חוסר מוטיבציה

קארין29

New member
חוסר מוטיבציה

אני חוששת שיש לי בעיה ועל כן חשוב לי לשמוע דעות שונות לגביה: אני בת 29. אם לילד בן 4 , בעלת תואר שני. נשואה. עד לפני מס´ חודשים חייתי במרוץ מטורף: לימודים, עבודה, פעוט, בית ובעל. עד שהבנתי שאני משלמת מחיר יקר מדי מבחינת בריאות נפשי והאוירה בבית. הייתי עצבנית, חסרת סבלנות ודכאונית. ואז סיימתי את התואר השני, התפטרתי ממקום העבודה ששחק אותי במשך שלוש שנים (ניהול מעון יום) ופשוט נשארתי בבית וטעמתי מהו חופש וחיים ללא מתח. אני חודשיים בבית, מרגישה שאני פורחת, מגשימה שאיפות רגשיות, נהנית באמת מהילד שלי, מפנקת את בעלי במסא´גים ומאכלים טעימים, בקיצור - מ א ו ש ר ת!!!. הבעיה שלי היא שאני תוהה מדוע איני מרגישה מוטיבציה להתפתח מבחינה מקצועית. היה לי כיף ללמוד באוניברסיטה במשך 7 שנים ואני מוכנה לחזור ללמוד תואר נוסף, אבל, אין לי מוטיבציה לחזור לשוק העבודה, עם כל המתח הכרוך בו.אני לא מוצאת בעבודה סיפוק שמצדיק את המחיר הנפשי. אני מרגישה מעין פסיביות ודחף להישאר בעמדת "נירוואנה" כפי שפרויד קרא לזה. זאת בניגוד למה שאני רואה אצל חברותיי - נשים צעירות שמקדישות את כל כולן כמעט לקריירה, במקביל לגידול ילדים, כפי שטבעי שיעשו נשים בגילאים שכל כך חשובים ומשמעותיים לבנייה העצמית. ואני חושבת לעצמי - את חכמה, אז איך יתכן שאין לך מוטיבציה לעשות "משהו" עם עצמך? חוששת להתעורר עוד כמה שנים ולהרגיש ש"התבזבזתי" מכיוון שלא השקעתי מספיק בעבודה ואז יהיה קצת מאוחר מדי וחבל. מה פשר חוסר המוטיבציה שלי????? זה ממש מפחיד אותי. בנוסף, אני חוששת שהמצב שאיני תורמת לפרנסה ישפיע לרעה על יחסיי עם בעלי, מכיוון שהוא חרד תמיד לגבי המצב הכספי. הוא מרוויח משכורת יפה אך לא מספיק בשביל שנתקיים שלושתנו ממנה ברמה שתשביע את רצוננו.(מינוס שהולך ותופח). אמנם אני עובדת בעבודה חלקית - מרצה יומיים בשבוע במכללה, אך השכר כמעט ולא מורגש. אני מרגישה רגשות אשם בכך שאיני עובדת קשה ע"מ להכניס יותר כסף ולסייע בכך לבעלי כמפרנס. אני גם יודעת, מנסיוני, שאם אעבוד רק בשביל הכסף, כלומר בשביל בעלי, זה יגביר את המתיחות, על כן זה אינו פתרון מתאים. האם אני נשמעת בטלנית? פרזיטית? האם בעלי יפסיק להעריך ולאהוב אותי בגלל שאיני ממלאה את "חובתי" המודרנית כמקור פרנסה נוסף? ומה לגבי חוסר המוטיבציה הבסיסי שלי לעשות "משהו" עם עצמי מבחינה מקצועית? האם זה נורמלי/לא נורמלי? יחלוף לבד אולי? למה זה יכול להיות קשור? אשמח על כל תגובה, במיוחד דעות גברים בעניין זה. תודה.

גרא.

