חופשה בגנים

popo11

New member
חופשה בגנים

שלום ! הבן שלי רשום בגן פרטי בחיפה ואני מרוצה מהטיפול בגן מאד. אבל, אנחנו משלמים המון כסף (2300 ש"ח בחודש) ולי יש הרגשה שהגן כל הזמן בחופש. היו שלושה ימים בפורים, עכשיו 10 ימים בפסח (מערב החג ועד יום ראשון אחרי חג שני), וזה לפני שהילד חולה. למה זה ככה ? לפי דעתי, אם זה גן פרטי ומשלמים כמו גן פרטי, תוכנית הלימודים לא צריכה להיות כמו בגן של נעמ"ת ! שלא לדבר על זה שבגנים של קיבוצים שעולים אותו הדבר, עובדים כל יום, כולל ערבי חג. חוץ מזה - אוגוסט. על אוגוסט אנחנו משלמים חודש מלא ומקבלים שבוע. חוץ מזה, אם רוצים, יש קייטנה בתשלום של חודש מלא והיא כ-20 ימים. יוצא שמשלמים חודשיים ומקבלים חודש פחות 10 ימים. מה זה ? אנחנו עשויים מכסף ? נורא מרגיז. למשהו יש הסבר ? האם בגנים שלכם זה דומה ? תודה על ההקשבה

לאה_מ

New member
עניין צרכני לחלוטין.

שוק הגנים הפרטיים הוא שוק של ביקוש והצע. הצרכנים (ההורים) יוצרים את הביקוש, הגנים יוצרים את ההצע. עם ההרשמה לגן (או אולי עדיף כחלק מהברורים שנעשים לגבי הגן עוד טרם ההחלטה הסופית על גן) יש לבקש ולקבל מהגננת לוח חופשות, וכן הסברים לגבי פתרונות בחופשות ארוכות (כגון קייטנות). עם הנתונים האלה בידיכם, תוכלו לדעת האם הגן מתאים לכם (אולי יותר מדי חופשות מקשה על סידורי העבודה שלכם) וכן כמה בעצם זה עולה לכם. בגן שהבת שלי היתה בו לא היו כל כך הרבה חופשים כפי שאת מתארת, אבל אני חושבת שהכל עניין של ידיעה מראש. אילו הייתי יודעת שיש ימי חופש רבים יותר יתכן שהייתי מעדיפה למצוא גן אחר, יתכן שהייתי מחפשת מקום שיתן לי תמורה יותר טובה לכסף שלי, ויתכן שעדיין הייתי חושבת שיתרונות הגן עולים על החסרון שבריבוי ימי החופשה. ההורים כצרכנים צריכים להתארגן ולהיות מודעים לדברים האלה.

נעה גל

New member
אני מסכימה עם לאה בענין זה,

ואני מאוד מבינה את התחושה שהעלית popo11 ולכן זו הסיבה שאחד הדברים הראשונים שאני מבררת הוא - לוח החופשות של הגן, ואם הוא עולה על 30 יום בשנה... אני אומרת תודה והולכת הלאה. או בקיצור, זו אחת הסיבות המרכזיות שהילדים שלי נמצאים במערכת החינוך הקיבוצית ולא בישוב שאני גרה (שבו ימי החופשה בגן עירוני מגיעים ל-90 יום בשנה!). לא מתאים לי להתעסק עם בייביסיטר, צהרונים, ולדאוג במשך השנה מה לעשות עם הילדים בזמן שאנחנו עובדים. ולאה צודקת - אם הורים היו קמים ואומרים (וגם מצביעים ברגליים) - אנחנו משלמים הרבה כסף ומגיע לנו שיהיו פחות חופשות במהלך השנה, אז סביר להניח שהמצב היה משתנה. לגבי חודש אוגוסט - אני דווקא חושבת שכן מגיע לגננות לנוח, והתשלום על החודש הזה למעשה, מכסה את החופשה השנתית של צוות הגן.

ציפי ג

New member
אני מסכימה, אבל בהסתיגות

לגבי החופשות - לדעתי טוב שיש לגננות חופשות. מאוד קשה להיות כל הזמן עם זאטוטים ללא שום חופשה. מצד שני מספר ימי החופשה הוא מוגזם לעין ערוך. לדעתי יש לפרוס את החופשות כך : חנוכה - שבוע. פסח - שבוע, חופש גדול - שבוע. כך יש לגננות אחת לשלושה חודשים שבוע חופש. ההורים לא צריכים למות כדי למצוא מטפלת. אפשר לסדר שבוע הורה אחד נוטל חופש, שבוע הורה שני נוטל חופש, ושבוע אחד כל המשפחה חופשת יחד. זה הוגן, זה מתאים לשוק העבודה בישראל, וזה מתאים לילדים בגילאים הרכים. למה המצב הוא כזה? שיריים פרה היסטורים ללפני המנדט בערך.

