"חוף מבטחים"

conatus

New member
"חוף מבטחים"

האנושות סיבת החולי של עצמה. מעטים עושים שימוש בשכלם ורבים אחרים כלל אינם מודעים לאותו חלק ברוחם אשר יכול להשפיע פלאים על חייהם. אנחנו חיים בעולם שצועד בכיוון אחד. כל אחד מאיתנו בא רק פעם אחת כך מלמדת המציאות וכך מלמדת התבונה. ולגבי אותה פעם הומצאו והופרחו טריליוני בדיות מקרב ידעונים למיניהם אשר יודעים אחד לאחד את כל תכנית הבריאה ואת סיבת קיום היקום. תורת הקריסטלים...אסטרולוגיה...דת...קריאה בקפה...קלפי טארוט...ואני בטוח שכוונתי הובנה... לו האנושות הייתה עושה שימוש בשכלה היו הופכים החיים על פני הכוכב לנעימים ביותר...השכל האנושי התהווה כמתנת הטבע...הטבע מראה לנו שפרטים מתוכו נכחדו ואילו אחרים שגשגו...אני באופן אישי מאמין שכל היצורים החיים קיבלו הזדמנות שווה להישרד כי כול החיים כולם הושתתו על עיקרון של להיות...הברירה הטבעית ובקיצור נמרץ המציאות מראה לנו שמין אחד משגשג על חשבון כל היתר ואני טוען שזוהי התפתחות אפשרית אחת של אינסוף ההתפתחויות האפשריות האחרות שכמובן היו קיימות...אין זה בהכרח מעיד על תכנית על שמכוונת את הדברים לתוצאה הזו... המין המשגשג עסוק כל כולו בלמצוא חורים חדשים לדחוף בהם את איבר מינו ובכך מוכיח כי הוא לא המין המוצלח ביותר אלא השרדן ביותר...אותה יכולת הישרדותית יכולה לשמש כחרב פיפיות ולראייה נשק המסוגל להביא להשמדה טוטאלית של האנושות כולה... התבונה היא היחידה היכולה להביא את האנושות "לחוף מבטחים"...זהו מקום שאינו קיים באף מקום על פני האדמה. זהו מקום שנמצא בתוך ראשיהם של בני האדם. זהו מקום מופשט שהוא "חוף המבטחים" היחיד עבורה... התבונה יכולה ללמד בני אדם לזנוח את כל אמונותיהם הישנות ואת כל הרעיונות המיותרים ואת כל ההנחות השגויות שעל פי הם הם חיים ולהבין שהמסע התחום בזמן שלהם סביב השמש אמנם ניתן בחינם, אך לא מן התבונה לנהוג בו כבדבר שניתן בחינם...

conatus

New member
אייה התגובות

מה קורה איתכם אין לאף אחד מה להגיד...

שמירה

New member
והדבר אמור גם לגביך!

גם אתה "מאמין" באמונות שונות ומשונות ומסתמך על תבונתך שגם היא משוחדת ונבנית על גבי מה שלימדו אותך, האופן שבו גדלת ומה שרואות עיניך ולבך. האמונה שלך משוחדת מצד הנוחות שלך ולא מצד האמת. והדבר אמור לכולנו לא רק לך כמובן (לא התכוונתי אליך אישית, אלא רק לכלול גם אותך במה שאמרת בהודעתך). אם אדם מאמין במשהו ואינו יכול להוכיחו, בל יבוא בטענות ל"קריאה בקפה" ", "קלפי טארוט" וכל דבר אחר. רק אדם שיכול להוכיח שדרכו היא האמיתית, יכול להעביר ביקורת על השאר. אמנם, הביקורת שלך מוצדקת מתוך כך שרובינו לא חושבים מספיק אלא פועלים כאוטומט. אך מי אמר שתבונתי היא היחידה שעליה ניתן להישען? האם אינה משוחדת? נקודה למחשבה.

למעלה