חופשה בחו"ל בפסח

בדרום ספרד יש גם סיכויים קלושים לגשם ואקלים דומה לארץ.ביוון

היינו כולנו ביוני האחרון והיו יומיים גשומים מתוך השבוע ששהינו שם.. דווקא היה כיף.

את מזכירה לי את הטיסה שלנו ללונדון, בינואר 2004

התכוננו לטיול מוזיאונים וחנויות כי ציפינו לגשם.
בסופו של דבר היו לנו 4 ימים של שמש (למרות הקור) - ממש ב"פוקס", ופשוט ראינו בזה בונוס. כל הזמן ציפינו לגשם ובסוף התאכזבנו לטובה...

בטל סיכויים קלושים לגשם כי....ברד ירד בדרום ספרד הערב...

סליחה, הייתי חייבת

האמת שבכל ביקוריי בלונדון (והיו כמה וכמה וכמה כאלה בעונות

שנה שונות) לא ירד כמעט אף פעם גשם.
כמעט תמיד המטריה נשארה בתיק

חופשה בחו"ל בפסח

כן אני יודעת שזה עוד רחוק, ואנחנו עוד בעיצומם של "החגים", אבל מסתמן שהשנה נוכל כולנו להיות בחופש בפסח. ומאחר וכבר הרבה זמן לא הצלחנו כולנו יחד להיות בחופש, אנחנו רוצים לנצל את זה לחופשה בחו"ל (פעם אני אכתוב על חופשה בארץ עם בעלי, כשכל רגע הטלפון הסלולרי שלו מצלצל בענייני עבודה והוא מרגיש מחוייבות לענות)
כל היעדים שאני רוצה נראים לי קרים מדי לפסח (או מה שיותר בעייתי זה שהם גשומים מדי). יש רעיון ליעד שהוא לא גשום מדי וגם מעניין? ולא ארה"ב או תאילנד (בגבולות אירופה).
הכוונה היא לחופשה עם הילדים, אבל נראה לי שמבחינתם גם חופשה עירונית וגם חופשה שהיא טיולים בטבע תהיה מעניינת

לא זוכרת בני כמה הילדים אבל אנחנו היינו

בפסח באתונה - קרוב, לא יקר מדי, מתאים לחופשה לא ארוכה, מתאים בול לפסח (וממש לא לקיץ). הילדים שלי חובבי היסטוריה וארכיאולוגיה והם היו מאוד מאוד בעניין של מיתולוגיה יוונית אז ומאוד רצו לנסוע אז זה היה בעיקר למענם, אבל היה מצוין ומעניין. לחופשה עירונית יש גם יתרון שלא צריך לשכור רכב, מקסימום עושים גיחה-שתיים החוצה.

kokula12

New member
איך את מגדירה קר מדי?

אני באופן יחסי די סובלת מקור, ועדיין האיזור היותר ים תיכוני של אירופה נראה לי ממש לא קר מדי לטיול בפסח (מה גם שבטיול בחו"ל אני מעדיפה שיהיה קצת קר ולא שיהיה חם מדי) - ספרד, צרפת, איטליה - כולן נראות לי ממש מתאימות מבחינת מזג אויר בפסח.
לא יודעת לגבי משקעים, אבל גשם פה ושם לרוב לא מאוד מטריד אותי (אם זה גשם שוטף זה סיפור אחר, בטח אפשר לבדוק מה הסיכוי באתרי מזג אויר).

תודה. נתתן לנו רעיון שבכלל לא חשבנו עליו - דרום איטליה

כולם פה התלהבו מהעניין. אני הולכת לבדוק מה מומלץ שם

maysher

New member
עם ילדים? לחלוטין צפון איטליה.

היינו בפסח והיה מעולה.
דרום איטליה היתי עם בעלי.בוודאות לא פיס או קייק של הבנות שלי. אמלפי והאזור מאוד יפים אבל אני השתעממתי. בבריכה עדיין קר וגם המים קרים. אז רק להסתובב על החוף? בשביל זה יש את החופים בארץ פלוס ראש הנקרה (המתחרה היותר מהממת שלנו למערה הכחולה של האיטליה)
אבל אם הילדים אוהבים אומנות וערים- אז דרום איטליה והמרכז הם יעד מצוין. (שלי מעדיפות טבע
וכמה שפחות אומנות)

גם בצפון יש אמנות וערים ועתיקות (פירנצה..), אבל אם את שואלת

אותי, עם ילדים הייתי נוסעת לדרום צרפת, אם הבחירה היא בין דרום צרפת/ דרום איטליה/ דרום ספרד.

וגם אני אישית מעדיפה את צפון איטליה, אבל הם רוצים מזג אוויר נוח יותר (אם כי גם בצפון אמור להיות נוח, אבל יותר סיכויים לגשם מרובה אני מניחה
)

מה יש בדרום צרפת? היינו שם מזמן (לפני הילדים) וכל מה שאני

מצליחה לזכור מהטיול הזה הוא ביקור ברביירה הצרפתית באיזו מסעדה סופר יוקרתית

לא היה לכם גשום מדי בפסח?

כי זה אחד היעדים המקוריים שהיו לנו, אבל פסלנו בגלל מזג אויר בעייתי.
קור נראה לי פחות בעיה - מתלבשים בבגדים חמים. אבל גשם זה די מבאס באמצע טיול

צפון איטליה עלול להיות מאודדדד גשום בפסח.

היינו לפני כמה שנים בחופשה זוגית בפסח והיה על הפנים של מז"א. לעומת זאת לפני שנתיים היינו עם הילדים בסוכות והיה חלום!

למעלה