נעה גל

New member
מה שאת מציעה זה מצוין!

מה שאת מציעה, הוא 21 ימי חופשה בשנה, זה פחות ב-2/3 (בערך) ממה שקורה בשטח בגנים הפרטיים

דסי אשר

New member
חופשות, קצת שונה מציפי

נכון, במשך השנה יש יותר מידי חופשות והן אכן מעיקות על ההורים. מסיבה זו, המשפחתון שלי, אכן "מקלקל " כדברי ההורים(לקוחותי), כי אני מתחשבת במצב ההורי. מקורות החופשות הרבות = הקשר ההיסטורי בין ה"ביביסיטר הגדול במדינה" בתי הספר והגנים הציבורים, והארגונים החזקים שלהם, שחוזקם נובע מחוסר האונים שלנו כצרכנים, כמו צרכני חברת החשמל או הדלק. ארגון המורים הוא ארגון חזק, לא משום שיושבים בו אנשים נבונים יותר מארגון הרופאים, אלא משום מקומו בחיינו היומיומיים. ולענין החופשות. ברור שגננת צריכה חופשה, אבל מה שעושה גננת פרטית, או מפעילת גן פרטי, היא למעשה מעתיקה את המודל של הגנים הציבוריים ( לא המעונות הציבוריים, בהחלט לא, שם יוצאים לחופשת הקיץ ב 8 באוגוסט, ובשנים האחרונות אפשרו להורים מעונינים, מהשמיני לחודש, שבוע נוסף בתנאי קייטנה). הגנים הציבוריים יוצאים בקיץ לחופשה של חודשיים. כדי להקל על ההורים, "יצרו" קיטנה. הגנים הפרטיים, משום שזה עסק כלכלי, ואין פיקוח על המחירים בתחום, העתיקו המודל, אבל עם מכסימום "לקיחת כסף" מההורים. יש משפחתונים פרטיים, שלמדו מהגנים, ומכריזים שהחופשה שלהם באוגוסט היא לשבועיים, ומי שרוצה, יש קייטנה שבוע ימים לפני כן. כלומר, לא רק שמשלמים על כל אוגוסט, אלא משלמים כפול, ובגנים זה בולט. הנימוק לתשלום עבור אוגוסט, או תשלום עבור חופשות בכלל, מעבר לכך שאם אנחנו רוצים שילדנו יקבלו טיפול נאות מאנשים רגועים, מבוסס על כך, שגם כל עצמאי, יוצא לחופש, ואינו עובד כל השנה. הוא ממן את חוסר ההכנסה בימים שאינו עובד, באחוזי הרווח הגבוהים שהוא גובה עבור שירותיו. אנשים שואלים אותי, מדוע אינני לוקחת חופש במשך השנה(אינני עובדת בימי שיש, זה סוג של חופש..), ואני מסבירה שאני יכולה להנות מחופש שנה שלמה, ולהרגיש כמו נעה, מאד עסוקה. אני פשוט זוכרת מה משמעות להיות אמא עובדת ללא משפחה רחבה בשטח. אבל, חופשת הקיץ יש לה סיבות שתהיייה ארוה, לא רק משום עייפות החומר האנושי, לא רק משום החום, אלא משום הצורך לארגן את הגן לקראת השנה החדשה, לצבוע, להכין חומר, יש גננות טובות שיוצאות להשתלמויות... חופשת הקיץ, אכן לא מיותרת, ושבוע ימים = זה ממש מעט. אוכל לספר על המשפחתון, שבקיץ, בתוך השבועיים, אני מנקקה יסודי את כל הציוד, כולל מיטות, מזרונים, צעצועים וכו´, צובעת , אם יש לי כוח, את הדירה. בשנים הארונות איםן כוח, אבל המצב עדיין נסבל. כמשפחתון, משום שזה עסק בבית, יש הרבה מאד עבודה בשבועיים חופשה. הגנים והציבוריים, סגורים באוגוסט. בשבוע האחרון של אוגוסט הגננת מגיה לגן לארגון הגן. בקיבוצים, יש הרבה מאד כוח אדם, ולכן יש להם אפשרות לעבוד "מסביב לשעון" כמעט ללא חופשות. דסי

