידי העובדים אם לקבלו או לא). התקשי"ר קובע שעוד לפני תחילת שמת העבודה צריך להכין תכנית חופשה, והעובדים יוצאים לחופשה לפיה. רק אם העובדים לא יצאו לחופשה ע"פ התכנית, המעביד יכול לקבוע את מועד היציאה לחופשה.

אני מבין, האסמכתא לדעתך, היא ...

דעתך. שאלתי על מה אתה מסתמך (בטענה שמדובר בסיום יחסי עבודה) ואתה אומר שזה "לדעתך". אבל, כשכתבת מה הוא "לדעתך" - כבר לא אמרת שזה סיום חוזה העבודה, אלא אמרת שמדובר בהצעה לחוזה עבודה חדש. בזה אני מסכים איתך. הצעה כזו - איננה מסיימת את יחסי העבודה. יחסי העבודה נמשכים (אם העובד מקבל את ההצעה - הם נמשכים עם השינוי, ואם העובד לא מקבל - הם נמשכים ללא שינוי). בכל מקרה, הרעת תנאים לכשעצמה לא מביאה לסיום יחסי העבודה. בשביל סיום היחסים צריך פיטורים או התפטרות (או מוות או - סיכול (לאו דווקא ממוקד)). בענין התקשי"ר - התקשי"ר עוסק בתוכנית חופשות שנתית, אבל זה בתנאי שהעובד הגיש עד חודש פברואר הצעה למועדי החופשות. אם הוא לא הגיש, הממונה עליו לא יכול "לאשר" לו את התוכנית השנתית. לפי התקשי"ר: "בתחילת חודש אוקטובר של כל שנה, יבדוק מנהל היחידה אם אכן יצאו עובדי היחידה לחופשת מנוחה בהתאם לתכנית היציאה לחופשה עד לאותו חודש. נמצא כי לא יצא עובד לחופשה בהתאם לתכנית היציאה לחופשה (כפי שתוקנה - אם תוקנה), יקבע מנהל היחידה את מועד יציאתו של העובד בהתאם להוראות פסקה 33.132 ויודיע על כך לעובד. נבצר מעובד לצאת לחופשה במועד שקבע לו מנהל היחידה בהתאם להוראות פסקה זו, מסיבה שלא הייתה לו שליטה עליה, כגון מחלה, אבל או שירות במילואים, יקבע מנהל היחידה מועד אחר ליציאתו לחופשה באותה שנה. כלומר - הממונה יקבע את מועד היציאה לחופשה, בלי צורך בהסכמת העובד, אם העובד לא ניצל את החופשה עד לחודש אוקטובר.

אתיר

New member
לפי סעיף 33.132 בתקש"יר

אפשר לצבור ימי חופשה. במקרה שלי אפשר לצבור עד 55 יום. ופה תחילת השאלה. האם אפשר לאלץ אותי לצאת לכל הימים למרות שלקחתי ימי חופש השנה - מעבר ל14 יום לפי הרשום?????

למעלה