חוסר יציבות!!!

חוסר יציבות!!!

יש אנשים שההתלבטויות שלהם מסתכמות ב"מה נאכל לארוחת ערב". טוב להם בחיים, משעמם להם. אבל אני, לא יכול להישאר תקופה ממושכת באותו מצב, אני חייב שינויים דראסטיים, בלי זה נשבר לי המצב רוח. הבעיה, שאני איש נורא החלטי. וכשהחלטיות נופלת על אדם בעל מצבי רוח משתנים. הוא סובל. הוא יכול להחליט על דבר שיש לו השפעה מרחיקת לכת היום, ומחר להתחרט, אבל כבר מאוחר, הוא כבר נכנס לזה. זו בעיה. בעיה קשה. מה עושים, זה לא נגמר לי אף פעם. אני ממש לא יודע להסביר, (אולי יודע אבל אין לי כח) למה, למה זה קורה לי. אני תמיד מתחרט על דברים שאני עושה. מה עושים??? אני רוצה להיות איש שמרחב ההחלטות שלו צר. כך לא יהיו לי נקיפות מצפון אף פעם. אילו הייתי איש עשיר הייתי ישן קם קורא ואוכל וישן וקם. אתם יודעים מה זה לקום בשבע בבוקר??? זה סיוט. היום, הייתי צריך להגיע בשעה תשע בבוקר לתלפיות לפגישת עבודה. כשקמתי, גיליתי ששכחתי את התיק ובתוכו כל המסמכים, ברמות. כך שהייתי חייב להזדרז כדי להספיק להגיע לפגישה בתשע עם התיק. הגעתי לרמות בשמונה וחצי, חצי שעה זה לא מספיק כדי להגיע באוטובוסים עד תלפיות. לקחתי מונית (הלכו ארבעים שקלים סתם) כשהגעתי לתלפיות חשכו עיני, זה לא המקום התקשרתי והתברר שהתבלבלתי בימים. מחר אמורה להיות לי פגישה בתלפיות, היום, זה היה אמור להיות בבית שמש. היה בא לי לבכות, אוווווווווווווף כזה בעסה. התקשרתי לבוס, והוא הורה לי לדחות את הפגישה. זהו. מה עושים?? איך נעשים אנשים יציבים, שמסוגלים יומיים שלימים להיות עם אותו מצב רוח?? איך?? אני כבר חייב, אין לי עצבים לחוסר יציבות הזו. מה עושים? למה אני כזה לא יציב??? למה כל דבר קטן יכול להרוס לי ת'מצב רוח ולגרום לי למאוס בחיים. למה? מה יש לי נולדתי בעל מום??? רבותי אני חייב פיתרון ומהר. מה עושים כבר נשבר לי לגמרי מהחיים. אוווווווווווף חייבים יציבות, צ'כים לדלג איזה חמש שנים קדימה. נראה לכם שיהיה לי עצבים לשמוח בפורים??? בחלום. אין לי כח לצחוק, אין לי מצב רוח לזה. עכשיו, בעל כורחי ושלא בטובתי אני צריך להתנתק מהמחשב ולצאת לעבודה, ואין לי כח. פשוט אין לי כח. אני חולה. זהו. אני יאמר לבוס שאני חולה. (כאילו זה מזיז לו, אני מפסיד כסף) יופי נשמות, לפחות טוב שיש פורום שאני יכול לשפוך בו את יגון לבי. באאאאאי

די, אחשלי, מה הקשר לחוסר יציבות???

טבעי מאד שמאורעות מבאסים כגון אלו שאתה מספר עליהם יעכירו את מצב הרוח, ובכלל כל בנאדם הוא לא יציב, מעצם היותו כזה, שתלוי במצבי רוח, שנקבעים לפעמים לפי מדדים מטופשים אפילו, תאר ך' שהיית עז, עז היא מה זה יציבה, היא תמיד מאושרת, שום דבר שיקרה לה לא יגרום לה לדיכאון, אבל זה מותר האדם מן הבהמה, (סומך עליך שתקרא את זה בהגיה הנכונה
)אבל תאמין לי שווה להיות בנאדם, ותדע שגם אני לפעמים יש לי את כל הנתונים להיות במצב רוח חרא, אבל לפעמים, פתאום אני חושב לעצמי, יאללה מה אני שם על הדיכאון הזה, שם עליו פס,וואלה, אני מסתכל, יצאה לי הודעה, מה זה דפוקה, אבל שטויות, כולנו בני אדם לא עזים
, אז יאללה תהיה חזק אחשלי, מתגעגע אליך.
ואל תשכח שפורים מחר.

קשור אחי.

כשאדם יציב מתבעס הוא לא מטיל את טעם חייו בספק. זה ההבדל. זה כמו שרק בעל חברה מסחרית לא יציבה יחשוב על "סגירת בסטה". משאין כן איש בעל חברה יציבה ימשיך באש ובמים וינסה שוב ללא לאות לשקם את חברתו, פשטיסת?

