חופשה בסערה

חופשה בסערה

אתמול הוחלט פה בהנהלה להודיע לעובדים על חופשה מאולצת . כיון שהעסק שלנו בנוי על חו"ל והכל סגור שם בימים אלה, החליטו שם למעלה לאלץ אותנו לנפוש החל ממחר ולכל שבוע הבא. במבט ראשון , אדיר וכביר ויש לי כל כך הרבה סידורים שיהיה לי סוף סוף פנאי אליהם. אבל כל זה על חשבון ימי חופשה.. בקיצור, סוער פה, חלק בעד (אלה שצעקו שהשיעמום מעביר אותם על דעתם) אבל הרב נגד. (אלה שצברו בזהירות ימי חופשה ונאלצים להיפטר מהם או אלה כמוני שבזבזו כבר הכל ועכשיו תרד החופשה הזו מהמשכורת החודשית שלי) . מה אתן חושבות?

אני חושבת שהמחשבות

שלכם הן בלתי רלוונטיות. ההנהלה החליטה ככה משיקולים תקציביים והתמרמרות (גם אם קולנית) ממש לא תעזור. גם להתבאס חבל על הזמן- כי הם מימלא לוקחים ימיי חופש/ כסף אז לפחות להנות מהמצב. תראי, זה לא שאני לא מזדהה. גם לי יש בבית בחור שעובד בהייטק, על כל המשתמע מכך. עברנו קיצוצים במשכורות, חופשות מאולצות וכו´. נכון שזו התראה ממש קצרה, נכון שבעצם לוקחים לכם שכר של 25% מהמשכורת החודשית. אבל אין לכם שליטה על זה. אז עצתי- קחי את הזמן (כאילו יש לך ברירה) ותנסי להפיק מזה את המיטב. תשני, תיהי עם הבחור שלך. תסעו לחרמון לראות שלג ולגלוש. תתחילי לשלוח קורות חיים. לא זוכרת איזה פלג של הנוצרים יש להם את המשפט הזה, אבל זה עדיין מאד חכם "תן לי את היכולת לשנות את מה שביכולתי לשנות, להשלים עם מה שאיני יכול לשנות והחוכמה להבדיל בינהם" אז כל מה שתעשו לא ישנה את המצב- אז לפחות להנות מהזמן הפנוי שנפל עליכם.

gmgy

New member
תמוה בעיניי שזה מהיום להיום

הרי התאריך של כריסטמס ידוע הרבה זמן מראש
רק עכשיו נזכרו?! אתם אפילו לא יכולים לתכנן כלום!

blessed

New member
תבדקי אם זה חוקי

אני לא בטוחה אבל נדמה לי ששמעתי שאסור להוציא לחופשה מאולצת עובד שכבר אין לו ימי חופש. מצד שני לא נראה לי שיש לך הרבה ברירה- אם זה לא חוקי ואת תצעקי אז אולי פשוט יחליטו "לזרוק" אותך. באסה אבל לפחות תהני מהחופש!

למעלה