חוסר התאמה לגן

shlooog

New member
חוסר התאמה לגן

מה עושים כשיש בגן ילדים שאינם מתאימים?
ילד אחת נמוך בכל קנה מידה ביחס לילדי הגן, מבחינה שפתית, קוגניטיבית ומוטוריות .יש המון בעיות רגשיות וההורים מתעלמים ולא לוקחים לטיפול. כל היום עסוק עם חפצים שמביא מהבית. לא פנוי לכלום.

ילד שני עם הפרעת קשב קשה וההורים טוענים שהוא מטופל בריטלין, אבל הוא לא משפיע!הוא היפר כל היום זורק דברים וכו׳
שניהם ילדי חובה שזקוקים להמון עזרה ואפילו לחינוך מיוחד. מה עושים בשלב זה של השנה?

נעזרים בפסיכולוגית ובמפקחת של הגן

התאמה או אי התאמה לגן הרבה יותר מורכב מהחלטה של הגננת.
ילדים שאת מתארת כבלתי מתאימים, אמורים להיות מאובחנים ע"י מאבחנים מקצועיים ובהתאם לתוצאות האבחון, להתאים להם טיפול. זה לא אומר שהם לא מתאימים לגן. זה אומר שהם צריכים טיפול שונה בכלל הילדים. בין אם הטיפול הוא תרופתי או רגשי /נפשי.
גם אז יש ועדה שיושבים בה בעלי תפקידים שבוחנים את כל הנסיבות וההשלכות של ההחלטה שלהם ורק אז אומרים אם יש התאמה לגן רגיל או לא. לפעמים מחליטים על שילוב בין השניים ואז יש את הטיפול המתאים המלווה את השילוב.
בהצלחה

זה נורא תלוי בהורים

אם הם הגיעו עד לגיל החובה ולא עשו כלום כדי לעזור להם אז הגננות הקודמות שלהן נכשלו קשה או שההורים שלהם בכזאת הכחשה שלילד שלהם יש בעיה שבחינתם אין צורך בטיפול.

בסופו של דבר את יכולה לפנות לשפ"ח או למפקחת או ליעוץ חינוכי בעיר שלך. להציג מיפויים ותצפיות ולהמליץ על ועדת שילוב. מעבר לזה, זאת רק אחריות ההורים. את הגננות שלהן ולא ההורים שלהן וזה נורא כואב אבל ההחלטה היא של ההורים.

תסלחי לי עוגיפלצת אבל הצלחת להרגיז אותי!!!

אני גננת לבני שנתיים - שלוש וכמעט בכל מחזור ישנם ילדים עם קשיים כאלה ואחרים. אני יכולה להעיד מנסיוני שאחרי תצפיות, התייעצות עם היועצת הפדגוגית של הגן ובשיא העדינות אני משקפת להורים את המתרחש בגן ולעיתים ממליצה לשלוח לאיבחון מקצועי על מנת לקבל "כלים" כיצד לעזור לאותם ילדים בגן. זה עוזר? לא תמיד. הרבה פעמיים הורים נמצאים בהכחשה, בתהליך של אבל וזקוקים לזמן על מנת לעכל את הדברים ולפעמים רק פטיש 5 קילו על הראש בגני משרד החינוך מחייב אותם לעשות מעשה לטובת הילדים שלהם. להגיד שאנחנו נכשלנו - ממש לא מסכימה איתך.

שבלולי1

New member
אור הבריאה אני איתך...

יכולה לאמר שגם אנחנו בגני העיריי הלפעמים ידינו כבולות -
ההחלטה היא של ההורים בלבד. מאוד קשה לשלוח ילד לועדת שילוב אם אין הסכמת הורים..

אבל צריך לדעת איך לרתום את ההורים - אני עם היותי גננת היה לי מאוד קשה לקבל שהבן הפרטי שלי הןא אימפולסיבי מאוד..
יש לעזור להורים כאלה ..
לא חושבת שנכון לאמר שהגננות לפני נכשלו את לא יודעת מה הם עשו וכיצד פעלו

noaaaa

New member
אם הבנתי נכון את עוגיפלצת אז היא אמרה

שלפי דעתה זה או שהגננות שלפני נכשלו או שההורים בהכחשה.
ואתן רק מחזקות את האפשרות השנייה של הכחשת ההורים.

