היי ברצוני לשאול שאלה לגבי הקרנטין איך הוא ניתן זה סירופ או כדורים הילדה לא עושה בעיות בלקיחת התרופה גם דפלפט וגם קרנטין אם אפשר לשאול בת כמה היא ומאיזה אפילפסיה היא סובלת אצלי הילדה בת 9 מקבלת דפלפט 4 חודשיםיש לה אפילפסיה כללית . הרבה בריאות
הקרניטין הוא סירופ, דוקא לא חמוץ אני נותנת אותו בחלב, ממולץ לתת אותו עם אוכל הבת שלי בת 3.5 יש לה אפילפסיה מוקדית בעקבות מחלה גנטית - טוברוס סקלרוזיס היא מקבלת דפלפט כבר יותר מחצי שנה
שלום דפלפט יכול לגרום לירידת הקרניטין בגוף , הפרופסור מהחוות דעת השנייה המליץ להוסיף קרניטין ( טלטול מקבלת 1.5 CC פעמיים ביום ) . הרופא המטפל מתייחס לזה כמו לויטמינים ( לא יועיל אבל גם לא מזיק ). ניתן לבדוק את רמת הקרניטין בגוף , רק שזו לא בדיקה סטנדרטית מבחינת הפרוצדורה. ( בקופ"ח כללית יש למלא טופס 17 ולשלוח למעבדה מיוחדת , ולוקח הרבה זמן עד שהתשובות מגיעות ). הטעם של סירופ קרנטין הוא חמוץ , מומלץ למהול במים להוסיף קצת סוכר ויש לימונדה טעימה. אבא של טלטול
זה משהו מטבולי, מאד נדיר, וכאשר יש חוסר בקרניטין, הילד מאד חולני, זה אחד התסמינים הראשונים, ועוד תסמינים לא הכי נעימים, וכמו שאמרתי, זה די נדיר. זה מה שרופא הילדים שלי הסביר לי.