נעה גל

New member
זה לא קשור לזה שיש להם כוח אדם

(אני מתכוונת לקיבוצים) - הם מקצים כוח אדם, והם משלמים, כידוע. העבודה סביב השעון קשורה לזה שהורים בקיבוץ (לפחות זה של פעם) עבדו כל הזמן וכל יום. בגלל שמדובר היה בעבר בעבודה חקלאית, הפרות צריכות חליבה גם בשישי שבת ובחופשות וכך עוד ענפים רבים. בקיצור, המערכת התאימה את עצמה לדרישות העובדים בקיבוץ. בניגוד למה שקורה בגנים ציבורים ופרטיים ובמערכת החינוך, בהם, הציבור נדרש להתאים את עצמו לגן. ודסי, אני חייבת להגיד לך שגם מינימום ימי חופשה בגנים -30 יום, עדין זה כפול ממה שמקבלים עובדים אחרים במשק במהלך שנה. ושוב, אני לא אומרת שלגננות/מטפלות וכו´ לא מגיעה חופשה. בוודאי שמגיעה להן. אבל, הפער בין הצרכים של ההורים שעובדים (ומקבלים 14 יום בשנה חופשה) לבין הגנים העירוניים (כמו גן חובה שהשנה יש בו 98 ימי חופשה, או גנים פרטיים הלוקחים לעצמם 40 ימי חופשה ויותר) הוא מדהים, ולא הגיוני.

דסי אשר

New member
מסכימה לחלוטין שזה

לא הגיוני. הדבר מבוסס , לצערי, לא על צורך אמיתי של הגננות, אל על כוחם כביביסיטר הכי גדול במדינה. הגנים הפרטיים, לומדים מהגנים הציבוריים, אבל מרשים לעצמם "קצת פחות" משום שההורים אומנם גם זקוקים להם,כביביסיטר פרטי ולא ציבורי,אבל הם מפחיתים כמות ימי החופשה, כי הם עסק, ולא גוף ציבורי, ולכן גם יש הבדלים בין גנים. לגבי ימי חופשה, אני כעובדת סוציאלית, זכאית ל23 ימי חופשה בשנה. זה מה שהאיגוד שלי הצליח להשיג עבורי. גם כאחות, מקצועי השני, אני זכאית ליותר מ14 ימי חופשה בשנה. עובד רגיל במשק, זכאי כנראה לחופשה כמו שכתבת. אינני מצויה. לגבי הקיבוצים, נכון מה שכתבת על ההיסטוריה של הקיבוץ, אבל תבדקי, האם כל המטפלות והגננות של איתמר ואורן עובדות לא חופשה לאורך כך השנה?. לא מאמינה. הם ישברו, ואיכות עבודתן תפגע. עבודת החינוך, עם כל הביקורת שיש לנו על תוצאותיה, ביצועיה, היא עבודה קשה, שדורשת כוחות רבים, ולא רק יצירתיים. המנוחה דרושה מאד. עדיין אני חושבת שכמות החופשה בגנים ובתי הספר היא אדירה, ולכן אמותינו בדור שלי, הדריכו כל בת= לכי להיות מורה. היום זה שונה, אמהות נכנסות לתפקידים גבריים מסורתיים, עם דרישות נוכוחת בעבודה "גבריות" והדבר מקשה מאד על הנשים. יותר מזה, שמעתי השבוע, שישנם מקומות עבודה שבראיון הקבלה של גברים, שואלים על עיסוקם הצבאי ומעמדם בתנאי מילואים. אם מתברר למעסיק הפוטנציאלי שהמועמד "יעדר" מהעבודה לפחות חודש ימים בשנה, יעדיפו לקבל מומעד פחות "חייל" מהמועמד הקודם. דסי

popo11

New member
../images/Emo39.gif תודה רבה לכל התשובות !

האם כל התשובות באות מאמהות ? לא חשוב. חזרה לנושא. אני החלטתי לקחת את העסק הזה בידים. בהרי בסופו של דבר אנחנו חיים בעולם מודרני, שבו לנשים כמו לגברים יש מחוייבות לעבודה. הרי זו הסיבה שהם מתחילים ללכת לפעוטון (הבן שלי בן 8 חודשים, היום התחיל לזחול!) ולא בגלל שאני חושבת שהגננת המסכנה צריכה את הכסף שלי יותר ממני. כל פעם שאני חושבת על זה אני מתרגזת. ולכן יש לי בקשה אליכן : האם תוכלו להעביר לי את לוח החופשות שרלוונטי לגן של הילד או ילדה שלכן, ולציין אם זה גן פרטי או ציבורי ובאיזה עיר. אני אלך עם זה לגננת אצלינו ואז יהיה לי Case. תודה רבה לכולם שוב, חג שמח ובטוח, מי יתן ובשנה הבאה בליל הסדר נשמע רק הגדה ולא חדשות. סיון

popo11

New member
תוספת

תוכלו לכתוב גם כמה עולה הגן ? שוב תודה וחג שמח.

למעלה