חוסר שינה

מומבי

New member
חוסר שינה

היי לכם, רציתי לשאול מה עליי לעשות כדי שאוכל לישון??????????????? אני כבר כמה חודשים לא יושנת בלילות, חוץ מלבדוק כל צד וכל פינה במיטה שלי אני לא מצליחה להירדם, ניסיתי לעשות ספורט כדי לעייף את הגוף ניסיתי תרופות טבעיות אבל זה לא עוזר. אני מגיעה למצבים שהמקסימום שאני ישנה זה חצי שעה ללילה. למחרת אני אומנם לא עייפה אבל בערב אני מגעיה עייפה ונורא רוצה לישון אבל לא מצליחה. אני אשמח לשמוע עיצות חדשות.

חסרים לי פרטים

בת כמה את? מצב משפחתי? במה את עוסקת? כמה חודשים זה נמשך - ומה קרה באותה תקופה? איך השינה עצמה ? האם את זוכרת חלומות? האם את מתעוררת עייפה? איך התזונה שלך? לילה טוב יעל

מומבי

New member
נאווה

הזמן היחידי שיש לי כדי לישון זה בשעות הלילה אני יוצאת מהבית בשעה :007 בבוקר וחוזרת בשעה 20:00. וכשאני חוזרת אני עייפה ונורא רוצה לישון אבל ברגע שאני נכנסת הביתה העייפות נעלמת. תודה מומבי

עיצה - נא לבצע במדוייק!!!

את חוזרת הביתה =- עייפפפפפפפפפההההההההה לא חשוב אוכל. מניחה הכל, נכנסת לאמבט חם או למקלחת חמה. נותנת לגוך להתחמם טוב עד למצב של ריפיון. חופפת או לפחות מרטיבה את הראש במקלחת - לתת למים לזרום כמה דקות מהקודקוד באמבטיה - לטבול ולנוח עם הראש במים עד וכולל האוזניים - לכמה דקות לנשום עמוק ולשחרר את האוויר עם קול באמבטיה, עם האוזניים במים - אום או לזמזם או סתם קולות... במקלחת - לשחרר אנחות עם קול, לשחרר אוויר מהבטן בשניהם אפשר כמובן גם לשיר נסי לרדת לבס ולעלות לשירה של אופרה כיד הדמיון הטובה עליך... כשהגוף חם ורפוי, צאי, נגבי את גופך ומרחי אותו עם קרם גוף - תנועות ארוכות ואיטיות מרחי, עסי, הספיגי את הקרם בעור באהבה וברכות. (צחצחי שיניים) לבשי את מה שאת לובשת כשאת הולכת לישון (אם בכלל) כבי את האורות בבית, נעלי את הדלת וכנסי למיטה... (בחושך) שכבי במיטה על הגב, וכסי את גופך. נשמי מספר נשימות עמוקות עם הנשיפה הרפי את גופך ותני לו לשקוע במזרון הרפי את הלסת התחתונה והלשון, את כפות הידיים פתחי ואת כפות הרגליים הפילי החוצה. שוב בדקי את הלסת התחתונה ואת הלשון נקי את המצח מקמטים ותני לעיניים לשקוע בחוריהם... עם כל נשימה הרגישי איך הגוף שוקע במזרון וחושי את עצמך צוללת או צונחת עמוק עמוק עם השקיעה / צלילה תחושי סוג של עירפול חושים כאילו את צוללת למצב של חוסר הכרה ש ח ר ר י ! ! ! תני לעצמך לצלול כאילו אין מחר. ספרי לנו בבוקר - איך הייתה השינה...

מומבי

New member
יפה אמרת......

וואו נאוה חשבתי שאני בפורום של רפואה משלימה, ולא כיצד לשפר את חיי המין(רק בלי הבן זוג חחחח....). נאוה יקרתי נתת לי עיצה נהדרת לחלוטין למישהי שאינה נמצאת תמיד במרדף אחרי הזמן אנחנו חיים בעידן שבו אנחנו תמיד מנסים להספיק הכל ביום אחד. אם והיה לי את הזמן כדי לעשות את מה שאת מציעה, אני חושבת שהיתי מצליחה לישון נהדר. שיטה ההרפיה שלך לא שונה בהרבה משיטת ההרפייה ביוגה, מה שניקרא "תנוחת המת", שבו את עוברת על כל איבר בגוף ושריר בגוף במחשבות ומשחררת אותו מהמתחים. זו שיטה שאני מכירה אותה היטב וגם ציינתי בפנייתי הראשונה שאני מתגרלת את זה במיטה כל פעם לפני השינה. אך אם זאת אני אהיה מוכנה לנסות זאת בסוף שבוע הקרוב, שבו אני לוקחת הפסקה קטנה במרדפי הקטן אחרי הזמן. באהבה טלי

