חוסר הפרגון

Backdraft

New member
חוסר הפרגון

חבל שבויכוח הנוכחי על כמות רכבים בתגובה לארוע מסוג כזה או אחר אנחנו שוב יכולים לראות את הפרצוף של הרבה מאוד כבאים בארץ שלא מסוגלים לפרגן אחד לשני וזה מתבטא בכל התחומים... בתור אחד שראה בלונדון 6 רכבי כיבוי מגיעים לחלץ נכה בכסא גלגלים ממעלית אני לא חושב שיותר רכבים בתגובה לארוע זה חסרון אלא להיפך... ומי כמוכם יודע איזה באסה זה להתייבש רכב אחד בשריפת קוצים כשייכלו לבוא 3 ולגמור את העבודה... אז קצת לפרגן פחות לריב ולכולם יהיה יותר נחמד.... ותחשבו על זה - יום כתום לכולם!

fireman

New member
ידידי אני חושב שעשית סלט

אתה מדבר בצד אחד על כמות הרכבים בתגובה ולאחר מכן אתה מדבר על אירוע ספציפי שבו דווקא יש חוסר. תראה, לונדון זו לא אפשרות להשוואה עם מערך הכבאות בארץ שלצערנו מפגר אחריהם בעשרות שנים הויכוח הוא לגבי אירוע מסויים עם פק"ל מסויים שנקבע ע"י כל תחנה בהתאם דובר על שריפת רכב במקרה הספציפי, רכב זה רכב, תשרוף אותו הוא ישרף וזהו, נגמר, מקסימום אם הוא חנה לרכב צמוד אז הרכב לידו יינזק ואף יתלקח גם כן במידה וצוות הכיבוי ממש יתעכב בדרך בגלל כוח עליון (פקקים ובעיות תעבורה), שריפת רכב לא מתפשטת לשטח של קילומטר כמו שריפת יער או שריפת קוצים ומכאן שאין סיכון בשריפת רכב, רוב הרכבים כיום כוללים שסתום פריקה למיכל הדלק כך שהסיכון שיתפוצץ הוא קלוש עד אפסי, מכאן אני לא רואה הצדקה להוציא 2 צוותי כיבוי שיגיעו בשני רכבי כיבוי, אבל זה הפק"ל שלהם וזו בעיה שלהם. בעיקרון רכב כיבוי אחד עם צוות אחד יכול להשתלט על כל שריפת רכב שלא תהיה ללא בעיות מיוחדות, כמובן שבמקרים חריגים מאוד יוזעק רכב תגבורת וזה כאשר מדובר במספר רכבים בוערים או תאונה שגרמה לשריפה, כך שכל אירוע שונה מהשני באופיו והיציאה אליו היא בהתאם. לעומת זאת הבאת דוגמא של שריפת קוצים, לשריפת קוצים נשלחים צוותי כיבוי בהתאם למיקום השריפה, הסיכון ומצב כוח האדם בתחנה, אם יישלח צוות אחד ויראה שמדובר בדליקת ענק יישלחו מהתחנה רכבים נוספים, בעיקר רכבים שישמשו לאספקת מים. הכל בהתאם לתנאים בשטח

למעלה