חוסר תוכן

• פותח הנושא Sch
  • פורסם בתאריך

Sch

New member
חידה בתלוש שכר

שלום, בתלוש שכר של עובד שעות מצאתי את החלוקה הבאה: סך ברוטו 4357, סך שכר לגמל 3018 סך שכר ללא לגמל 1338. מה עלי להבין מזה? מי יודע? העובד עבד בחוזים לתקופות קצובות, בהפסקות קלות, לאורך שנים רבות. פיצויים ששולמו לו התייחסו לחמישית מן התקופה בלבד. תודה על כל באור!

Sch

New member
בשולי דמי הבראה

ידוע, שכאשר מסתיימת תקופת עבודה, אם לא שולמו במהלכה דמי הבראה, ניתן לתבוע תשלומם עבור השנתיים האחרונות לעבודה. במעורפל זכור לי, שאם העובד פנה לקבלם במהלך עבודתו, ההגבלה של קבלת דמי הבראה עבור שנתיים בלבד, אינה תופסת. מהיכן החריג הזה, לא זכור לי. האם זה מוכר למישהו? ואם כן, מה משמעות "פנה"? בעל פה, מספיק? בכתב? אולי יש למישהו מראה מקום? תודה.

climber

New member
קנסות חניה מ -97, האם חלה התיישנות

שלום, יש לי הרבה דוחות משנים 96 עד 98, האם חל עליהם חוק ההתישנות (הפקידה בעירייה אמרה לי שלא ועלי בדוק זאת שוב, למרות שהצגתי את פס"ד סאצ´י שבו קובע כי העירייה אינה יכולה לנקוט באמצעים משפטיים לגבייה על דוחות שעברו 3 וחצי שנים מיום דרישת החוב) שאלתי היא - האם חוק ההתישנות לגבי דוחות החנייה היא בגדר שמועה, ואם יש מישהוא שניצל זאת אני אשמח אם ישתף אותי במידע! תודה רבה מאד!!!|

nirdagan

New member
פעילות סיינטולוגיה וכתות בישראל

יש איזו חקיקה או התערבות ממלכתית אחרת, או התארגנות התנדבותית כנגד פעילות של כתות בישראל? לאחרונה נתקלתי במוסד המתקרא "המכללה למינהל של האברד" שמעביר קורסים\סמינרים\השתלמויות לכאורה בעניני מינהל, עסקים, ארגון, וכדומה. זהו ארגון שקשור לכת הקרויה "סיינטולוגיה" (שיש לה נציגות גלויה בארץ). משום מה המכללה האמורה לא מזכירה את המונח סיינטולוגיה בחומר הפרסומי שלה. וזאת למרות שהיא פועלת כגוף סיינטולוגי לכל דבר, החל "ממבחן האישיות" של הסיינטולוגיה ודרך הצעות לקחת קורסים המתואמים לכאורה לפי הישגי הנבדק במבחן. כמו כן הם מציעים סדנא בנושא "מכירות" שמעביר הסיינטולוג פטריק ולטין. ולטין עמד בראש חברה שנקראת "ולגו" בצרפת וזו העבירה כל מיני השתלמויות בחברות גדולות, תוך כדי טשטוש מכוון בין הקשרים בינה ובין כת הסיינטולוגיה. נראה לי שהפרסומים שלהם מאוד מטעים, ובכוונה. ניר

s6

New member
חוסר תוכן../images/Emo123.gif

חוץ מלהשמיץ אחד את השני בפורום הזה אתם לא עושים כלום לא מיתיחסים לשאלות של אנשים אז למה אתם בכלל נימצאים בפורום?אבל כניראה שזה מה שעורכי-דין יודעים לעשות קשקשת ברשת.

הוא לא

אבל היו כמה שאלות שנשאלו ולא נענו. אנימשרשרת אותן כאן, ומי שיודע את התשובות, יכול לענות. ולא כולנו יודעים תשובות לכל נושא בעולם, ואנחנו מעדיפים לא להטעות גולשים, כשאנחנו לא יודעים.

MIKIMICHAEL

New member
אני נתקלתי בדיוק

במה שאתה מתאר, עם המכללה, עם פטריק, עם המבדקים והסיינטולוגיה. נראה כי אי אפשר לעשות דבר. אנשים רצים לשם בהמוניהם....

תלוי למה הכוונה. ...

אם הכוונה שבמקרה שהיתה "פניה" במהלך העבודה, העובד יכול לתבוע על יותר משנתיים גם לאחר סיום העבודה - אני לא מכיר פסק דין שאומר ככה (אבל אולי יש). אם הכוונה היא שבמהלך העבודה העובד יכול לתבוע את כל דמי ההבראה שמגיעים לו ולא רק את אלה של השנתיים האחרונות, אז זה נכון. הוא יכול לתבוע הכל (כפוף להתיישנות של 7 שנים), בתנאי שהוא עדיין "עובד".

למעלה