New member
קארין,לכל אחד מאיתנו,יש תקופות

שונות בעוצמת האנרגיות המפעילות אותנו..והסבות לכך רבות ושונות..את מתארת עצמך כאדם אנרגנטי,טיפוס A ,שעד לפני ממספר חודשים,חיית במרוץ קרייריסטי מטורף,לצד ניהול חיי משפחה,חיי בית,פעוט בעל...אבל האושר היה ממך והלאה, כפי שכתבת היית עצבנית,חסרת סבלנות ודכאונית..נראה לי כאילו בלשב מסויים,פשוט נגמרו לך מצברי האנרגיה,בלשון עממית למדי,נשרפו לך כל הפיוזים..ואחרי הקבלת התואר השני,חוללת מפנה בחייך,כפי שאת מתארת בחיוניות רבה,התחלת לפרוח,להגשים שאיפות רגשיות..התחלת להנות מהאמהות שלך והגשמת גם כמה פנטזיות של בעלך..מה הפלא שבמציאות שנוצרה,אינך מרגישה כל צורך להמשיך במירוץ המטורף אחרי הקרירה,שמשמעותו,מבחינה אישית ומשפחתית מוכרת ולא חביבה עבורך..הדילמה שאת מתארת,מתטרידה נשים רבות הנמצאות במצב שאינו מאפיין אותנו הגברים,הצורך לבחור בין שתי אלטרנטיבית,כשאת יודעת שאפשר אמנם לטפח קרירה בצד חיי משפחה,אבל רבות נכשלות בזה עקב המחוייביות הרבות שזה יוצר..במינוח הפסיכולוג,את חשה להבנתי תחושה קשה של דיסוננס, בעצם הבחירה שלך בחיי המשפחה,במקום להמשיך בקרירה..את מנסה כפי שעושים תדירות במצבים כאלה,מנסה לבנות ראציונאליזציה להתמכרות לחיי המשפחה שלך, אבל מצד שני חשה רגשי אשמה על כך.כי את מודעת לכך שלעיתים אפשר כן לשלב קרירה וחיי משפחה יחד,לפחות כך עושות חלק מחברותייך..תחושות האשם מתחזקות נוכח העובדה שאת מודעת לכך שהשקלים הבודדים שאת מביאה הביתה,חשובים לפרנסת המשפחה,וחוששת לאבד את אהדתו,אולי את אהבתו של בעלך אלייך עקב הפסדה של בטלנית,או פרזיטית...קארין,את עוברת תקופה לא קלה של התלבטויות אבל כדאי שתדעי שהיא שכיחה אצל נשים רבות,בשלב דומה לשלך..לי נראה שאת זקוקה לפסק זמן מהמירוץ המטורף הזה אחר הקרירה,גם על חשבון הקטנת הכנסת המשפחה.דומה שבעלך מעריך,כנראה גם מעריץ ואוהב אותך הרבה יותר כאשה שלווה מאושרת,היכולה לפנק אותו במאסאג´ים ובסנדוויצ´ים...להבנתי זו תקופה זמנית שעשוייה בצד ההתמסרות שלך למשפחה,גם לאפשר לך לחשוב,להכים ולתכנן את המשך הקרירה שלך,אם וכאשר תחליטי יום אחד שאת בשלה פעם נוספת להתחיל בכך. לכן קארין,קחי את כל הזמן בעולם שאת זקוקה לו כדי להיות מאושרת בחייך הנוכחיים..ואת עצמך תדעי,בבוא הזמן,מתי כדאי להתחיל לשלב שוב את הקרירה בחייך..

אני לא גבר, אבל בכל זאת...