גופך מספר לך משהו

ובריאות מתחילה עם אהבה עצמית
יש כל מיני שיטות להרפיה שיטת תנוחת המת והמעבר על כל איבר ושריר בגוף דורשת מיקוד של השכל על גופך, מה שתיארתי עושה מאמצים להרחיק אותך מהצורך להשתמש בהכרה המודעת (מלבד שחרור מעט מוקדים שהרפייתם משפיעה על כל הגוף... העניין הוא אחר: גופך עייף מאוד ובשל חוסר השינה, מתוח מאוד... את מתארת מצב של: "עייף מכדי לישון" מה שתיארתי מרפה את הגוף והנפש למצב של צלילה פנימה - גם אם את לא עייפה
וחוץ מזה, אשמח אם תרוויחי מזה גם חיי מין משופרים
ובחזרה לכותרת: גופך מנסה לומר לך משהו!!! הקשיבי לו ונסי להבין למה הוא מסרב לישון...

מומבי

New member
יעל לשאלותייך

אני בת 26, רווקה, בשנתיים האחרונות עובדת כמזכירה במגזר הציבורי(בת"א אך גרה באשקלון). חוסר השינה נמשך דיי הרבה זמןקרוב לשמונה חודשים. יש לי שינה קלה מאוד, וזה מאז שאני זוכרת את עצמי, אני יכולה להתעורר בלילה מריחות מסויימים או מרעשים קטנים, היום גם אני כל הלילה מסתובבת ולא מצליחה להיכנס לשינה עמוקה. חלומות אני זוכרת לעיתים רחוקות ולא תמיד אני מתעוררת עייפה. בגיל 18 הפסקתי לאכול בשר. ולגבי האם קרה משהו באותה התקופה, עד כמה שזכור לי אין משהו משמעותי מספיק שיכול לגרום לי לחוסר שינה.

נדודי שינה

יכולים לנבוע מסיבות רבות , חסר דם, תזונה לקויה, מתח ומצב נפשי ממולץ לאבחן את הסיבה המדוייקת הדם שתפקידו לקרר את הלב ואת הנשמה ( SHEN) השוכנת בתוכו, בעת חסר דם, הנשמה מתחממת וגורמת לקשיי הרדמות , לשינויים במצבי רוח עם נטיה לדיכאונות , תופעות נוספות שיכולים להצביע על חסר דם הינם נקודות שחורות שצפות מול העיניים , נשירת שיער , ציפורניים שבירות , חולשה ועייפות , סחרחורות ועצירות ( וצואה קשה). ראשית הייתי ממליצה לך לגשת לעשות בדיקות דם מקיפות ( לעיתים יש קורולציה בין חוסר דם מערבי לסיני, אם כי לא בהכרח). לגבי תזונה, חשוב במצבי חוסר דם לחזק את הטחול באכילת דגנים מלאים גריסים, אורז, תפוח אדמה ובטטה ,קרפיון וביצי תרנגולת. כמו כן כדאי לתמוך באנרגית הכבד, זרעי סומסום שחורים ( מצויינים גם לכליות) תרד וכמובן כבד . אחד ממחזקי הדם הממולצים הינה המולסה כפית-כף ( תלוי במשקל גופך) גדושה ביום יכולה לעשות פלאים. הרבי בשתיית מים פושרים עם לימון. לגבי תזונה חשוב להוריד קופאין ( שוקולד קפה תה עם קופאין), אלכהל, וסמים. כמו כן יש להמנע ככל האפשר מאכילה של מוצרים המכילים סודיום גלוטומט ( מגביר טעם במוצרים רבים) . חשוב לא לאכול ארוחה כבדה לפני השינה והייתי ממליצה לך אם אורח חייך מאפשר זאת לאכול ארוחה מזינה אחרונה בסביבות 6 בערב ולפני השינה איזה פרי או חטיף גרנולה. גם פעילות גופנית בשעות הבוקר או אח"הצ ( ולא בערב) תוכל לשפר את יכולת ההרדמות שלך בערב ותפיח בך חיים במהלך היום.כמו כן הייתי ממליצה על פעילות מרגיעה כמו מדיטציה , יוגה , טאיצי או כל דבר שנראה לך מרגיע . תוספי מזון חשובים הינם ויטמינים מקבוצת B במיוחד B6 ו B12 וכן מגנזיום וסידן - (את הסידן ניתן לעלות באכילת כוסברה, כרוב , שקדים ותאנים). . ניתן גם בעזרת שמנים אתריים במנורת שמנים - 4 טיפות לוונדר, 2 טיפות של ילאנג ילאנג, 4 טיפות תפוז או לפני השינה ( כשעה לפחות) לעשות אמבטיה חמימה עם השמנים הנ"ל (5 טיפות מכל סוג . בכל מקרה כמו שציינתי בתחילת תשובתי ממולץ לגשת לאיבחון מעמיק ומדוייק ורק אחרי זה להתחיל ולטפל. בהצלחה יעל

מומבי

New member
תודה על העיצות ......

