חוסר תאבון S.O.S

אופק

New member
חוסר תאבון S.O.S

בני בן 7.5 ונוטל ריטלין שנה שניה שנה קודמת היה בגן חובה ולקראת סוף שנה העלנו את המינון ל 20 מ"ג. בבוקר הילד היה אוכל ארוחה קלה מאוד לפני נטילת הכדור ולא אוכל כלום עד הערב ואז היה אוכל את ארוחת הצהריים שלו כשהוא "מת מרעב " כהגדרתו. בחופש הגדול עשינו אפסקה בנטילת הריטלין ובארוחות הבוקר הסדירות הילד אכל כמו שצריך . ומהראשון לחודש חזרנו למסלול רק שהפעם זה נוראה קשה הילד יכול לא לאכול כלום פשוט כל היום יום אחד הוא אכל ביצה קשה בלבד!. הוא בא ואמר שבימים האחרונים אין לו תאבון. שאלתי היא מה עושים? אנחנו פשוט חסרי אונים מצד אחד לא רוצים להפסיק עם הריטלין ומצד שני הילד לא אוכל?

spidergirl

New member
הייתי נותנת לזה כמה ימים

לתת לגוף להתרגל שוב לריטלין אחרי ההפסקה. מאחר שנטל ריטלין במינון זהה בעבר והצליח לאכול בערב, יש להניח שהמצב ישתפר. בינתיים אפשר לאכול ארוחת בוקר גדולה יותר ולנסות לאכול ללא תאבון. אולי מאכלים קלים יותר כמו פירות או מעדנים

05 מיכל

New member
ושוב: קצת להתגמש עם כללים

בנתיים, עד שיסתגל מחדש, אפשר לתת לו יותר דברים אטרקטיביים כמו מעדנים, חטיפי "אנרג'י" ואפילו גלידה (רצוי עם גביע - קצת פחממות...) כשבתי לא היתה אוכלת בבוקר, אז עד אחה"צ כשחלפה השפעת הרטלין היא כבר היתה עם בחילות מרוב רעב, ואז לא היתה מסוגלת לאכול כלום באותו יום. לכן חשוב להכניס לגוף משהו, אפילו קצת, כדי לא להגיע למצב כזה. גם אני חושבת כמו ספיידי שהוא פשוט צריך להסתגל מחדש אחרי ההפסקה הארוכה.

שלום לך אופק

אכן חוסר תיאבון מוחלט משתלט על ילדי הריטלין. מסתבר שהם הופכים להיות ילדים של ארוחה אחת ביום. אני מכירה את זה גם מהבן שלי שהוא בן 9 ובקושי אוכל. אני התחלתי השנה נוהג חדש,בבוקר לפני צאתו לבית הספר אני מכינה לו חביתה,לעיתים בפיתה,לעיתים בצלחת מוסיפה מעט גבינה,ומכינה לו כוס נס קפה. בהתחלה הוא נבהל מהרעיון של ארוחת בוקר אך כשהבין שארוחה זו פותרת אותו מכריך לבית הספר הוא נרגע מפני שבשום אופן הוא לא אוכל בבית הספר. מאחר ובני הוא add עם לקות למידה ואין בו המון אנרגיה אז מומלץ לתת לו ביצים ומאכלים עתירי חלבון. שיהיה לך בהצלחה,ויום טוב.

למעלה