חוסר מנוחה בהנקה

אמאשלטל

New member
חוסר מנוחה בהנקה

שלום לכן, בתי בת 12 יום, יונקת מלא. בימים האחרונים מגלה חוסר מנוחה בולט ביניקה (בעיקר מצד שמאל), לאורך כל ההנקה. היא זורקת את הראש אחורה, עוברת למציצה, מקטרת ומתעצבנת. אני מנתקת אותה שוב ושוב ומחברת מחדש מה שכנראה רק מגביר את התסכול. עד כה היא עלתה יפה במשקל. החיתולים שלה רטובים, אך יחסית מעט קקי (בימים האחרונים ממש "רמזים" של קקי בלבד). מה יכולות להיות הסיבות לחוסר השקט הזה? ואיך אני יכולה לדעת ולבדוק מה מפריע לה? תודה על העזרה!!

אושינקה

New member
היא כנראה לא מקבלת מספיק חלב

תינוקת בגילה צריכה שיהיו לה לפחות 3-4 טיטולי קקי ביום בצבע חרדלי. ההתנהגות כמו שתארת ומס' טיטולי קקי מועט מעידים על צריכה לא מספקת של חלב-אם. יכולות להיות לכך המון סיבות אבל בד"כ זה בעיות בתפיסה. צירפתי לך קישור למאמר של אסתר - שם יש טיפים מצוינים ותוכלי לבדוק את התפיסה של בתך. אם התפיסה נראית לך תקינה, או שזה לא משתפר, כדאי להפגש עם יועצת מוסמכת.

יש כמה אפשרויות

אכן ייתכן שיש בעיה בהעברת החלב ולכן את גם לא רואה מספיק קקי. רק חשוב לציין שיש מקרים בהם תינוקות יונקים לא עושים קקי במשך כמה ימים וזה יהיה נורמלי. חשוב להתבונן היטב ולראות את כל התמונה. מה שאת מתארת יכול להיות מצב בו זרם החלב אינו חזק מספיק עבורה והיא מנסה להגביר אותו ע"י התחברות והתנתקות. מה שכמובן מחזק את הנקודה הקודמת. מה היה משקל הלידה שלה? וכמה היא שוקלת עכשיו? האם ראית יועצת הנקה, או קיבלת איזשהן הדרכות להנקה? מהו דפוס ניהול ההנקה שלה? האם יונקת לפי דרישה? איך מסתיימת כל הנקה? אשמח לקבל תשובות על השאלות הללו, כדי להמשיך ולחשוב איתך על הפתרונות האפשריים.

ורד הערה../images/Emo140.gif

נכון שתינוקות יונקים יכולים לעשות צואה אפילו 14 פעמים ביום ואפילו רק פעם ב14 יום. אבל כאן מדובר בתינוקת בת 12 ימים מה שאכן מעיד שהיא איננה מקבלת מספיק.

אמא אדווה, את כמובן צודקת

לכן ציינתי את מה שציינתי בתשובתי. שהרי המידע שניתן פה משרת גם אמהות אחרות בתקופ]ות אחרות.

הנקה לא מספיקה

הנסיך שלי בן 3 חודשים בדיוק , בשקילה לפני שבוע משקלו עומד ע"ס 4700 ג'ר ,יש לי הרגשה שההנקה לא מספיקה לו, התחיל למצוץ אצבע, מה לעשות? כאשר ניסתי להביא לו מטרנה 80 CC אכל ברצון רב אייך אפשר להעשיר או לרבות את החלב, שואבת במדלה של יד שרה מידי פעם.

צביה פ

New member
מציצת אצבע לא מעידה שחסר לו חלב

זה טבעי. גם אני בתחילה חששתי שזה רעב,אך מסתבר שלהכניס יד לפה זה לא בהכרח רעב!!הם מתחילים לגלות את הידיים שלהם דרך הפה..

מציצת אצבע

הבעיה העיקרית שלי שהוא מתחיל להתביית על האגודל, עדיין את חושבת שאני לא צריכה לדאוג ושזה לא נובע מרעב

צביה פ

New member
להפך,

זה מראה שהוא פשוט מוצץ אצבע במקום מוצץ!! (כמו המון תינוקות וילדים שמוצצים אצבע) המדדים היחידים לרעב זה- תינוק לא רגוע אין מספיק טיטולים רטובים ומלאים אין עליה סבירה במשקל אצבע זה בסדר גמור!אל תלחצי!!

מסכימה שמציצת אצבע אינה מדד לרעב

זהו שלב התפתחותי בו הוא יתחיל להכניס לפיו דברים נוספים. מה גם שכך הוא מוצא לעצמו דרך משלו להרגיע את עצמו וזה נפלא! כתבת כמה הוא שוקל כעת, אבל לא ציינת באיזה משקל נולד לפני 3 חודשים. אנא. מה קורה באמת עם חיתולים? פיפי? קקי? כמה פעמים ביום הוא יונק? האם את חשה מלאות בשדייך? תחושת "ירידת החלב"? ושד ריק יותר לאחר ארוחה?

מציצת אצבע

איתן נולד במשקל 2490 גר' בשבוע 39 היום 14/9/06 הוא שוקל 4780 גר . במשך 16 יום אחרונים עלה 130 גר' חיתולים ספוגים בפיפי לפחות שישה, קקי עושה פעם 4-5 ימים. אני לא מרגישה מלאות בחזה אבל כן התרוקנות לאחר הנקה. ישן משעה 22:00 עד 06:30 בבוקר.לכן אייך אני יכולה להעשיר את החלב בלי קשר לשאיבה.?

כדי לתת לך פרופורמיה

חשוב שתדעי שהוא אמור להכפיל את משקל הלידה בין 4-6 חודשים והוא בהחלט מתקדם לכיוון. חשוב לי גם לציין שהעלייה המשמעותית ביותר במשקל היא ב-3 החודשים הראשונים, או אם נמתח את זה ב-6 החודשים הראשונים. אח"כ העלייה מתמתנת. חשוב לשים לב גם למדדים של גובה. בשלב זה בהחלט ייתכן ששדייך חוזרים לאיטם לגודלם הקודם, ולכן אינך מרגישה אותם מלאים כמו בהתחלה. לפי מה שציינת את כן מרגישה את התרוקנות השד אחרי ארוחה וזו אינדיקציה טובה. את מתארת גם יציאות תקינות ביותר. אני מנסה להבין מדוע את חשה שהוא אינו מקבל מספיק עם כל הנתונים הללו. האם זה בגלל מציצת האצבע שלו? האם מישהו אמר לך משהו? האם יש לך תחושה פנימית שהוא לא אוכל כמו קודם? אוכל מהר יותר? כי זה, אגב, נורמלי ותקין. ככל שהם גדלים הם הופכים יעילים יותר בהוצאת החלב מהשד. "העשרת החלב" הוא מושג בעייתי, כי בעצם את מתכוונת להגדלה בכמות של החלב, נכון? וזו קורית בהתאם לדרישה. ככל שיש יותר דרישה, יהיה יותר חלב. נשמע שהוא דורש ומקבל את מה שמגיע לו. חוצמזה, איזה כייף לך שבנך ישן לילה שלם. זו בטח הרגשה נפלאה לישון לילה שלם ולקום רעננה בבוקר! זכית!

למעלה