זה קורה לכל בן אדם,זה בסדר

רק רציתי לשאול אותך מה עם הלימודים שלך? והאם עזבת את הבגריות,א"כ זה חבל גם לי למשל הלך לי קל [יחסית] במתמטיקה אבל באנגלית אוי,לא הולך לי מוציא ציונים נמוכים אבל אני חוזר וחוזר ואני מקוה בסוף להשתפר פלאים גם באנגלית, כל טוב וביי

מאי-יציבות לאי של יציבות

שבתאי חמודי! קודם כל, הרבה ממה שאתה מתאר לא קשור דווקא לחוסר יציבות. אלא פשוט לחסרונם של כלים מתאימים להתמודדות עם עצמך ועם הסביבה. "דע את עצמך" זה המוטו המומלץ. אולי אתה בטוח שאתה יודע ההההכל על הההההכל. אבל עובדה: חסרונם של כישורים לסדר ואירגון הביאו עליך את התסבוכת שתיארת. אם עד עכשיו למדת רק מהניצחונות שלך, עכשיו יש לך הזדמנות מצויינת ללמוד גם מהטעויות. תקח את זה כמו שזה- שיעור לחיים ולא טרגדיה יוונית. ככל שתכיר את עצמך ואת יתרונותיך וחסרונותיך כך תתעדן תנועת המטוטלת שאתה חש על בשרך. מלבד זאת, תדע יותר לאיזה כיוונים אתה רוצה ללכת וכך אולי תמצא את עצמך במקומות שיהיה לך יותר כיף להשאר בהם. קרי: בן אדם שחשב כל החיים שהוא שחיין מצויין בלי לקפוץ לבריכה יקבל הפתעה לא נעימה בפעם הראשונה... ולגבי הבוס שלך- אתה טועה, זה כן מזיז לו כשאתה מתחלה- הוא חושב על הרווח הפוטנציאלי שהוא הפסיד כשלא באת לעבודה ולא על ההפסד שלך. רק תזכור, שמכאן אתה רק יכול לעלות, להתפתח וללמוד. כמו שאתה היום- גוזל בן-יומו, לא תשאר לנצח. זה רק לוקח זמן וסבלנות. אולי גם קצת עזרה מחברים.

ספתא שלך גוזלת בת יומה../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

הלוווווווו, מה קורה לך??? עוד לא הפנמת את זה שאני יודע ההההכל על ההההההכל?
אני מבין מה שת'ומרת, אוקיי, חייבים לעבור שלב של חוסר יציבות כדי להתייצב, וזה חרא. חוסר כישורים? אני? אני? אולי עייפות נפשית?? (לא שזה יותר מחמיא) למה נראה לך שיש לי את הכישורים לחשב מערכות מורכבות, ובכל מה שנוגע לי אני מסתבך??? את לא מבינה שבנד'ם לא יציב, שמצבי הרוח שלו הם קוטביים (עכשיו אני נורא שמח, אגב) לא יכול לחיות כמו בנד'ם, הוא אף פעם לא יכול לקבל החלטה בעלת השפעה ארוכת טווח. לא???

הלוווווווווווווווו מה קורה לך?

לא נראה שהבנת אותי. מצב הרוח שלך (ההוא שמשתנה כל הזמן) קשור קשר ישיר ליכולת שלך להתמודד עם עצמך ועם הסביבה. אפילו דבר פשוט יכול ליצב אותך. כמו- לרכוש יומן, לרשום בו את השעה והמקום בו פגישה אמורה להתקיים (למתקדמים: + מס' טלפון של האדם שאתה אמור לפגוש), ואחר כך גם לזכור להסתכל ביומן (עדיף בערב לפני), ולבסוף להגיע לפגישה במקום ובזמן הנכונים בלי להתבאס ולהתנצל. זה משהו שלומדים רק מנסיון שלך עם עצמך. או דבר קצת יותר מורכב כמו לקבוע לעצמך מטרות שאתה יכול לעמוד בהן ובאמת לרצות בהן. ואם אתה קובע לעצמך מטרות שאתה לא אוהב ואין לך כח לעבוד כדי להגיע אליהן, אתה צריך לברר למה מלכתחילה רצית בהן? רק כשתקלף את שכבות הסיבות המזויפות תגיע למטרות האמיתיות. ובקשר לעייפות הנפשית שלך- אין ספק שזה משהו שאתה חייב לטפל בו בדחיפות בגלל שזה כמו כדור שלג במורד- אם לא עוצרים אותו כשהוא קטן הוא רק הולך וגדל. מלבד האפשרות של פנייה לגורם מטפל מקצועי יש הרבה דברים שאפשר לעשות גם לבד, ויחסית בהוצאה נמוכה- למשל, לעשות התעמלות באופן קבוע. יש קשר מוכח בין פעילות גופנית בריאה לבין מצב נפשי בריא. ללכת ברגל יותר (כך גם חוסכים על נסיעות), להרים משקולות (אפשר להכין ביתיות) ועוד. כך גם לגבי תזונה- תזונה נכונה ומאוזנת יכולה לעשות פלאים למצב הרוח. יותר ירקות ופירות טריים, פחות סוכר וכימיקלים (קולה=השטן), מאכלים עתירי סיבים, בשר במידה, מוצרי חלב (אלא אם אתה רגיש), אכילה בשעות קבועות וכו'. זה נשמע אולי דודתי, סבתאי, ואנלאיודעת מה, אבל זה עניין של הרגלים נכונים שעושים ממש טוב לגוף ולנפש. אני לא אומרת שאני עושה את כל הדברים האלה, אבל לפחות אני מודעת לאפשרות שלי לשפר את מצבי בעצמי. עיצה שלי: תתחיל בקטן. תשנה משהו אחד באורח החיים שלך ותראה אם זה עוזר (זה נשמע כמו עיצה לחוזרים בתשובה...). זהו להיום. הסבתא הולכת לישון.

ספתא שלי מה זה פה???

אני בא לכתוב לך הודעה, ומודיעים לי שאסור ל לכתוב איפה נפל הטיל, אוקיי, לא אכתוב.

למעלה