חוסר ריכוז-שאלה...

ROAN17

New member
חוסר ריכוז-שאלה...

אני לא מצליח להתרכז כדי לממש מדיטציה ראשונה אשמח לשיטות....

הריכוז הנוכחי שלך הוא מה שיש

לא תמיד אנחנו מרוכזים לחלוטין. פשוט תעשה מה שאתה יכול. אל תצפה מעצמך לריכוז גבוה מדי, אבל גם אל תוותר לעצמך בקלות רבה מדי. איזו מדיטציה אתה מנסה לעשות?

אינקה

New member
שיטה פשוטה לריכוז

שפעם דרול הציע אותה כמוצא ממצבי לחץ קיצוניים. הביצוע פשוט: הכנס את הראש לתוך גיגית מים למשך הזמן הכי ממושך שאתה יכול. זה ימקד אותך פלאים.

potamya

New member
שאלה לאינקה

הבנתי שאתה מתרגל (גם מלמד?) זן כמבקר לרוב פסיבי בפורום אני קורא חלק מההודעות שלך ומתרשם מיכולתך המילולית ומהציניות שלך זה קצת לא מסתדר לי עם זן או שאולי אני סתם נאיבי גולש צעיר כנראה לפי הניק שלו מבקש עזרה והדרכה במדיטציה ואתה שולח אותו לטבול ראש בגיגית ?

אינקה

New member
רפלקס צלילה

הרפלקס מופעל על ידי הכנסת הפנים למים ומוריד מייד את חילוף החומרים בגוף, כולל צריכת החמצן. אנו מפעילים אותו חלקית פעמים רבות על ידי שטיפת הפנים במים. לפעולה זו השפעה מעירה ומרעננת, אך בטבילה ממושכת יותר נוצר גם שינוי מסויים במצב הכרה. ואיני מלמד זן, אולי קצת מבהיר פה ושם.

קמהדנו

New member
יש סיפור כזה

(טוב אתה יודע איך אני משכתב סיפורים...) על צעיר יהיר ופוחז שבא למורה זן (?) וביקש ממנו ללמד אותו את האמת. אז הוא דחף את הראש שלו לתוך אמבט מים (ראוי לציין שמורי זן מאוד מאוד חזקים פיזית), וכשהצעיר כמעט ובלע מים ולא יכול היה להחזיק יותר את הנשימה, המורה הוציא את הראש שלו בחזרה לאוויר הפתוח. או-אז הצעיר נשם מלוא ריאותיו את האוויר, איזו הקלה! וכשהתאושש צעק - למה עשית לי את זה? אז המורה אמר לו - אתה רוצה לדעת את האמת.. בשביל לדעת אותה תצטרך לרצות אותה באותה מידה שבה רצית לנשום אוויר מתחת למים..
(או משהו בסגנון
)

dharmax

New member
->

1. ישנו אוסף של דברים המהוים הפרעות לריכוז; 2. ישנו אוסף דברים המהוים עזרים לריכוז; 3. ישנן טכניקות רבות ושונות המיועדות לשיפור הריכוז, ויש לבחור את המתאימה לפי סוג ההפרעות שיש לאדם המסוים בשלב המסוים, ולפי המטרה בכלל (ריכוז הוא אמצעי ולא מטרה בפני עצמה). אתה מוזמן לציין בקומונה (הלינק למטה) מה בדיוק אתה מנסה לעשות, מה המטרה שלך, ואחרי שתחשוב קצת - נסה לזהות את הגורמים לקושי בריכוז שלך ולכתוב גם אותם. ברכות

למעלה