אני מבוגרת ממך בכמה שנים. הייתי בנקודה דומה לפני כשנה. השקעתי 11 שנים מחיי בלימוד מקצוע שמילדות חשתי "תפורה" לתוכו. מה שלא לקחתי בחשבון היו שני דברים: שוביניזם, ואמהות. ראשון פוגג את האושר השוביניזם - ככל שהצלחתי יותר במעשי כך התנכלו לי יותר הגברים סביבי. מתישהוא זה פשוט נמאס, וזה די עשה את שלו - הוציא לי את הרוח מהמפרשים. השני היה מכת המחץ - הולדת בני. הייתי מנותקת לחלוטין ממחשבה חיובית כלשהיא על אמהות ופתאום התהפכתי. פתאום מפריעים לי אבק, כביסה לא עשויה, כלים בכיור, נעליים זרוקות בסלון, שאין אוכל במקרר וכו´. מאידך היצור הכל כך תלוי בי (- לפחות בהתחלה, עכשיו זה הולך ומשתפר) הקסים אותי לגמרי ונעשה לי יותר חשוב מעצמי. נכנסתי למעגלים של הנקה עם תורנויות של 36 שעות בעבודה, ביחד עם ערימת שובינסטים שהולכת אחרי לתעד כל נפילה, ומאחורי נשמע בכיו של התינוק שהשארתי בבית בלי ציצי. הצירוף של שני הגורמים כאמור היה יותר מידי. זה פשוט לא נראה מוצדק יותר - בעיקר לאור ההערכה הנפלאה לעבודה שעשיתי. מה אומר - השתגעתי, וללא ספק המוטיבציה והביצועים ירדו, בעבודה הרגישו וחגגו, ואני הגעתי אל סף התפטרות. קרה מקרה וקיבלתי הצעה לעבור מקום עבודה והתנאים שהובטחו לי היו אמורים להיות טובים יותר מכל הבחינות. עברתי, וכמובן התבדיתי. אפשר לומר שהיום התפכחתי, והגעתי בדיוק למסקנה שלך. אילו יכולתי - הייתי קמה היום ועוזבת, מבלי להתחשב בכלום. אין ספק שכסף זה דבר חשוב , הן לצרכים החמריים והן לצרכים רגשיים ( מה לעשות אנו חיים בעולם בו חלק ניכר מהבטחון העצמי נשען על הפרייבט והוויזה), אבל לא פחות חשובה ההערכה הלא חומרית מהעבודה - ואת זה אני מבינה שלא במיוחד קיבלת. בתנאים כאילו אין פלא שיותר מפתה ואף הגיוני לעשות מה שעשית. ברור לי שהתקופה הראשונה תהיה מרהיבה, השאלה היא עד כמה את תהיי מסוגלת לסחוב כך. מדבריך משתמעות כבר חריקות קלות שעלולות לקפד את כל העניין - את לא מרגישה לגמרי בסדר, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת הגימוי העצמי של מי שעצרה באמצע. אני יודעת שאין כמעט מקצועות כמו שאני בחרתי, בו לא ניתן פיזית להפסיק עד סיום המסלול, וכל הפסקה גורמת לך לאבד את כל השגייך. מדבריך גם משתמע שקרייריסטית כלום לא יקרה את תורידי הילוך. אני סבורה שאולי סידור טוב עבורך יהיה באמת לחזור לאקדמיה אולי במערכת חלקית, או אולי למצוא איזו משרה חלקית כדי להקל הן על החלק הפסיכולוגי והן על החלק הכלכלי.

גרא.

New member
מסכים ממש לכל מילה שלך,רק לא

הבנתי לפי מה קבעת שאת מבוגרת ממני בכמה שנים?

גרא, התשובה נכתבה להודעה

הראשונה, כלןמר אליה ולא אליך, כפי שניתן לראות ממיקום הנקודה הכחולה, והיא בפרוש ציינה את גילה, ומאחר ואני יודעת את גילי וקצת חשבון יכולתי לומר שאני קצת יותר מבוגרת ממנה. זה שהתשובה הופיעה אחרי התגובה שלך אומר רק שענית לה לפני. אני לא יודעת מה גילך, אבל כפולניה ותיקה בת 18 ואי-אילו חודשים, בוודאי שאני צעירה יותר!!!!!!!

למעלה