רשמתי את כל העיצות שהעלית... אני מקווה שאוכל לפעול על פיהן. עידכון- אתמול בערב היתי אצל הרופא, בפעם הראשונה מאז החלו ההפרעות בשינה, וראי זה פלא הרופא שיחרר אותי לאחר מספר דקות כשבידי הוא נותן מרשם לתרופות שינה. כמו כן, הוא דאג לעדכן אותי שאלו תרופות לא ממכרות!!! (אך באלון מידע התלווה לתרופה היה רשום שהם "מעט" תלותיים), ובמידה והתרופות לא יעזרו לי לישון הוא יתן לי מרשם לתרופות חדשות.....ממכרות.... (אך....אין כמו הרפואה של היום....) טוב, אמרתי לעצמי, ניתן לרופא הנחמד שלי מעט קרדיט וננסה את ניפלאות התרופה. ולהלן התופעות לוואי: את התרופה נטלתי בשעה 24:00, בשעה 24:02 אני מתחילה להרגיש מוזר, הראייה הופכת פתאום מטושטשת, מרגישה סחרחורות בחילות וחולשה עד כדי שלא יכולתי ללכת, ואחרי מספר דקות ביצעתי נחיתת אונס במיטה (לא יודעת איך הגעתי לשם) והדבר הבא שקרה לי הוא שהתעוררתי למחרת בבוקר בלי להבין מה קרה איתי ואיך זה קרה. ולהלן המסקנות: את לא מצליחה לישון תתרחקי מהרופא של קופה"ח!!!!! אנחנו תמיד שואלים איך אנשים מיגעים למצב של התמכרות ..... ראו הוזהרתם !!!! ברגשי כבוד ועייפות טלי

אסתי123

New member
שינה

הי מומבי האם את במתח? לחץ? האם עברת משבר אישי כלשהו? קונפליקט? טראומה? לבעיות שינה גורם ריגשי. איבחון הגורם, מודעות אליו וניטרולו ישנו את המצב. מדיטציה גם יכולה לעזור. להרגיע. משהו מטריד אותך ולא נותן לך להירדם. נסי לגלות מה. להיכנס לתוך עצמך בכנות ובאומץ.

מומבי

New member
לא עברתי אירוע כלשהו שמצדיק הפרעות

ואני עושה הרפייה של יוגה כשאני לא מצליחה להירדם.

אסתי123

New member
לא עברתי

בעיות השינה מאותתות משהו. אולי את לא מודעת לאירוע, קונפליקט, חוסר שביעות רצון.... אולי האירוע עצמו נשכח- הוא קרה בעבר הרחוק רחוק, אבל הגוף לא שוכח. ולמה ומדוע להיזדקק ליוגה, תרופות הרגעה למינהן...כדי לישון???? שווה- בחיי ששווה, לגלות מהו הדבר ולעבוד על ניטרולו.

מומבי

New member
אין משהו ספציפי

אני בעיקרון מודעת למה שקורה איתי, אני רק אומרת שאני לא מוצאת נקודה ספציפית שאני יכולה להצביע עליה. חברים שלי שדיי מעורבים בחיי גם כן לא מוצאים שום סיבה, ישבתי כמה וכמה פעמים וחשבתי מה הדבר שמציק לי... אבל לצערי אין משהו שאני יכולה להגיד עליו כגורם. בהתחלה חשבתי שזה לא משהו חריג כי יש לפעמים ימים עד שבועות שכל אחד לא מצליח לישון מסיבה אחת או אחרת, אבל אצלי משום מה אני לא מצליחה לישון!!!, וזה נמשך דיי הרבה זמן. יכול להיות שזה הפך להיות כבר נורמה, יכול להיות שחל אצלי תהפוכות בהרגלי השינה, אבל אני לא מצליחה לחזור חזרה לשינה הנורמלית שלי, שזה 6 שעות שינה טובות, בריאות, שאחריהן את קמה רעננה ומתפקדת כרגיל ביומיום.

למעלה