אני רק שנה ראשונה במערכת החינוך, אומנם רק משלימה אבל בכל זאת מתחילה ויש מצב שאולי אני מפספסת ילד כי עדיין אני חסרת ניסיון. אולי המילה "כישלון" קצת צורם בהקשר של גננת שעושה עבודת קודש, אך אני מניחה שעוגיפלצת התכוונה לחוסר הבנה/ קליטה של הגננת את מצב הילד והפנייתו לגורם המתאים.

למה צורם?

את לא מפספסת ילד עם כל כך הרבה בעיות כמו שמתואר בבעיה הראשונה (מי יכולה לפספס חפצים עפים באויר?)!!! בדר"כ (וזה גם ממש לא בסדר) מי שמתפספס זה הביישנים או השקטים, בגני חובה זה אפילו עוד יותר בולט שהתשומת לב הולכת אוטומטית לחובה ופחות לטרום.

אפשר להגיד שזה לא נכון ולא צודק, אבל עם כל העומס שיש על גננת עירייה זה יכול לקרות. אני רק עם 17 ועובדת עם רשימות על כל עבודה ויצירה ודוחות כתובים, רק שאף אחד לא יעלם מתחת לראדר.

הכוונה שלי הייתה

שאם הילד הזה לא מדווח, המפקחת לא שמעה עליו, בשירות הפסיכולוגי לא יודעים מי הוא, ההורים שלו לעולם לא שמעו על ועדות שילוב או השמה, בחיים לא ביקשו שילך לאיבחון או טיפול.

זה אומר שהגננת כשלה בתפקידה ולא עשתה הכל בשביל לעזור לילד.

ליה1234

New member
לא לכעוס, אנחנו גננות. להאשים את הגננת הקודמת

בכל תחלואי העולם זה בגנים שלנו...
כי הרי אנחנו ממש הברקה עם הילדים האלו..

למה הצלחתי להרגיז אותך?

את כותבת בדיוק מה שאני כתבתי, שלעיתים ההורים בכזאת הכחשה שהם לא מוכנים אפילו לשמוע שאולי יש איזה משהו. את משום מה חושבת שאני מאשימה את הגנים הפרטיים אבל זה ממש לא נכון. כותבת ההודעה אמרה שמדובר בגן חובה, לפני החובה יש את הטרום ואת הט. טרום ושם הגן כבר לא ברמת המעון/משפחתון/גנון, אלא מקום שאמור להיות עם פיקוח יותר מוקפד, עם מיפויים יותר מוקפדים ועם דוחות שאני חייבת לדווח בעקבות ה"אופק החדש".

אז תקראי עד הסוף לפני שאני מצליחה להרגיז אותך.

דבר שני, השנה נתקלתי במקרה של גננת ותיקה שפשוט לא דיווחה על ילדים בגן שלה שהיו צריכים עזרה או מסגרת אחרת לכל הדעות. למה היא עשתה את זה? אולי לא שמה לב (למרות שזה נראה לי קשה), אולי לא רצתה להסתבך בדוחות או שאולי סתם לא רצה שיצא לה שם של מישהי שלא מסתדר עם איזה ילד.
לא חסר לך סיפורים על גננת שהמליצה להעלות לא' או משהו בסגנון רק בגלל שרצתה שאותו ילד מאתגר יצא לה מהגן. וגננות כאלו שמפילות את תחלואי הגן על ילד בן 5 או שמתעלמות מזעקות עזרה של ילד בן 3.5 ושאף אחד לא יודע שיש בעיה אז כן!!! לפי דעתי הן גננות כושלות ומתעלמות שחייבות לעשות בדק בית עם עצמן.

שבלולי1

New member
קראתי שוב את כל התכתבות...אנחנו לא יודעות

מה נעשה לפני גן חובה - ולכן לא כדאי להכינס לספקולציות מה נעשה לפני
יתכן שהילדים הגיעו לגן חובה מגנים פרטיים - תתפלאי יש גם כאלה וכמו שישנן גננות עירייה שלא מדווחות מסיבה זו או אחרת - ולא ניכנס לוכוח בנושא יש גם גננות פרטיות
שלא מדווחות וההיפך - יש כאלה שעולות על הקשים ומיד שולחות לאבחון.
כולנו בני אדם....

השאלה עכשיו היא לא בהאשמה השאלה היא איך עוזרים לילד...ואיך מגייסים את ההורים אם הם בהכחשה.
וכאן יש אכן לערב את פסיכולוג/ית הגן דחוף ואת הפיקוח.

למעלה