חופשה בחו"ל

חופשה בחו"ל

הפעם האחרונה שאני ובעלי יצאנו לחופשה לבד היה לפני שנתיים. (ביתי כבר בת שנה וחצי) לאחרונה התחלנו להתענין בחופשה בת שבוע. בעלי מאד רוצה לצאת לחופשה אך אני מתלבטת - מה יהיה עם אלה? איך היא תגיב? איך תתנהג? איך אוכל להפרד ממנה לשבוע שלם??? במהלך השבוע היא תישאר עם הוריו של בעלי (הם גרים קרוב) ותמשיך ללכת לגן ואת סוף השבוע תבלה אצל הורי. איך עושים את זה? מה אתן אומרות?

maya100

New member
מה אני אומרת...

לדעתי, אם מאז היוולדה לא לקחתם אף חופשה בלעדיה, כדאי להתחיל ממשהו יותר קצר, כמו סופשבוע. אישית, היה לי מאוד קשה לעזוב את אביגיל ולצאת לחופשה לבד. עשינו זאת לראשונה וללילה אחד רק לא מזמן, כשהיתה בת שנתיים +, שבוע שלם אני בכלל לא יכולה לדמיין בלעדיה... מה מידת הקשר שלה עם הסבים והסבתות? כמה היא מרגישה איתם "בטוחה"? "בבית"?

כבר יצא לנו לא פעם להשאיר את אלה

לילה אצל הוריו של בעלי. הורי באים אלינו פעם בשבוע כל שבוע ולוקחים את אלה מהגן, את הורי בעלי אנו פוגשים בדר"כ ביום שישי בארוחת ערב. הקשר שלה איתם מצוין ואני סומכת עליהם בעינים עצומות אבל עדיין... קיצור החופשה לא כל כך רלוונטי. גם ככה 'התפשרתי' עם בעלי על שבוע ולא יותר

נראה לי בסדר

אם הילדה רגילה לא לישון תמיד איתכם והקשר עם הסבים הדוק באופן קבוע,נראה לי בסדר גמור. רק לא לשכוח להתקשר כל יום לדבר איתה ולהזכיר לה שאוטוטו אתם חוזרים.

תפוח בר

New member
למה לא לצאת לחופשה יותר קצרה?

שניים שלושה לילות בגיל הזה זה מספיק לדעתי. כשנטע היתה בת שנה וחצי נסענו ללילה אחד בלבד והיא נשארה בבית שלה בחדר שלה עם משפחה ועשתה לנו ברוגז כשחזרנו. אנחנו גם מתכננים חופשה זוגית בחו"ל בקרוב והילדות שלי בנות 6 וחצי ו 4 וחצי ולא אהיה מסוגלת לנסוע ליותר משניים שלושה לילות.

MayaShuShu

New member
אנחנו השארנו ל-8 ימים בגיל 1.8

עם אמא שלי הבת שלי היתה בסדר גמור כמובן ששאלה עלינו. וזה היה הפעם הראשונה שנפרדנו. א-ב-ל הרבה זמן אחרי זה היא לא אהבה את אמא לי (עכשיו היא בת 4). היתה לנו חופשה נהדרת- אפילו שהתגעגעתי נורא. היא עדין תהיה ברוטינה שלה במשך היום

חופשה בת שבוע

חשובה לעבודה משותפת שלכם על הקשר הזוגי, שלא יוצא נשכר בגוננות יתר על ההמצאות הרציפה עם הילדים. את התוצאות רואים אחרי שנים...ריבוי הגירושין בגילאי 45-50 כשהילדים עוזבים את הבית מתחיל בדיוק שם. אצל זוגות ששניהם רוצים אותו דבר (להשאר עם הילדים או לנסוע איתם), אין קונפליקט. היכן שיש קונפליקט - הייתי משקיעה רגע לעבודה על הטווח הרחוק (בלי להתעלם כמובן מההנאה המיידית של חופשה שכזו). וזה למרות שעד היום אינני מבינה את מעלות המונוגמיה והנישואין...רק מה, אני מבינה פחות את מנגנון ההרס הפנימי של המסגרות הללו, שמופעל ע"י אילו שדווקא רוצים במסגרת...

ענתש

New member
יצא לי לעזוב את נגה לשבוע וגם

לשבועיים (עבודה לצערי) והמסקנות שלי מהעניין: חשוב מאד מאד לשמור על מצב קרוב ככל הניתן ל"מצב הטבעי" שלה: אם אפשרי שהורים של בעלך יבואו לגור אצלכם לתקופה הזו זה עדיף (כך יהיה לההבית שלה והמיטה שלה והחדר שלה), שישתדלו לשמור על סדר היום הקבוע שלה כמה שיותר ותשתדלו שכמה שפחות "חילופי סבים וסבתות" יהיו מעורבים - שיהיה מישהו קבוע בכל התקופה הזו (למרות שגיליתי שזה תמיד מעליב מישהו, עדיף שיעלבו מאשר שהילדה תהיה במצוקה). כדאי גם לחזור עם ראש פתוח ומוכן לנסיגה בכל מיני תחומים (אצלינו זה היה חזרה להנקות לילה בעיקר). מעבר לזה אני חושבת שכדאי לחשוב על שני פתרונות אחרים: האחד הוא לקצר קצת את החופשה (להתחיל מסופ"ש ולראות איך הולך) השני, הפתרון שאנחנו מצאנו לחופשה המשפחתית המתוכננת שלנו (רצינו שבוע גם כן) לקחת את כל המשפחה ! נסענו ליוון לשבוע (לקורפו), שכרנו וילה מדהימה עם בריכה ולקחנו את כל המשפחה ! זה יצא יותר זול (התחלקנו בכל ההוצאות - מהוילה ועד הרכבים השכורים, יצא יותר זול מחופשה של שבוע לבדנו בחו"ל) וכל הבייביסיטרים היו איתנו כך שגם בילינו לבד המון - גם בימים וגם בלילות
. תהנו !

קודם כל תודה על כל התגובות.

אנו מתכננים חופשת סקיעם עוד חברים לכן קיצור החופשה - לא לענין.או שניסע או שלא. בנוגע לשהות של אלה אצל הורי בעלי, לא אוכל לבקש מהם שיהיו אצלנו בבית במשך השבוע וגם אם אבקש, הם לא יסכימו (ובצדק...) יש אצלהם חדר משחקים גדול ולול בשבילה. כדאי לי להעביר את המיטה שלה אליהם?? אני מודעת להשלכות שיהיו - היא בטח תחזור להתעורר בלילות... אני כלכך מתלבטת - האם החופשה הזו שווה את זה? ומצד שני, אנו מתכננים להכנס שוב להריון לכן חופשה בזמן אחר בכלל לא נראית באופק...

ענתש

New member
כן, אבל כשנסעתי לשבועיים שבוע אחד

הוא היה במילואים. אמא שלו עברה לגור אצלינו...

למעלה